Mam pytanie odnośnie wprowadzania wniosku do systemu. Po wprowadzeniu wszystkich danych mam możliwość weryfikacji PESEL. Wszystko fajnie, tylko że tam nie ma informacji kto jest rodzicem danego dziecka, czy w takim przypadku powinnam brać kserokopie dowodów osobistych rodziny?
Już zgłupiałam w tym temacie
Są tylko imiona rodziców dziecka. Mi tam brakuje nazwiska rodowego. Ogólnie dowód nie jest wymagany. Ja osobiście już nie kopiuje, a wiem ze niektórzy tak robią.
Ok. rozumiem, ale wprowadzając dane dziecka do systemu SI KDR, bez podania nazwiska rodowego to system nie woła że wystąpił błąd tylko łyka , więc chyba to nie jest informacja nam ( systemowi) niezbędna
A w tym momencie popatrzyłam na weryfikacje PESEL i co - jest nazwisko rodowe- a w tytule tabelki - widnieje tak- Nazwisko rodowe pierwszy i drugi człon - wniosek składany 31.01.2018
Łykać, łyka... taki system, a jakie dane są wymagane w rozporządzeniu o kdr?
ehh, ale mi chodzi o nazwisko rodowe ojca dziecka, nazwisko rodowe matki dziecka. A nie nazwisko rodowe dziecka.
Spójrz na moją dodatkowa informację dot. tabelki z weryfikacji PESEL , jest wszystko i jeśli jest podane nazwisko rodowe matki, więc w przypadku, gdyby nazwisko rodowe ojca było inne niż obecne, które nosi , to pewnie też by się pojawiło, na tyle dziś pozdrowionka