karta elektroniczna jak postępujecie - Karta Dużej Rodziny

Strona 5 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 15 lut 2018, 15:51

;) DO michu95, I TU SIĘ MYLISZ, ( CHODZI O ADAMÓW DWÓCH) BO SĄ WERYFIKOWANI PRZEZ PESEL I JAK ICH ZWERYFIKUJESZ PO PESELU - WYJDZIE CI WŁAŚCIWE NAZWISKO . WERYFIKACJĘ PRZEPROWADZASZ NA ETAPIE EDYCJI WNIOSKU I MASZ MOŻLIWOŚĆ POPRAWIENIA, GENERALNIE TRZEBA SIĘ PILNOWAĆ I TYLE
PONADTO PRACUJEMY W TAKICH A NIE INNYCH INSTYTUCJACH , JAK CHCESZ BYĆ 200% PEWNY ZAWSZE MOŻESZ POPROSIĆ WSPÓŁPRACOWNIKA Z USC ABY CI SPRAWDZIŁ DANĄ OSOBĘ, CO KTÓREJ MASZ WĄTPLIWOŚCI :evil:
stateczna
Praktykant
Od: 15 lut 2018, 9:17
Zajmuję się: administracja + KDR

Napisano: 15 lut 2018, 16:13

a TAKIE PYTANKO , JAK SIĘ NAZYWA DZIECKO PO NOWYM TATUSIU , CZY PO MAMUSI, JEŚLI PO NOWYM TATUSIU TO ROZPOZNASZ ICH PO TYM SAMYM NAZWISKU, A :oops: JAK NIE TO ZASTOSUJ JAK WYŻEJ
stateczna
Praktykant
Od: 15 lut 2018, 9:17
Zajmuję się: administracja + KDR

Napisano: 16 lut 2018, 8:59

zgadzam się 100% z michu95 i @mkaz - uważam że w weryfikacji pesel brak jest nazwisk rodowych rodziców dziecka, są tylko imiona, więc tak naprawdę w sytuacjach szczególnie skomplikowanych z weryfikacji tej nie można stuprocentowo stwierdzić kto jest ojcem dziecka
ona1
Referent
Od: 25 cze 2014, 8:59
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2018, 9:57

stateczna pisze:a TAKIE PYTANKO , JAK SIĘ NAZYWA DZIECKO PO NOWYM TATUSIU , CZY PO MAMUSI, JEŚLI PO NOWYM TATUSIU TO ROZPOZNASZ ICH PO TYM SAMYM NAZWISKU, A :oops: JAK NIE TO ZASTOSUJ JAK WYŻEJ
chyba nie miałaś jeszcze sytuacji skomplikowanych i bardziej zawiłych życiowo. Nam chodzi o sytuacje z zaprzeczeniem ojcostwa, kiedy dziecko nosi nazwisko matki (co jest przecież bardzo częste). O KDR nie występują tylko i wyłącznie małżeństwa z trójką dzieci, w której każde dziecko pochodzi z tego małżeństwa. To jest 50% przypadków, pozostałe 50% to matki same wychowujące dzieci, które to dzieci pochodzą od różnych ojców, noszą nazwiska panieńskie matki, bo ojciec jest nieznany albo noszą nazwiska ojców biologicznych - każde innego. W międzyczasie matka kilka razy zmieniała nazwisko, a dzieciom juz nie... Co człowiek to historia
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2018, 10:00

ja całe szczęście mam dostęp do ewidencji ludności, ale kiedy wniosek składa mi rodzina, która tylko u nas mieszka a nie posiada u nas zameldowania i do tego jest patchworkowa to nijak w cudownym SI KDR nie jesteś w stanie zweryfikować kto jest kim dla kogo bez okazania przez tą rodzinę aktów urodzenia dzieci i ewentualnego aktu małżeństwa.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2018, 13:49

@mkaz, @ona1 wy zrozumieliście o co mi chodziło...
Heh, po prostu STATECZNA powinna czytać ze zrozumieniem, bo ciężko jest jej wyjaśnić o co nam chodzi, my nie mówimy tutaj o pomyłce peselu. Jeszcze raz na spokojnie przeczytaj co mam na myśli, to zrozumiesz. Bo nie rozróżniasz nazwiska rodowego dziecka, od nazwiska rodowego matki dziecka i nazwiska rodowego ojca dziecka. I nie piszę tego złośliwie, tylko w tym leży problem. ALE FAKTYCZNIE TA DYSKUSJA ODBIEGŁA JUŻ OD TEMATU WĄTKU, WIĘC TEŻ NIE BĘDĘ JEJ DALEJ PROWADZIŁ.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 19 lut 2018, 9:23

poczatkujaca pisze:
Miaaa pisze:Mam jeszcze jedno pytanie.
Jeżeli wnioskodawca składa wniosek o przyznanie kdr w formie elektronicznej, a dziecko nie posiada swojego nr tel i e-mail, to w załączniku ZKDR-04 w Danych osoby, której dotyczy oświadczenie co wpisujemy w pkt 6,7(tel i email rodzica?) i czy zaznaczamy kwadracik - Prezentuj kartę elektroniczną osobie, której dotyczy oświadczenie

Jeżeli wpiszemy powyżej tel rodzica i e-mail, to zasadne jest wypełnianie danych rodzica który będzie mógł wyświetlać kartę? To będą te same dane

podbijam. tylko mnie interesuje czy jest poprawnie jesli wnioskodawczynii dla dwojki starszych dzieci wpisala ich nr tel zeby mieli KDR ale podala jeden email dla wszystkich. czy prawidlowe jest: jeden email rozne nr tel.??????

Tak można użyć jednego e-maila na różne nr tel. u mnie zdało to egzamin ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 5 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x