Hej , ludziska tak jak się określiłam jestem stateczna ale tłumaczę trochę , bo jak wejdziecie w tabelkę weryfikacja PESEL to przy każdej osobie jest czarne kółeczko,w nim biała strzałka, po kliknięciu na nią rozwijają się wszystkie dane o których tu mówcie , i o które pytacie.PA
@up
Ehhh... Ale przecież po rozwinięciu nie ma nazwiska rodowego rodziców dziecka, a cały czas o tym mówię. Jest imię matki i imię ojca, a ich nazwiska gdzie?
Wrzuciłam W POPRZEDNICH POSTACH tabelki weryfikacji PESEL,skopiowane: 1. przed rozwinięciem danych osób, 2. po rozwinięciu , i w tabelce przed rozwinięciem masz nazwisko rodowe zawsze drukuję sobie tabelkę weryfikacji PESEL dołączam do wniosku i jak byk widnieją wszystkie dane, CZY JA PRACUJE W INNYM SYSTEMIE?
chyba nie rozumiemy się, albo rzeczywiście pracujesz w innym systemie. po kliknięciu na ten czarny punkcik widnieją tylko i wyłącznie imiona rodziców tego sprawdzanego dziecka. NIE MA natomiast ich nazwisk, to co Ty widzisz to chyba mylisz z nazwiskiem rodowym dziecka a nie jego rodziców.
Dołączam scan tabelki z weryfikacji wraz z moim opisem, dla minie te dane są wystarczające i czytelne. Tyle w tym temacie . Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Dołączam scan tabelki z weryfikacji wraz z moim opisem, dla minie te dane są wystarczające i czytelne. Tyle w tym temacie . Pozdrawiam wszystkich serdecznie![/quot
nie zgodzę się z Tobą, widziałam Twój skan nadal twierdzę, że mylisz to co widzisz, przy dziecku widzisz nazwisko rodowe ale tego dziecka a nie rodziców, nie wiem jak to lepiej wyjasnić. Przy dziecku widac tylko, ze jego rodzicami jest np. jakaś Anna i Grzegorz, natomiast nie ma ich nazwisk. Niekoniecznie wnioskodawca o imieniu Anna jest jego matką.
@mkaz
Masz 100% racji. Ostatnio mi się zdażyło, że rodzicem dziecka w 3 przypadkach był Pan Adam, ale Pani we wniosku napisała że ojcem 2 dzieci jest Adam X, a jednego dziecka Adam Y. Czyli tak jak piszesz, zupełnie inna osoba. Gdyby ta Pani mnie oszukała lub zwyczajnie się pomyliła i przy wszystkich dzieciach wpisała Pan Adam X to tak naprawdę nie miałbym możliwości tego sprawdzenia. Bo przy weryfikacji by było samo "Adam".
Sorry, ale jak w tabelce dotyczącej konkretnej rodziny i w tej samej tabelce widzę powyżej , lub poniżej nazwisko rodowe rodzica, a obok dziecka imiona rodziców (tych konkretnych - wymienionych powyżej lub poniżej), to jest dla minie wystarczające i zweryfikowane dzięki PESEL- owi, to jest dla minie bardzo czytelny przekaz
Przepraszam, ale nie będę już uczestniczyć w tej dyskusji, KTÓRA DO NICZEGO NIE PROWADZI I SYSTEMU NIE ZMIENI CZEŚĆ