karta elektroniczna jak postępujecie - Karta Dużej Rodziny

Strona 4 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 15 lut 2018, 11:55

I gdzie tu informacja kto jest rodzicem?
Brak
A na dowodzie osobistym napisane jak byk.

Ja nie biorę kopii od dłuższego czasu ale mimo to konkretnej informacji kto jest rodzicem osoby, która ma przypisany nr PESEL nie mam.
Miaaa
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 lut 2018, 12:24
Zajmuję się: PS

Napisano: 15 lut 2018, 12:41

Tabelka PESEL rozwinięcie.odt
(11.93 KiB) Pobrany 11 razy
Hej , ludziska tak jak się określiłam jestem stateczna ale tłumaczę trochę :o , bo jak wejdziecie w tabelkę weryfikacja PESEL to przy każdej osobie jest czarne kółeczko,w nim biała strzałka, po kliknięciu na nią rozwijają się wszystkie dane o których tu mówcie , i o które pytacie.PA
stateczna
Praktykant
Od: 15 lut 2018, 9:17
Zajmuję się: administracja + KDR

Napisano: 15 lut 2018, 13:24

@Miaa
ja też nie widzę tego, bo tego nie ma.

@up
Ehhh... Ale przecież po rozwinięciu nie ma nazwiska rodowego rodziców dziecka, a cały czas o tym mówię. Jest imię matki i imię ojca, a ich nazwiska gdzie?
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2018, 13:36

Wrzuciłam W POPRZEDNICH POSTACH tabelki weryfikacji PESEL,skopiowane: 1. przed rozwinięciem danych osób, 2. po rozwinięciu , i w tabelce przed rozwinięciem masz nazwisko rodowe :cry: zawsze drukuję sobie tabelkę weryfikacji PESEL dołączam do wniosku i jak byk widnieją wszystkie dane, CZY JA PRACUJE W INNYM SYSTEMIE?
stateczna
Praktykant

Napisano: 15 lut 2018, 13:57

chyba nie rozumiemy się, albo rzeczywiście pracujesz w innym systemie. po kliknięciu na ten czarny punkcik widnieją tylko i wyłącznie imiona rodziców tego sprawdzanego dziecka. NIE MA natomiast ich nazwisk, to co Ty widzisz to chyba mylisz z nazwiskiem rodowym dziecka a nie jego rodziców.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2018, 14:34

Tabelka PESEL scan.pdf
(216.44 KiB) Pobrany 14 razy
Dołączam scan tabelki z weryfikacji wraz z moim opisem, dla minie te dane są wystarczające i czytelne. Tyle w tym temacie . Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
stateczna
Praktykant

Napisano: 15 lut 2018, 14:44

Sprawdzam, ale nie drukuję, nie ma podstaw. W systemie widać czy osoby były sprawdzane w bazie PESEL ;)
Bialka
Praktykant
Od: 05 lip 2017, 12:04
Zajmuję się: KDR

Napisano: 15 lut 2018, 15:14

[quote="stateczna"]
Tabelka PESEL scan.pdf
Dołączam scan tabelki z weryfikacji wraz z moim opisem, dla minie te dane są wystarczające i czytelne. Tyle w tym temacie . Pozdrawiam wszystkich serdecznie![/quot

nie zgodzę się z Tobą, widziałam Twój skan nadal twierdzę, że mylisz to co widzisz, przy dziecku widzisz nazwisko rodowe ale tego dziecka a nie rodziców, nie wiem jak to lepiej wyjasnić. Przy dziecku widac tylko, ze jego rodzicami jest np. jakaś Anna i Grzegorz, natomiast nie ma ich nazwisk. Niekoniecznie wnioskodawca o imieniu Anna jest jego matką.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2018, 15:24

@mkaz
Masz 100% racji. Ostatnio mi się zdażyło, że rodzicem dziecka w 3 przypadkach był Pan Adam, ale Pani we wniosku napisała że ojcem 2 dzieci jest Adam X, a jednego dziecka Adam Y. Czyli tak jak piszesz, zupełnie inna osoba. Gdyby ta Pani mnie oszukała lub zwyczajnie się pomyliła i przy wszystkich dzieciach wpisała Pan Adam X to tak naprawdę nie miałbym możliwości tego sprawdzenia. Bo przy weryfikacji by było samo "Adam".
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2018, 15:26

Sorry, ale jak w tabelce dotyczącej konkretnej rodziny i w tej samej tabelce widzę powyżej , lub poniżej nazwisko rodowe rodzica, a obok dziecka imiona rodziców (tych konkretnych - wymienionych powyżej lub poniżej), to jest dla minie wystarczające i zweryfikowane dzięki PESEL- owi, to jest dla minie bardzo czytelny przekaz :lol:
Przepraszam, ale nie będę już uczestniczyć w tej dyskusji, KTÓRA DO NICZEGO NIE PROWADZI I SYSTEMU NIE ZMIENI CZEŚĆ :arrow:
stateczna
Praktykant

Strona 4 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x