Karta nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 13 z 19    [ Posty: 185 ]

Napisano: 03 lip 2011, 1:11

po 40h pracy na trzy zamiany - Ba po 40h nie jednokrotnie 48h bo pracuje w równoważnym systemie pracy tym się właśnie różnimy , bo pewnie Pan etatysta tyle godzin psychicznie by nie wytrzymał?!
~Jowita

Napisano: 03 lip 2011, 1:50

Pan etatysta ,czy pani etatysta już niedługo na szczęście przekona się jak to jest pracować 40 godzin.
~............

Napisano: 03 lip 2011, 22:41

Cieszycie się, nie? Ale będzie fajnie...
~pele

Napisano: 04 lip 2011, 23:34

Witam. Etatysto drogi. Jest prawdą co napisałeś o dorabianiu w innych miejscach. Jest na to czas i miejsce. Jeszcze jest. Nie zgadzam się z tobą w jednej sprawie. O tym kto powinien być zatrudniony a kto odejść decyzują tylko i wyłacznie wyniki w pracy. Tak jest w normalnych firmach. Jeżeli dedydują układy i staż pracy to nie fajnie. Osobiście uważam, że zarówno w jednej jak i drugiej grupie są ludzie kochający pracę z dzieckiem i tacy co siedzą i myślą jak do końca dyżuru wysiedzieć i się nie narobić. Karta chroni i nie pozwala ruszyć nierobów. Z kodeksem jest łatwiej. Pisząc o transferach tak łatwych i prostych domyślam się, że pracujesz w dużym mieście gdzie o pracę łatwiej. Ktoś kiedyś powiedział, że wychowawcy z KN mają misję a KP jest od uczenia się. Spotkałem w swojej pracy młodych ludzi z zapałem, zainteresowaniami, pasją i nierobów wyrabiających sobie \"autorytet\" darciem gęby. Co do zwolnien z powodu rozmnożenia godzin pracy pamiętaj, że zmianie ulega także standard ilości wychowanków pod okieką wychwoawcy 1 na 7 wychowanków zatem jak łatwo policzyć w ciagu dnia w 30 osobowej placówce musi być minumum 4 wychowawców a ni8e trzech jak dotychczas i tak zostają nam 2 wychwowanków ponad stan. Najlepiej mieć 28 miejsc regulaminowych. Pozdrawiam i dzięki za głos w dyskusji.
~Marcin

Napisano: 05 lip 2011, 13:16

Oj Marcin, Marcin jeszcze mało masz doświadczenia .....
\"O tym kto powinien być zatrudniony , a kto odejść decyduja tylko i wyłącznie wyniki pracy\" - służę informacją gdzie decyduje tylko i wyłącznie to , że jesteś zatrudniony z KN!
~!!!!!!

Napisano: 06 lip 2011, 12:18

Prezydent podpisał ustawę o pieczy zastępczej...
~kasia

Napisano: 06 lip 2011, 12:28

Czyli za 2 lata stajemy się samorządowi.Czy ktoś ma pomysły jak może wyglądać nasze nowe umowy (np.aneksy do dotychczasowych?), czy dalej będziemy pracować na czas nieokreślony jak do tej pory? Co z płacami, czy zabiorą nam dotychczasową pensję zasadniczą? Myślę, że są to kluczowe kwestie dla karcianych, które zadecydują czy pozostać w placówce, czy szukać jakiejś alternatywy.
~bella

Napisano: 06 lip 2011, 12:40

U nas już zapowiedziano mniejsze płace po przejściu na KP i pozbawienie wielu dodatków:motywacyjnego 100zł ,trudnościowego 450zł ,wypoczynkowego 1000 itp.No i urlopu zdrowotnego.
Także bryndza.W szkołach też już zaczęły się ograniczenia etatów ze4 względu na niż i brak pieniędzy w samorządzie.
~Wiki

Napisano: 06 lip 2011, 13:00

No i mniej urlopu.
U mnie w placówce motywacyjny dostają nieliczni (za tzw. koordynowanie), więc pozostali mogą sobie o nim jedynie pomarzyć;).Gdybyśmy przeszli na KP dostaniemy tzw. premię uznaniową (chyba 20 % zasadniczej) plus trochę za noce.Aspekt płacowy jest bardzo ważny, bo wszyscy mamy rodziny na utrzymaniu i nie pracujemy li i jedynie dla satysfakcji.Zawsze uważałam ,że pracownicy z KP są wyzyskiwani i ich pensje są żenujące.Prawdę mówiąc nie chciałabym wylądować po 15 latach pracy (w tej samej placówce) z wypłatą 1500 na rękę, z umową na 2 lata.
~bella

Napisano: 06 lip 2011, 13:41

Tak.Regres.Degradacja.Depresja.Koniec.
~Wiki

Strona 13 z 19    [ Posty: 185 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x