Karta nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 16 z 19    [ Posty: 185 ]

Napisano: 27 wrz 2011, 23:56

Ja również zbiorę podpisy u siebie w placówce i w placówkach w najbliższej okolicy...
~Agni

Napisano: 28 wrz 2011, 3:03

działajmy - organizujmy się
~alk

Napisano: 28 wrz 2011, 13:25

Puki co - wybory zwróćmy uwagę na ugrupowania, które wprowadziły ten bałgan.
~Adam

Napisano: 03 paź 2011, 13:00

Bałagan jest od przejęcia placówek przez MPiPS. Władza zmieniała się od tego czasu wielokrotnie. Przez ten czas rządziły już wszystkie ugrupowania. Sądzę, że problem są raczej urzędnicy niż politycy.
~etatysta

Napisano: 04 paź 2011, 14:10

No, ale urzędasy (ci co mają coś do powiedzenie) są często z klucza partyjnego, niestety.Karty broniło SLD i PIS, co nie znaczy, że namawiam do glosowania na te partie ;)
~bella

Napisano: 04 paź 2011, 14:43

Za czasów rządów SLD w 2003 zapadła decyzja o utrzymaniu karty w domach dziecka dla osób wówczas już zatrudnionych...
~Agni

Napisano: 04 paź 2011, 15:42

A teraz mają to gdzieś.
~Agnieszka

Napisano: 04 paź 2011, 15:54

Wydaje mi się, że ze związków zawodowych, w obronę pracowników w placówkach najbardziej angażuje się \"eseldowskie\" ZNP. Solidarność chyba robi niewiele, ale mogę się mylić - nie jestem związkowcem ;)
~etatysta

Napisano: 05 paź 2011, 0:39

ZNP ma jeden procencik od naszej wypłatki i nie zajmuje się wychowawcami z dd. głównie kawkują z emerytami i na wycieczki wyjeżdżają. Jak obniżali nam trudne warunki z 30 na 10, to NIC nie zrobili!!!!
~taka

Napisano: 05 paź 2011, 0:54

Nie przesadzaj, może tak było u ciebie, u nas walczyli, wiem, że jeździli do sejmu, organizowali u siebie debaty na temat systemu opieki nad dzieckiem. Ale ZNP to nie partia - to psl i po nas załatwiły. A poza tym (już gdzieś o tym pisałem na forum) zamiast narzekać na związki trzeba było albo zakładać swój i tam działać albo wstąpić do któregoś i dać się wybrać do władz...zakładać sekcję i walczyć. A swoją drogą, zamiast narzekać na związki, taka, to trzeba się było położyć na torach, albo głodować czy co - może byś nas obroniła?
~pele

Strona 16 z 19    [ Posty: 185 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x