mam pytanko, czy możliwe jest, aby dyrektor dał wypowiedzenia nauczycielom z karty, bo są za drodzy i zatrudnił ich na podstawie kodeksu pracy?dodam, że nie wyrażają na to zgody.
wychowawcy strajk może nas tylko uratować, niech sami sobie przyjdą do pracy!!!!lekarze i pielęgniarki potrafili a nauczyciele....szkoda gadać.lekarze zarabiają ponad 12 tys netto, pielęgniarki ponad 3000 netto, a nauczyciele?????i nie mówcie, że nauczyciele pracują mniej!!!pracują 40 godzin, a tylko bezpośrednio z dziećmi 26 lub 24!!!!
jak was dyrektor zwolni, to w każdym sądzie wygracie!!!
Czy to już pewne,że znika pracownik socjalny z placówki???Przecież jest zapis w nowej ustawie,że mogą być zatrudniani.Nie wyobrażam sobie,by nie było go.
a po co komu pracownik socjalny....nic nie robi, jeszcze bałagan w papierach. Zdziwiony jest jak ma do sądu iść lub sam jechać służbowym autkiem- bez kierowcy!!!Nygus
bond - kartę poczytaj. Właśnie po to ktoś kiedyś wymyślił KN żeby żadnemu dyrektorowi nie wpadł do głowy taki pomysł.
PS. W skrócie to zwolnienie z KN tylko: za porozumieniem stron, \"dyscyplinarką\" albo poprzez likwidację placówki.
Aga W. to jednak masz małę pojęcie co robi pracownik socjalny albo po prostu Ci się nie chwali .Z bzdur jakie piszesz to wcale się nie dziwię,że nie gada z Tobą.
Witam!
Czy ktoś czytał projekt nowej ustawy o pomocy społ. -opieki nad dzieckiem. Kto to ma być ten koordynator, łącznik między urzędem a wychowankiem? Kto to pisał, przecież nikt z nas pracujących nie może się na to zgodzić!
Zamiast kłócić się czy karciani mają zostać, czy nie - zróbmy coś!
Ja pracuję 10 lat, byłam już pod oświatą, zdrowiem, a teraz pomocą społ., mają nas za usługodawców, bo taką funkcję podobno pełnimy i nie mamy nic do powiedzenia. Pomyślcie jak to zmienić.