Karta nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 6 z 19    [ Posty: 185 ]

Napisano: 21 sie 2010, 21:23

mi się marzy wrócić pod resort oświaty ... i to nie chodzi o godziny pracy czy warunki zatrudnienia wychowawców ... chodzi o politykę wobec placówek ... przedtem placówki miały spełniać określone kryteria merytoryczne ... wychowawcy się regularnie szkolili ... była wymiana doświadczenia pomiędzy placówkami ... dyrektorami były osoby z wykształceniem kierunkowym ... i rozmawiało sie o dzieciach a nie o tym by dobrze wypaść w oczach decydentów

sposób w jaki traktuje się teraz dzieciaki i kadre merytoryczną jest porażający ... liczy się kasa, a włąściwie oszczędności jakie można zdobyć na kadrze merytorycznej i dzieciakach ...

uważam że placówki powinny wrócić pod oświatę tu jest wykonywana cięzka praca wychowawcza

pracę socjalną niech robią pracownicy socjalni w rejonach ... dawniej współpracowaliśmy z rejonem i było dobrze ... teraz mnożenie funkcji pracownika socjalnego ... i przepychanki kto ważniejszy i co kto ma robić
~marianna

Napisano: 22 sie 2010, 10:59

Witam. Popieram Katarzynkę. Zapraszam na stronę www.domdziecka.strefa.pl Projekt ustawy został przyjety przez KPRM a na jesieni ma być głosowany w sejmie. Obecnie tylko tam można dokonać zmian.
~Marcin

Napisano: 28 sie 2010, 18:39

Nasza wizytatorka z Urzędu Wojewódzkiego powiedziała,że zniesienie karty jest właściwie przesądzone.....
~Agni

Napisano: 29 sie 2010, 0:26

Niby tak,ale nie wiadomo czy znajdą sie pieniądze na wprowadzenie tych wszystkich zmian co chcą wg nowej ustawy.Wiem z 1 ręki,że NIE MA PIENIĘDZY na to.Dlatego nie wiadomo kiedy ma wejść ustawa.Nie ma po prostu na zachcianki kilku osób w budżecie kasy.A potrzeby są pilniejsze.Zresztą wiecie.
~Katarina

Napisano: 29 sie 2010, 12:40

Ustawa nie wejdzie... Nie mają kasy i odłożą jej wejście o kolejny rok!
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2010, 18:44

Witam. Proponuję wczytac się w uzasadnienie do projektu. Wprowadzenie w życie ustawy nie wpływa na budżet państwa. Kosztami zasadniczymi obciąża się samorząd. Rząd ma tylko w przeciągu trzech lat przeznaczyć na programy osłonowe około 100 milionów złotych. Zniesienie karty może skutkować: 1. odpływem doświadczonej kadry 2. zaniżeniem wynagrodzeń 3. ograniczeniem zatrudnienia poprzez wydłużenie czasu pracy z 24 lub 26 do 40 godzin itp.. Nie będę się zagłebiał bo nie miejsce i pora. O wprowadzeniu ustawy wspominał publicznie minister Bonii. Jest poparcie i wola ze strony koalicji jak i PIS. Projekt ustawy jest schedą po minister Kluzik - Rostkowskiej.
~Marcin

Napisano: 31 sie 2010, 23:08

a ja właśnbie pisze dyplomanie a co mi tam;)
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2010, 23:28

To życzę powodzenia. Ja 2 sierpnia miałam rozmowę na dyplomowanego i mam już to za sobą.
~Agni

Napisano: 01 wrz 2010, 0:21

spoko spoko i tak Ci zabiorą
~lex

Napisano: 01 wrz 2010, 15:45

a budżet samorządu to się bierze z kosmosu???Skąd samorządy maja wziąść taka kasę???
~Lexio

Strona 6 z 19    [ Posty: 185 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x