kontrola środowiska w weekend przez pracownika socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 10    [ Posty: 100 ]

Napisano: 26 sty 2015, 17:24

W soboty? Łamiesz przepisy.
Emilijan

Napisano: 26 sty 2015, 17:35

Wszystko da się zrobić. Umowa zlecenie na weekendy i problem z kodeksem pracy z głowy.
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 19:23

A ja w soboty pije. I zadna umowa zlecenie ani polecenie sluzbowe nie odciagnie mnie od flaszki. Sorry - taki mam klimat!
Emiljan

Napisano: 26 sty 2015, 19:28

No to się pożegnamy z pracą. Chętnych na ten stołek nie brakuje;)
W Polsce żyjesz dla pracy. Nie pracujesz żeby żyć. Sorry - takie mamy realia.
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 19:30

Zdaje ci się emiljan. Dostajesz polecenie służbowe i przyjdziesz. Uargumentuję taką potrzebę oczywiście .Jeśli odmówisz bez podania przyczyny. Zwolnię cię .
Emili
Stażysta
Od: 11 sty 2015, 17:22
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 19:42

Emilko ja sam jestem ciekawy jak załatwiasz te dyżury by wszystko było zgodne z prawem.
Mają za to kasę? Godziny do wybrania? Wszystko w ramach jednej umowy o pracę?
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 20:48

Wie pan
Dyżury mam wprowadzone w każdy czwartek do 17.00.- to nie jest mój wymysł. Cały urząd ma oblig jeden dzień w tygodniu pracować do tej godziny, po to by ludzie mogli załatwić sprawy po pracy.
Za pełniony dyżur w piątek idą do domu o 13.00.
Ale nie ukrywam mam też sytuację, że dziewczyny pracują w soboty - rzadko ale się zdarza - szczególnie specjaliści ( teraz np. organizują profilaktyczne ferie dla dzieci- co drugi dzień, mają też zaplanowane wycieczki, m.in w soboty - to był ich scenariusz ) doceniam to. Niedawno były podwyżki - więc nie mogę co miesiąc ale premię kwartalną ( uznaniową ) przyznam. Wszystkie sprawy mam określone w Regulaminie, podpisywali też stosowne Oświadczenia .
Ja osobiście już 4 niedzielę jestem w pracy. Ostatnie sobotnie popołudnie także . Mówi się trudno..ładny egzotyczny uśmiech i tyle..Nie narzekam.
Emili
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 20:51

No to teraz przeraziłaś forumowiczki.
Obrazek
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 22:33

Haha. Nakokosiła sie Emilka a realia sa takie ze socjalni pracuja tak jak nakazal urzad, bez zadnych sobot. Dyzury sa takie jak wszedzie. A w soboty pracuja aktywistki za dodatkowe pieniadze - pewnie unijne. Sprobuj wymusic zwykla prace a nie jakies kolka rozancowe w weekend a dowiesz sie na czym polegaja przepisy KP i kontrola PiP...
Strachy na boćwiny..
Przerazony

Napisano: 26 sty 2015, 22:58

Zwalniam cię . Dla mnie jesteś za słaby, zbyt oczywisty i nudny.

ps. kółka różańcowe - nie wiem o czym mowa.Jakaś gra dla młodzieży.?
Emili
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 2 z 10    [ Posty: 100 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x