KRZYŻE NA ŚCIANACH, KOLĘDA, OPŁATEK - HYdE PaRK

Strona 8 z 156    [ Posty: 1555 ]

Napisano: 23 gru 2010, 13:49

Co ma piernik do wiatraka? Co ma wspólnego molestowany przez chorego klechę dzieciak z tematem poruszonym w wątku? Nie rozumiem. Mi się poruszony temat bardzo spodobał. Ja także pracowałam kilka lat temu w warszawskim OPS i coś opowiem. WIGILIA BYŁA WÓWCZAS OBOWIĄZKOWA DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW I TRWAŁA DO 16:00 A NAWET DŁUŻEJ. ZAPRASZANY BYŁ KSIĄDZ Z KTÓRYM MUSIELIŚMY SIĘ WSPÓLNIE MODLIĆ A JEDEN Z PRACOWNIKÓW NA POLECENIE DYREKCJI GRYWAŁ NA GITARZE KOLĘDY KTÓRE WSPÓLNIE TRZEBA BYŁO ŚPIEWAĆ. JAK KTOŚ NIE ŚPIEWAŁ LUB ŚPIEWAŁ ZA CICHO ZWRACANO MU DYSKRETNIE UWAGĘ A OSOBY KTÓRE CHCIAŁY WYJŚĆ O 16:00 DO DOMU SPOTYKAŁY SIĘ Z DUŻĄ NIECHĘCIĄ ZE STRONY KOLĘDUJĄCYCH DO WIECZORA KOLEŻANEK. OCZYWIŚCIE WSZYSTKO ODBYWAŁO SIĘ W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH, BYŁ OPŁATEK I ŻYCZENIA PEŁNE HIPOKRYZJI ( CO UDOWADNIAŁ KAŻDY KOLEJNY ROK PRACY ). WIELOKROTNIE NAMAWIANO MNIE NA UDZIAŁ WE MSZY ŚWIĘTEJ PO WIGILII W POBLISKIM KOŚCIELE A KIEDY ODMAWIAŁAM SPOTYKAŁY MNIE NIEPRZYJEMNE KOMENTARZE LUB \"ŻARTY\" CO NAJMNIEJ NIE NA MIEJSCU. Dlatego doskonale rozumiem o co chodzi Pani Socjalnej.
~Aga

Napisano: 23 gru 2010, 16:21

A nie zastanawia cię, że najwięcej do powiedzenia w kwesti problemów rodziny, wychowania dzieci, aborcji itd., mają księża, którzy nigdy rodziny nie założyli, dzieci nie mają i usuwać ciąży także nie muszą?
~do Łukasza

Napisano: 23 gru 2010, 16:37

Proszę o podawanie dokładnej nazwy. O który OPS w Warszawie chodzi? Jest ich wiele. Podanie nazwy umożliwi pozostałym pracownikom ustosunkowanie się do tych zarzutów.
Prawda, jak łatwo jest rzucić oskarżenie na wiatr i kogo trafi ten opluty a osoby schowane za anonimem rechoczą ze śmiechu. Prawda czy nie, kto to sprawdzi, jak nie podamy konkretów. Stare esbeckie metody.
~kalina

Napisano: 23 gru 2010, 16:44

Ktoś chyba powinien zmuszać nas do zaglądania w sumienie i uświadamiać nam konsekwencje naszych czynów. Jakie to ma znaczenie, czy ktoś ma żonę, rodzinę, dzieci? Ważniejsze jest to co nam chce przekazać. Księżą upominaj.a się o ochronę życia ludzkiego a możni tego świata knują, jak ograniczyc populację. Dlatego wmawiają biednym kobietom, że dziecko w łonie nie jest człowiekiem. Oni maja swój cel do zrealizowania: ograniczyć populację. Nic ich nie obchodzą konskewnecje w postaci wyrzutów sumienia kobiet, depresji, czarnej rozpaczy po fakcie bo oni nie mają sumień.

A skąd wiesz, kto w rządach wielu państw i na arenie międzynarodowej podejmuje decyzje w sprawach rodziny. Czy zawsze żonaci, mężatki, osoby posiadające dzieci? Dlaczego nie odmawiasz im prawa do zabierania głosu w sprawach rodziny?

~tytus

Napisano: 23 gru 2010, 16:55

\"mają cel ograniczyć populację\" ty chyba chory jesteś? czarna rozpacz to jest dopiero wtedy, jak nie ma co dziecku dać jesć!
~do Łukasza

Napisano: 23 gru 2010, 17:05

Przykład ma pokazać, że nikomu nie chodzi o ochronę dzieci przed dewiantami lecz o niszczenie KK.

Pokazałem, że jeśli gwałciciel jest wystarczająco \"swój\" to pozostanie bezkarny. W zależności od tego czy przestępstwo popełni \"wróg\" czy \"swój\" uruchamiana jest cała machina bądź do zniszczenia tego człowieka bądź to do zniszczenia jego ofiary. Ofiary sa niszczone przez środowiska pragnące zniszczyć KK. Dlatego o tym piszę, by katolicy w końcu to zrozumieli i zamiast przyłanczać się bezmyślnie do nagonki na cały KK powinni wymóc na władzy ściganie przestępców z imienia i nazwiska a nie wedłuh instytucji zwłaszcza, że ta praktyka stosowana jest wyłacznie wobec KK.

To nie KK molestuje czy gwałci lecz konkretny człowiek i jego trzeba karać.

Ktoś napisał abym poczytał sobie o znanym reżyserze. W domysle chodziło o to zapewne, że nie był to gwałt a dowodem na to maja być artykuły prasowe. Dziennikarze wypisują rózne brednie. Ja bym chciał przeczytać uzasadnienie wyroku ułaskawiającego. Dla mnie dopiero taki wyrok będzie oznaczał, że nie było gwałtu. A sądy amerykańskie, jak żadne inne na świecie nie poddają się presji tzw. elit i wyroki zapadają sprawiedliwe. Sam fakt nie stawienia się przed sądem przesądza o winie reżysera.

Pisanie o tym, że dorosły mężczyzna może współżyć z dzieckiem, bo ono samo tego chciało jest prawie takim samym przestępstwem, jak wykorzystanie dziecka. Psycholodzy na całym świecie pracują z dziećmi wykorzystywanymi, by uświadomić im, że one nie ponoszą żadnej winy i nigdy nie może być mowy o prowokacji dorosłego przez dziecko. To zawsze jest gwałt. A, że pan Polański ma moznych \"obrońców\". Cóż, więzienia uniknie ale nic nie przekreśli tego co zrobił.
~olo

Napisano: 23 gru 2010, 17:13

Widzę, że mamy doczynienie z politrukiem zaprogramowanym do natychmioastowego podważania opinii zbieżnej ze światopoglądem katolickim.

W tym zapędzeniu nie potrafi nawet zauważyć, że autorem krytykowanego wpisu byłem ja a nie łukasz.

Patrzcie, jaką faszytsowską ideologię prezentuje tu ten człowieczek. Jak nie ma co dać jeść to zamordować. czy tylko dzieci nienarodzone? A może i żyjące, ludzi starych, kalekich, chorych?

A od czego jest pomoc społeczna? Nie ma co dać jeść?

Poza tym wypisujesz brednie, bo najbiedniejsi ludzie mają najliczniejsze rodziny. To ci, ktorzy mają nadmiar dóbr najczęściej podejmują decyzję o aborcji.
~tytus

Napisano: 23 gru 2010, 17:16

A tu jest czarno na białym, że możni tego świata wcielają w życie swoje chore wizje, niezależnie od tego czy będziesz temu zaprzeczał czy nie. Tego już nie da się ukryć:

https://www.niezalezna.pl/artykul/bill_g ... ek/42798/1
~tytus

Napisano: 23 gru 2010, 17:39

kto tu się zapędził? \"wypisujesz brednie, bo najbiedniejsi ludzie mają najliczniejsze rodziny\" Gdzie niby tak napisałem? Tak jest, pomoc społeczna będzie żywić razem z Cariitasem he he a księża wezmą na wychowanie :)))
~do Tytusa

Strona 8 z 156    [ Posty: 1555 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem