KRZYŻE NA ŚCIANACH, KOLĘDA, OPŁATEK - HYdE PaRK

Strona 7 z 156    [ Posty: 1555 ]

Napisano: 21 gru 2010, 23:08

Każdy ma swoją relatywizację i pora żebyś to zrozumiał/zrozumiała
A co mi pomaga, to jakby nie Twoja sprawa.
Przekonania są i już.
Czasy stosów/krucjat mam nadzieję, że nie powrócą
~do powyżej

Napisano: 21 gru 2010, 23:36

Dla każdego w życiu przyjdzie chwila prawdy i zastanowienia. Każdy ma rozum i sumienie, które też da o sobie znać w odpowiednim czasie. Co tu pouczać, przekonywać? Żyj sobie jak chcesz, ale również daj żyć innym i ich nie poniewieraj, chociażbyś nie wiem za jakich uważał ich i.d.i.o.t.ów. Każdy ma prawo żyć i wierzyć w to co wyniósł z domu, ze szkoły, z tradycji.
~west

Napisano: 21 gru 2010, 23:54

do \"do powyżej\"

\"...Każdy ma swoją relatywizację i pora żebyś to zrozumiał/zrozumiała
A co mi pomaga, to jakby nie Twoja sprawa.
Przekonania są i już.
Czasy stosów/krucjat mam nadzieję, że nie powrócą...\"

A kto chce aby te czasy wróciły?

Wydajesz się być zbuntowaną nastolatką,

która naczytała się dziwacznej literatury.

Jakie stosy w XXI wieku?

Ostatnie jakie pamiętam, to książki

palone przed Raistagiem w stolicy Niemiec

w czasach Adolfa Hitlera - wiek XX.

* * *

do \"west\"

Jesteś roztropnym i mądrym człowiekiem!
Przeczytałem kilka twoich postów na forum.
~ktoś

Napisano: 22 gru 2010, 7:42

2010-12-21 20:32
Re: KRZYŻE NA ŚCIANACH, KOLĘDA, OPŁATEK
wysłane przez ~do powyżej dnia 2010-12-21 20:32:06

~do powyżej

A ci, którzy \"walczą\" o krzyż wyzywają księży i pewnie też by ich krzyżowali. A Allach patrzy na to z boku i Manitu też...

[Wyslij odpowiedz]
~do powyżej

Napisano: 22 gru 2010, 11:11

Co do przypadłości się zmienił, co do scenografii, jednak istota pozostała, przede wszystkim w przefarbowanych środowiskach postkomuny.
~xyz

Napisano: 22 gru 2010, 12:36

A ja uważam, że tak, jak mamy do czynienia z fanatykami religijnymi, tak samo po drugiej stronie są fanatycy zwalczający religijność człowieka. jedni i drudzy pozbawieni są racjonalnego myślenia. Zauważalna róznica polega na tym, że fanatycy antyreligijni mają spore wpływy a nawet posiuadają startegię zniszczenia szczególnie KK. Dlatego wszelkie ataki na KK pojawiają się w okresie świąt. Każdy kto zada sobie odrobinę trudu, by przesledzić fale nienawiści i wylewanych pomyj łatwo spopstrzeże, kiedy one szczytują.

Do osób wierzących apeluję o roztropność. Pewnie nie raz byliście świadkami, jak ludzie złej woli wprowadzali nieład i niesanaski czy to w pracy czy w rodzinie. Czasem nawet doprowadzali swoim postępowaniem do nieodwracalnych szkód. I nawet jeśli ktoś po czasie zrozumiał, że był manipulowany było za późno na naparwienie tego co zostało zepsute.

Tak właśnie jest z ktolikami. Szczególnie ludzi młodych, którzy w naturalny sposób buntuja się i poszukują absolutu, w pertfidny sposób napuszca się na KK. Chce się za wszelką cenę zniechęcić do KK i pozyskać w jego zwalczaniu. Dopiero, kiedy człowiek dojrzewa społecznie, a jest to sprawa bardzo indywidualna, zaczyna na wiele spraw patrzeć inaczej. Zaczyna rozumieć, że był manipulowny i wykorzystywany. Że absolut, którego poszukiwał nie istnieje nigdzie na Ziemi, że stosunki społeczne czy to w KK, rodzinie, pracy, grupie rówieśniczej wszędzie obarczone są zwykłymi ludzkimi wadami.

Jesli chodzi o sytuację z Krakowskiego Przedmieścia to właśnie mamy doskonały przykład manipulacji przez władze, które do jednych księży apelują by nie mieszali się do polityki a w sprawie Krzyża żądali wręcz by KK interweniował. Teraz osoby zwalczające KK skrzętnie przywołują gorszące sceny sprzed pałacu prezydenckiego nie wspominając ani słowem o architektach zgorszenia. A tutaj wina zarówno wiernych, którzy bronili Krzyża, a właściwie gwarancji, że powstanie pomnik upamiętniajcy osoby które zginęły i księży, którzy nie znając prawdziwych intencji władzy i ogromu złej woli po jej stronie, dali się na siebie najzwyczajniej napuścić. PO potrafi to robić doskonale. W tym rzeczywiście jest mistrzem.

Kończąc, chcę napisać że jestem jak najbardziej za rozliczeniem KK ze sprawy molestowania seksualnego ale pod jednym warunkiem, a chodzi wyłącznie o równouprawnienie. W taki sam sposób rozliczmy nauczycieli, trenerów sportowych /a ręczę wam, że to jest realny problem/, wszystkich, którzy pracują z dziećmi i młodzieżą, bo nie jest tak, że to księża są wyjątkowo zwyrodniali. Jest tak, że tylko na księży urządza się nagonkę wskazując ich zawód. Trzeba więc opracować problem rozpisując dane na zawody a wówczas ujrzymy skalę problemu i właściwe proporcje. Wykorzystywanie dzieci jest jedną z najobrzydliwszych zbrodni więc należy karać wszystkich bez wyjątku a jesli robimy wycieczki nie w stosunku do księdza Kowalskiego, który dopuścił się przestępstwalecz w stosunku do wszystkich księży to jest to ewidentny totalitaryzm. Ale jeśli już mamy mówić, że to księża molestują to mówy także: nauczyciele, politycy, biznesmeni, sędziowie, lekarze, trenerzy, wychowawcy itd.. Wtedy przynajmniej bedzie równe traktowanie.
Na Zachodzie opublikowano dane statystyczne dotyczące molestowania. Osoby duchowne, a więc wszystkich wyznanań, stanowiły ułamek w skali całego zjawiska.

Na te Święta życzę więc roztropności w osądach i prawdziwej dojrzałości. Nie dajmy się osobom prymitywnym i złej woli napuszczać na siebie. Oczywiście, że księża są ludźmi grzesznymi, bo oni nie biorą się z księżyca. Jednka fakt, że ktoś deklaruje się jako osoba niewierząca, nie zwalnia tej osoby z uczciwości. Nie można od katolików oczekiwać nieustannego wybaczania i korzystać z tego do wyrządzania im krzywd. A tak często z perfidią postępują osoby zwalczające KK. Przyjrzyjcie się życiu tych tzw. autorytetów, którzy nam pokazują drzazgę \"w oku\" KK i odpowiedzcie sobie, czy macie do czynienia z ludźmi uczciwymi, praworządnymi, dobrymi.
~enduo

Napisano: 22 gru 2010, 12:42

Lepiej nie przyglądajcie się życiu tych tzw. autorytetów, bo natychmiast podniesie się krzyk, że ich prześladujecie i że jesteście zbrodniarzami, nastajacie na dobre imię ludzi zasłużonych dla Polski i Świata. Co z tego, że gwałcą, mordują. kradną itd.. Otrzymali od salonu ciche przyzwolenie, bo są po \"właściwej\" stronie.
~firma

Napisano: 22 gru 2010, 12:51

Jak ksiądz zgwałicił dziecko to słusznie okrzyknięty jest zwyrodnialcem, ale jak pewien znany rezyser zgwałicił dziecko to drugi znany reżyser nazywa go bohaterem a dziecko k.... . Kluczem do odczytania podbudek, jakimi mógł kierować się ten \"obrońca reżyser\" jest dopiero poznanie pewnej tjemnicy rodzinnej owego reżysera, a którą jest trudno poznać, bo nasze czujne media tropiące wszelakie zwyrodnienia i wszelaką sensację, dziwnym trafem nie były zainteresowane nagłaśnianiem tego problemu. Ale istnieje coś takiego, jak Internet, w którym dzisiaj można znaleźć prawie wszystko.
~olo

Napisano: 22 gru 2010, 17:44

olo poczytaj sobie trochę na temat gwałtu dokonanego przez znanego reżysera.
~brak wiedzy...

Napisano: 22 gru 2010, 23:11

mnie zawsze zastanawiało, jak to jest? Ci ludzie, którzy negują, czy też odrzucają Kościół, najwięcej mają do powiedzenia w sprawie Jego funkcjonowania.
~Łukasz

Strona 7 z 156    [ Posty: 1555 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x