Kurator spoleczny - Wzory pism

Strona 2 z 15    [ Posty: 146 ]

Napisano: 15 lis 2007, 12:37

witajcie. wlasnie wczoraj zostałem kuratorem spolecznym w krakowie dla Sądu Rodzinnego. mam wyzsze wyksztalcenie, pracuje w policji w zesp. ds. niel. i patologii. na mianowanie czekalem prawie rok. a jakie sa warunki aby zostac kuratorem spolecznym- proponuje zajzec do ustawy.
~tickey

Napisano: 24 lis 2007, 20:07

Hej jestem kuratorem spolecznym dla doroslych i wcale nie trzeba przechodzić badań psychologicznych.Proponuję zajżeć do ustawy !!!! albo udać siędo Śądu w celu zlożenia podania o prace i czekać na wakat.
~dora

Napisano: 27 lis 2007, 18:24

zajRZeć pisze się tak ,jak z takimi bykami zaczniecie skłdać sprawozdania do Sądu to rezygnujcie juz teraz bo wstyd !!!
~Ciekawska

Napisano: 28 lis 2007, 16:25

mam pytanie - czy kuratorem społecznym może być osoba mieszkająca na terenie innego powiatu niż składa podanie?? czy są jakieś przepisy na ten temat?
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2007, 12:52

Proszę podajcie, gdzie znjadę ustawe o kuratorach społecznych.
~111

Napisano: 03 gru 2007, 22:37

Ustawa o kuratorach zawodowych jest na stronie ministerstwa i w niej znajduje sie zapis o kuratorach społecznych. Jeśli chodzi o podanie to składa się do Prezesa Sądu wraz z zaświadczeniem o niekaralności oraz fotografie do legitymacji kuratora.
Pracę nie jest łatwa. Wizyty u podopiecznych i realizowanie planu ustalonego przy diagnozie. Pisanie sprawozdań z każdej raz na 3 miesiące a potem sprawozdania z okresu realizacji planu po 9 miesiącach. Ja jestem 5 rok jako kurator społeczny. Mam wykształcenie wyższe i pracuję jako pracownik socjalny. Praca kuratora jest bardzo podobna do pracy pracownika socjalnego. Jest bardzo odpowiedzialna i wymaga dużo kreatywności w zakresie działania - życzę powodzenia !!!!!!!!!!!!!
~elcia

Napisano: 05 gru 2007, 15:31

ja też mam pytanie, kończe pedagogikę i chciałabym zacząć pracę jako kurator społeczny wiem kto może nim zostać ustawę czytałam, długo się czeka na mianowanie itd.
~monika

Napisano: 17 gru 2007, 19:31

mam pytanie odnośnie wynagrodzenia za prace kuratora społecznego, jaka jest to mniej wiecej kwota i od czego zależna?
~patrycja

Napisano: 17 gru 2007, 21:02

w tym roku koncze licencjat z pedagogili ogólnej,czy mam jakies szanse na to zeby zostac kuratorem spol.?magisterke chcialabym robic zaocznie
~Beti

Napisano: 23 gru 2007, 23:00

mam prośbę proszę aby ktoś pomógł mi napisać podanie o pracę jako kurator zawodowy.(mniej więcej jak to musiałoby wyglądać)???
~ewa

Strona 2 z 15    [ Posty: 146 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x