Kurator spoleczny - Wzory pism

Strona 4 z 15    [ Posty: 146 ]

Napisano: 03 lip 2008, 15:50

Do anna 71:
jestem kuratorem społecznym od 8 lat.Obecnie mam ryczałt za każy dozór - 40zł , a są i wyższe i niższe kwoty ryczałtów.Mogę mieć maksymalnie 10 dozoró tak, że wychodzi max 400zł m/cznie.( To do ~....-był/a ciekawy/a jakie są to kwoty)
~X

Napisano: 07 sie 2008, 12:10

Czy po szkole 2,5letniej pracownik socjalny mam szansę na stanowisko kurator społeczny.
~sylwia

Napisano: 08 wrz 2008, 12:15

mam do ciebie prośbę potrzebuję wzór podania jakie należy złożyć do sądu jakie składa osoba która chce zostać kuratorem społecznym jeśli miałbyś coś takiego to może mógłbyś mi je przesłać na meila [email protected]
~szarak

Napisano: 11 wrz 2008, 23:39

pragnę zostać kuratorem społecznym jestem studiach dziennych na 3 roku pracy socjalnej właśnie zabieram się do pisania pracy dyplomowej i chciałabym się dowiedzieć czy mogę nim zostać jeśli jeszcze nie mam licencjatu. informacje proszę przesłać na e- mail [email protected] mam prośbę potrzebuję wzór podania jaki należy złożyć do sądu aby otrzymać to stanowisko. Dziękuję serdecznie!
~karolina

Napisano: 20 wrz 2008, 16:14

Pragnę przypomnieć, że praca kuratora społecznego podlega kontroli ze strony kuratora zawodowego zarówno pod względem merytorycznym, jak i pracy w terenie......Nie wydaje mi się, aby źle pracujący kurator społeczny miał szansę na jej kontynuowanie...
~Malg

Napisano: 22 wrz 2008, 17:52

spoleczny nie jest zawodem to raczej służba i ma diete na pokrycie kosztów dojazdów do nadzorowanych, na znaczki, na koperty. pisze karty co robi, nadzoruje, wspiera planuje, pisze sprawozdania- jak zbiega to sie z inną praca, świętami, urlopem, to masakra, a i podopieczni bywają różni ojojoj
~k

Napisano: 24 wrz 2008, 13:53

czego się nie robi dla pieniędzy, gdybym zarabiała jako pracownik socjalny więcej, zrezygnowałabym z roli kuratora. Mieszkam w małym miasteczku, dozorowani przychodzą do domu mimo że ich ostrzegam że nie mają prawa, czasami jestem wzywana do sądu na rozprawę.
~Aśka

Napisano: 30 wrz 2008, 1:10

witam,
tez jestem kuratorem społecznym od 2,5 roku. z zawodu socjologiem. Ta praca to powołanie, misja i pasja - inaczej nie mozna jej dobrze wykonywać. Czasem nie uda sie nic zrobić, nic pomóc i trzeba sie z tym pogodzić. Miewa się jednak sukcesy - gdy np. młody człowiek na bakier z prawem spojrzy ci po wielu miesiacach spotkań i rozmów w oczy - tego się nie zapomina.
Ale widze tez niedoskonałości tej pracy, np. brak szkoleń -przede wszystkim przed rozpoczęciem pracy, potem bywają raz w roku spotkania, ale raczej dotyczą one sprawozdawczości i ogólnych spraw .
Osoby zostajace k.s. muszą same, na własnej skórze uczyć się i doswiadczać pracy z trudnymi klientami, a nie kazdy zdaje sobie sprawę co go czeka. I potem jest rozczarowanie i odbębnianie roboty, a nie o to chodzi.
~mery

Napisano: 07 paź 2008, 15:23

Witam! Mam pytanie. Od dawna chodziło mi po głowie to, by zostać kuratorem rodzinnym. W czerwcu tego roku skończyłam studia, a we wrześniu rozpoczełam starania o zostanie kuratorem. Poszłam do Ośrodka Kuratorskiego przy Sadzie Rejonowym w moim mieście, poinformowano mnie tam co mam przynieść, przyniosłam wszystkie potrzebne papiery (wszystko z nimi wporządku) i powiedziano mi, że mam czekać na termin rozmowy z kuratorem zawodowym, bo niebawem się ze mną skontaktuje oraz donieść zdjęcia do legitymacji kuratora. Mija już miesiac, a telefon milczy. W związku z tym moje pytanie- jak długo trwaja te wszytskie procedury od złożenia papierów po rozmowe z kuratorem zawodowym? Z góry dziekuję za odpowiedź!
~Marta

Napisano: 08 paź 2008, 15:26

proszę wyślijcie mi wzór podania na kuratora społecznego.pzdr. [email protected]
~magda

Strona 4 z 15    [ Posty: 146 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x