Likwidowane Domy Dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 9    [ Posty: 88 ]

Napisano: 28 lis 2011, 18:26

Pilne!
Witam. Pracuję w Placówce opiekuńczo- wychowawczej pozarządowej . Wygasa nam umowa z miastem. Mam pytanie. Czy jeśli do konkursu na prowadzenie nikt się nie zgłosi, a organ do tej pory prowadzący tę placówkę , nie przystąpi do konkursu z tytułu gorszych warunków proponowanych niż do tej pory. Może się zdarzyć, że nikt nie obejmie tej placówki.Czy będzie musiał wypłacić 3- krotne pensje pracownikom, jak przy likwidacji zakładu ? Czy ktoś wie jak to jest ?Pozdrawiam i oczekuję odpowiedzi.
~aleks

Napisano: 29 lis 2011, 0:04

Aleksie nie, bo jak rozumiem umowę o prace mieliście podpisaną na czas realizacji zadania, a ten wygasa,
mamy podobną sytuację

Wojtku, jestem z Wielkopolski
~Ewa

Napisano: 29 lis 2011, 10:47

Bezrobocie witaj.Smutne.
~Iza

Napisano: 29 lis 2011, 11:21

Startujcie na asystentów. Macie 3letni staż pracy z dzieckiem lub rodziną? Znacie pracę w placówce -będziecie super asystentami.
~S

Napisano: 29 lis 2011, 12:11

~Iza

Napisano: 29 lis 2011, 17:56

Skąd wiesz ,że jestem panem? Czytałem to już dawno i co z tego wynika? Nie będzie asystentów rodziny? Ustawa nie będzie realizowana? Jeśli nie będzie realizowana to w całości czy tylko w niektórych aspektach? Macie wiedzę na ten temat to podzielcie się.
~S

Napisano: 29 lis 2011, 21:13

Zauważcie, że BARDZO często w ustawie pojawia się zwrot \"lub organizacja pozarządowa (c.h.o.l.e.r.a.: zupełnie jak kiedyś \"LUB CZASOPISMA\", pamiętacie?) - jakbym Tomcia Polk... widział, słyszał i czuł; wszędzie gdzie się da i gdzie są możliwości ORGANIZACJE POZARZĄDOWE (np. Towarzystwo \"Nasz dom\") \"załatwią\" problem i \"załatają\" dziurę w ustawodawstwie !!!
Ktoś roztropnie uznał, że wszystkich się nie zadowoli ustawą - no to chociaż \"kogoś\" ;) Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 07 wrz 2012, 19:37

W Krakowie właśnie likwidowany jest DDz nr 7 - po cichu, bez decyzji Rady Miasta (!), jeden z najlepiej funkcjonujących. Ponoć jest jakaś \"koncepcja\" - pewnie, jak zawsze, ma być przyczynkiem do oszczędności. A dzieci? Jest niż demograficzny, \"po nas choćby potop\"...
~Przemek

Napisano: 07 wrz 2012, 22:52

U nas też.
Nie ma skierowań.
Dzieci coraz mniej.
Koniec.
~Ewa

Napisano: 08 wrz 2012, 16:27

w Krakowie to już drugi Dom Dziecka likwidowany , w listopadzie 2011 tez był likwidowany. zastanawia mnie jedno, a mianowicie co dzieje się z dziećmi z takiego likwidowanego Domu Dziecka, a co z dziećmi które powinny trafić do Domu Dziecka ?-gdzie tych już może nie być( Domów Dziecka), bzdurą jest stwierdzenie moim zdaniem ze tylko chodzi o niż demograficzny. moim zdaniem jest zbyt dużo spraw zamiatanych pod dywan , by te dzieci nie trafiły do Domu Dziecka - powód OSZCZĘDNOŚCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~Fasolka

Strona 3 z 9    [ Posty: 88 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x