Likwidowane Domy Dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 9    [ Posty: 88 ]

Napisano: 08 wrz 2012, 23:55

Likwidacja placówek to znak czasów. Dla władzy my jesteśmy \"kosztem\", a koszty trzeba redukować. Jak się wybiera liberałów, to trzeba się liczyć również z konsekwencjami jakie niosą prawa rynku. Kiedyś likwidowano przedszkola. Jak zaczęło brakować miejsc, to powstały przedszkola prywatne. Teraz czas na szkoły i placówki op-wych. Kwestia czasu kiedy w miejsce brakujących (bo zlikwidowanych) placówek państwowych pojawią się prywatne. Ciekawe, że kiedyś były pieniądze, a teraz wszystkim (samorządom, rządowi) na wszystko brakuje. Zastanawiam się po co płacę podatki? Za wszystko co gwarantuje konstytucja muszę płacić, dopłacać itd. To po co mi taka władza? Za co im płacę? Może by w ramach oszczędności zlikwidować rząd, albo wynieść się tam gdzie władza troszczy się o obywatela, a nie okrada go z pieniędzy i pracy?
J. Urban kiedyś (w latach 80-tych) powiedział \"rząd się wyżywi\". Mam wrażenie, że obecna władza jest bardziej pazerna od komunistów i żre znacznie więcej (aparat urzędniczy jest dziesięciokrotnie większy niż na komuny).
Czy wychowawcy likwidowanych placówek dostali odprawy?
~etatysta

Napisano: 09 wrz 2012, 14:09

No właśnie.Dostali????
~Ewa

Napisano: 11 wrz 2012, 13:08

a może zróbmy tak jak ze sądami zrobili ,zbierzmy 150tys podpisów w formie protestu przeciwko likwidacji Domów Dziecka,oraz jednocześnie aby promowanie rodzicielstwa zastępczego było bardziej upowszechnione ,puścić to do mediów i zobaczyć co się stanie .przedstawić swoje racje .ps.domy dziecka muszą być w takiej ,czy innej formie , społeczeństwo ubożeje, co za tym idzie tworzą się patologie ,pomagajmy takim rodzinom (nie zabierając dzieci , chyba ze zostaną wyczerpane już wszystkie możliwości), nie pozwólmy by dzieci były narażone na zbyt długie męczarnie wśród patologii. chciałabym aby w naszym kraju żadne sprawy wymagające interwencji w sprawie krzywdy dzieciom nie były zamiatane pod dywan(nawet ze względu na oszczędności )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~Fasolka

Napisano: 18 wrz 2012, 23:01

likwidowana placówka opiekuńczo- wychowawcza w Chełmży/ kujawsko- pomorskie/ osiągnięte standardy, nowy dostosowany budynek, w którym działa 3 lata- 20 wychowanków/
~góść

Napisano: 18 wrz 2012, 23:15

Pora zjeżdżac do szkoły.Przynajmniej będzie dalej Karta Nauczyciela.Widac koniec placówek.
~DD

Napisano: 18 wrz 2012, 23:35

w Bystrzycy obok Świdnicy likwidowany jest dom dziecka, jego wychowankowie mieszkają w 6 lub 7 mieszkaniach około 10 dzieci w każdym. Zmiany idą, tylko czy na lepsze?
~Zofia

Napisano: 19 wrz 2012, 23:28

W JAKICH MIESZKANIACH MIESZKAJĄ ,MOZE COŚ WIECEJ...Zosiu
~kp

Napisano: 20 wrz 2012, 17:18

A to bez sensu, że likwidują - wg. mnie żaden zapis ustawy (ale trzeba czytać te przepisy \"przychylnie\" do dobrych rozwiązań) nie zabrania istnienia takiego rozwiązania (oddzielne mieszkania). Powinny połączyć się w zespół placówek pod jedną administracją.
Zależy kto to czyta i o tym decyduje (urzędnik o \"wąskich horyzontach\" czy bardziej rozgarnięty chcący słuchac bardziej doświadczonych).
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 23 wrz 2012, 12:28

a ja sprawdzałam info.o likwidacji P.O.W. w Chełmży i nic nie znalazłam ktoś tu chyba się pomylił ze ta placówka będzie likwidowana.
~Fasolka

Napisano: 23 wrz 2012, 15:19

Podobnie jak Fasolka nic nie wiem a jest ona dość blisko nas
~Marcin

Strona 4 z 9    [ Posty: 88 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x