Adam
Czy mój plan nie przerasta ich możliwości - rozmawialiśmy kiedyś o podziale na tzw: piony i filary w zależności od potrzeb środowiska czyli konkretnych grup- pamiętasz ? Tak zrobiłam. Mam tam 5 osób- praca środowiskowa . Jest tego dużo ale nie ponad. Ustawowe zadania, forma zmodyfikowana i bardziej kreatywna.
Dodatkowo mam osoby odp. osobę za: współpraca z mediami - wszystko( artykuły , promocja, strona, gazeta). Ważne dla mnie są Programy profilaktyczne, konkursy dla : dzieci czyli szkoły, dorośli, seniorzy z: Przemoc, Uzależnienia, Wsparcie rodziny w formie projekty kilkudniowe, konferencje, szkolenia jak dotychczas na dobrym poziomie . Kolejno mamy PUP- projekty EFS- swoją drogą+ wypożyczalnia sprzętu reh. No i na końcu estetyka /wystrój OPS- mam jazdę na tym punkcie, łącznie z galerią fotograficzną wydarzeń- ale to jest więc będzie kontynuacja. Specjaliści to inna działka- odrębne zadania. Świadczenia rodzinne także ( pielęg, alimentacja).
Ty no będzie dobrze. Mój ops nie jest mały - tak mi się wydaje. Wydział twierdzi że jeden z najnowocześniejszych w Polsce.
ps. dwa tygodnie temu czyli po wyborach ( mnie nie było ) pracownicy rzekomo spotkali się przy kawie

- spekulowano już wtedy kto i co ? obstawiali różnie, wykluczając się wzajemnie i ostatecznie na liście potencjalnych kandydatów z obecnych nie pozostał nikt . Popatrzyli na siebie i wtedy z przerażeniem ktoś mówi "
"Jezuuu !!! tylko nie emilka. ( miały paść te słowa ) i takie tamm..
niby nic - ale było mi przykro- jak się dowiedziałam. To tak nawiasem mówiąc -apropos kumplowania.
Dzisiaj wiem - która z nich miała obiekcje przeciwko mnie
pozdrawiam.