NK- refleksje z praktyki - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 3 z 11    [ Posty: 102 ]

Napisano: 19 sty 2012, 10:55

Dla mnie najgorszą sprawą na grupach roboczych jest zbyt mała wiedza na temat zjawiska przemocy przez członków grupy roboczej :( Zamiast wspólnie ustalic jakiś plan działania aby pomóc ofierze przemocy...członkowie zajmują sie ocenianiem jej:(
Padają stwierdzenia: \" ona tez nie jest taka święta\" , \" mogłaby sie zabrac za sprzątanie mieszkania \", \" nie dziwie sie, że chłop takiej przyłoży\"..itd...
Poprostu ręcę opadają!!!
~ja

Napisano: 26 sty 2012, 10:31

a jak Wam sie układa współpraca z członkami z innych instytucji??
~K

Napisano: 31 sty 2012, 18:52

Dzień dobry,
Jestem studentką pracy socjalnej i piszę pracę na temat Interwencji Kryzysowej. Chciałabym prosić państwa o wypełnienie ankiety, która znajduje się w linku poniżej:

https://www.ankietydlaciebie.pl/ankiety/ ... 26eb703bf4

Dziękuję bardzo za poświęcony czas i wypełnienie ankiety
~Marta

Napisano: 11 lut 2012, 22:59

Pan Bóg jest w trzech osobach a pracownicy socjalni w dziesięciu, biedni przeciażeni pracą, dostający baty od szefów, środowiska to oni sa
osobami co do których istnieje podejrznie, ze sa dotknieci przemoca..........
~Tomek

Napisano: 15 lut 2012, 10:52

do Joli - Prokuratorzy mogą być powołani do prac w Zespole Interdyscyplinarnym, ale pod żadnym pozorem do pracy w grupie roboczej!
do Marty - w przypadku przemocy nie może być mowy o mediacjach.
do wszystkich:
u nas Zespół zaczął działalność od przeszkolenia wszystkich osób mogących wchodzić w skład grup roboczych (dzielnicowi, kuratorzy, pielęgniarki, pedagodzy, pracownicy socjalni, członkowie GKRPA) - łącznie przeszkoliliśmy ok. 250 osób! Zrobiliśmy to sami, oczywiście w ramach obowiązków służbowych i bez wynagrodzenia. Ale za to teraz grupy robocze działają bardzo prężnie i są efekty. Nie spotykamy się na \"pogaduchy\" i kawę, tylko w celu konkretnych działań. Dużo szybciej załatwia się sprawy - teraz nawet udaje się dużo pchnąć do przodu na przysłowiowy \"telefon\".
~Julia

Napisano: 21 lut 2012, 11:19

Prawdę mówiąc to się już w tym wszystkim gubię, czy jeżi Policja założył NK to my też mamy zakładać swoją?
~IGA

Napisano: 21 lut 2012, 20:58

Nie my NK C i D a w razie kolejnych incydentow tak jak w rozporzadzeniu
~k

Napisano: 28 lut 2012, 17:23

Mam już dosyć. Jak prokuratura czy policja sobie nie radzi z przestępcami -sprawcami przemocy to niech to robi MOPS, wszystko mogą za darmo robić. Przesłuchiwać sprawców, tak naprawdę prowadzić śledztwo za policję a później przesłać gotowca na policję lub do prokuratury. To jakiś obłęd. Policjant to chociaż po 15 latach idzie na emeryture a my za te 1500zł robimy za wszystkich. A najlepsza jest rozmowa ZI z ofiarą . Nie moge sobie tego wyobrazić . Biedna kobieta usiądzie na przeciw kilku obcych osób i będzie opowiadała jak była bita, poniżana... komuś w tej Warszawie rozum odebrało.Wyślę dzisiaj totolotka i może skończy sie ten koszmar. Nie mam już siły.
~Ewa

Napisano: 29 lut 2012, 19:48

Nie myśl,że tylko Ty tak masz wszystkich nas tym załatwili.
~ex

Napisano: 29 lut 2012, 20:41

prawda
~w

Strona 3 z 11    [ Posty: 102 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x