plan powrotu do rodziny - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 07 mar 2011, 17:09

do Vinci -pomyliłes się jestem przed emeryturą ,a dlaczego z dwuletnim stazem psycholog miałby byc lepszy od wychowawcy z z dwudziestoparoletnim stazem w domu dziecka?
~rea

Napisano: 07 mar 2011, 17:42

~rea zgadzam się z tobą w 100% więc napisz jak konkretnie widzisz te plany powrotu dziecka do rodziny i pracę z rodziną. ja też mam mniejszy staż i będą czerpał.
~pytanko

Napisano: 07 mar 2011, 19:29

Na spotkaniu zespołu (nie tylko co pół roku! )-przy omawianiu SZCZEGÓŁOWYM- każdego wychowanka wspólnie wypisujemy zalecenia co do dalszej pracy (osobno)z wychowankiem ,z jego rodziną. Wystarczy trochę pogłówkować...i powstaje dobra diagnoza rodziny... a potem do roboty profesjonaliści(nie zapominajcie ,że są to nasi klienci).Na początek wytyczcie sobie dwa|trzy realne cele .
~rea

Napisano: 07 mar 2011, 19:50

Czyli ty uczestniczysz przy omawianiu celów, a nie pracy z rodziną ?
~ale jaja

Napisano: 07 mar 2011, 19:50

Czyli ty uczestniczysz przy omawianiu celów, a nie pracy z rodziną ?
~ale jaja

Napisano: 07 mar 2011, 20:05

NO PEWNIE SPECJALNIE DLA CIEBIE- ZOSTWIAM WSZYSTKO NA PAPIERZE,A DALEJ LEZ.E. SAMO SIE ZAŁATWI!!!!NIE ŁAP MNIE ZA SŁOWKA;
~rea

Napisano: 07 mar 2011, 20:15

Chcę jeszcze dodać ,że nie tylko jestem obecnie wychowawcą , ale jestem też dawną ,,absolwentką,,bidula.Mi nikt nie pomógł wrócić do domu ,za to ja mam mam na koncie sporo tych powrotów- moich wychowanków=,,dzieci,,- do rodzinnych domów! Pozdrawiam
~rea

Napisano: 07 mar 2011, 21:39

Gratuluje. Powodzenia i sukcesów. Na forum ciężko się jedynie dowiedzieć jak ty to robisz.
~ale jaja

Napisano: 14 mar 2011, 13:11

to jest powołanie
~rea

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x