plany pomocy dziecku - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 23 lut 2013, 22:24

Szukam i szukam czegoś, co by nam ułatwiło życie, a tu... tylko coraz więcej papierologii, a coraz mniej czasu na realna pracę z dziećmi. A praca z rodziną? Cele niemalże niemożliwe do zrealizowania, jak poczytałam założenia MOPS-ów, GOPS-ów itp, to... hmmm. życzę powodzenia i zrealizowania z tego choćby dziesięciu procent.. Zabieram się do pisania..
~Bożka

Napisano: 24 lut 2013, 20:54

u mnie tak jak pisze panzer no i słusznie pisze gocha jak mozna pisać NOWE plany pomocy co pół roku ??? Można je jedynie mosyfikować , dlatego tak waźne jest stworzenie dobrego i precyzyjnego PLANU dla dziecka!
~Janek

Napisano: 24 lut 2013, 21:37

Janku to pytanie powinieneś zadać dyr placówek którzy każą pisac plany co 6mcy
~kama

Napisano: 24 lut 2013, 21:57

sam jestem dyr i no cóz ja nie każe swoim pracownikom tego robić
~Janek

Napisano: 24 lut 2013, 22:01

Plan pomocy dziecku jest modyfikowany w zależności od zmieniającej się sytuacji dziecka lub jego
rodziny, nie rzadziej niż co:
1) pół roku — w  przypadku dziecka umieszczonego
w placówce opiekuńczo-wychowawczej lub w regionalnej placówce opiekuńczo-terapeutycznej;
2) 3 miesiące — w przypadku dziecka umieszczonego
w interwencyjnym ośrodku preadopcyjnym.

MODYFIKOWANY nie tworzony na nowo !!!!!!!!!
Pozdrowienia.
~Janek

Napisano: 24 lut 2013, 22:24

czyli nie wszyscy dyr to wiedzą:)
czym sie różni modyfikacja od nowego planu co pół roku?
jaki przepis to reguluje?
~kama

Napisano: 24 lut 2013, 23:14

ustawa i rozporządzenie :) modyfikuje się to co rzeczywiście tego wymaga, Część rzeczy się zrealizowało więc nowe trzeba napisać a część jest taka sama więc to się zostawia ot i już cała różnica nie przepisujesz całości tylko jak sama nazwa mówi modyfikujesz to co do modyfikacji się kwalifikuje
~gocha

Napisano: 24 lut 2013, 23:25

u nas niestety tego dyr nie przyjmie
musimy pisac nowe!
~kama

Napisano: 24 lut 2013, 23:34

może warto pokazać rozporządzenie z odpowiednim paragrafem:) może się dyrekcja nie zapoznała :) w tym roku tak uprościłam i bardziej \"po ludzku\" plan przygotowała i też bałam się że akceptacji nie będzie ale jednak:) i robimy w końcu coś co jest zgodne z rzeczywistością a nie kupę wymyślanych rzeczy. Warto próbować :)
~gocha

Napisano: 24 lut 2013, 23:40

no to moi kochani spytajcie sie takiego dyrektora co to jest cel długoterminowy !
Bo na pewno nie mozna go zmieniać co pół roku !
Ani powtarzać za każdym razem !
Kurcze czasami się zastanawiam czy ktoś kto jest na stołku przestał logicznie myśleć ? Albo czytać ze zrozumieniem z odrobiną logiki?
~Janek

Strona 2 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x