do Doraty, a jaki to poziom posiadaja dyrektorzy??? bo bardzo mnie to zainteresowało - otóz wiem jaki to bydło do potegi, bez kwalifikacji etycznych moralnych i zawodowych. Zrobią wszystko jak władza kiwnie palcem, totalna chołota, ot jak wygladaja dyrektorzy, Ja to cos całkowicie innego !!!
Do Leona.
Coraz częściej czytając wypowiedzi na tym forum dochodzę do wniosku, że zaczyna ono przypominać najgorszego brukowca, a nie spełnia funkcji jaką powinno spełniać - czyli wymiana informacji i merytoryczne dyskusje.
Gdybyś poczytał dokładnie wypowiedzi Dyrektora to może byś zrozumiał o co mi chodzi.
Osoba będąca Dyrektorem w rzeczywistości powinna pomimo wszystko zachować tego typu przemyślenia dla siebie, o ile w ogóle można w taki sposób myśleć.
Ludzi natomiast nie powinno oceniać się po tym jakie piastują stanowisko tylko po tym jacy są. Jak widzę o sobie masz jak najlepsze zdanie. Gratuluję dobrego samopoczucia. Wspólczuję tylko przykrych doświadczeń z przełożonymi, bo chyba z tego wynika Twój stosunek do tzw. Dyrektorów.
wydaje mi się ,że ze stopniami zaszeregowania powinno być jak z polską armią. Powinna byc zawodowa. Pragne w tym miejscu wyrazic wdzięczność dla osób wykonujących zawód opiekuna.
Chylę czoło
Od kilku lat pracuję jako opiekun w DPS w tym roku ukończyłam szkołę i zdobyłam dyplom. Kilka miesięcy temu wystąpiłam z oficjalną prośbą o podwyżkę niestety odpowiedz brzmiała gratulujemy ale niestety nie posiadamy środków życzymy dalszych sukcesów zawodowych. Moja grupa zaszeregowania VII pozostała bez zmian . Mam pytanie czy dyrektor mego zakładu może w dalszym ciągu odmawiać mi podwyżki, dziennik ustaw zawiera rozporządzenie dotyczące kwalifikacji i grup zaszeregowania wg którego z dyplomem powinnam mieć zaszeregowanie XI-XIV grupie???????????????????????
na temat domniemanego Dyrektora powiem tak w przeciwieństwie do nas pracowników socjalnych ta grupa nie musi być zbytnio wykształcona więc nie ma co spodziewac sie \"innego poziomu\" Pozdrawiam. A z Tobą doroto1 zgodze się w 100 %, że to forum zaczyna przypominac pudelka a nie spełnia swoja rolę...