Poprawność polityczna - HYdE PaRK

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 10 sie 2016, 13:14

Szwecja to jest bardzo fajny kraj, w którym za klapsa danego dziecku możesz trafić do więzienia i mogą ci dziecko odebrać ale za morderstwo zostajesz poddany jedynie opiece psychiatrycznej. Jest tylko jeden warunek - musisz być islamskim uchodźcą:

"22-letnia pracownica ośrodka dla uchodźców w Mölndal, mieście w zachodniej Szwecji, została bestialsko zamordowana przez jednego z imigrantów. Somalijczyk Youssaf Nuur rzucił się na nią z nożem w ręku. Został zatrzymany i postawiono mu zarzuty, lecz uniknie kary. Skazano go na… opiekę psychiatryczną „za nieumyślne spowodowanie śmierci”. Przypomnijmy, że młoda dziewczyna miała kilka ran na plecach i udach. ..."
aleyaya

Napisano: 10 sie 2016, 13:57

Wie Pan -klaps powtórzony z siłą 10 krotnie większą za drugim razem- może okazać się morderstwem. Wiem o co Panu chodzi- zobrazowanie "grandy" wymiaru sprawiedliwości, który wydał wyrok z karą niewspółmierną do przewinienia- ale pomimo to nie porównywałabym tego w taki sposób.
Rozumiem pana intencje- doprowadzić do wnioskowania, że islamskim uchodźcom pobłaża się, wydając tak absurdalne wyroki za dopuszczenie się takich czynów. Ale tutaj ( ja nie znam tej sprawy, odnoszę się więc do Pana danych)-nie chodzi o poprawność polityczną. Nie miało tu chyba znaczenia ( dla biegłych), że bandyta był islamskim uchodźcą -. Po prostu skoro biegli stwierdzili brak poczytalności w chwili popełnionego czynu- to Sąd ( jako instytucja)-nie może postąpić inaczej.W takich przypadach obligatoryjnie muszą delikwenta poddać leczeniu psychiatrycznemu. W Polsce byłoby tak samo.
To boli, ja wiem...ale nie ma innej możliwości. Dobrym rozwiązaniem są więzienia z oddziałami psych.- ale jest ich bardzo mało.
Pan użył słowa "bestialsko zamordowana" , niestety im bardziej bestialsko..., tym bardziej prawdopodobne jest, że biegli stwierdzą niepoczytalność.. .Psychiatria jest pokręcona, wielu ratuje tyłki...wychodzą i znowu zabijąją.
Anioł

Napisano: 10 sie 2016, 15:02

Ależ oczywiście, ma Pani 100% racji podobnie, jak szwedzki wymiar sprawiedliwości. Ale to jest pani racja i racja szwedzkiego wymiaru sprawiedliwości.
Proszę Pani, każdy morderca musi być niespełna rozumu, bo jakiż człowiek przy zdrowych zmysłach zabija drugiego człowieka? Wobec powyższego mordercy powinni chodzić po ulicach a my powinniśmy być pozamykani w psychiatrykach.
Społeczeństwa zatracają zdrowy rozsądek. Zaczynają wierzyć w jakąś ideologię i zamiast oceniać fakty i zdarzenia zdroworozsądkowo zaczynają głupio mędrkować. To, że ktoś naczytał się bredni z podręczników i nawet potrafi je cytować wcale nie oznacza, że jest mądry. Mądry człowiek wie bowiem, że miliony osób daje klapsy swoim dzieciom bez żadnej szkody dla nich. Czasem niestety zdarzy się przypadek, jeden na milion, że jakiś degenerat zakatuje dziecko. Czy to upoważnia lewackich ideologów do oskarżania pozostałych rodziców, że krzywdzą swoje dzieci a nawet mogą je zabić?
O wiele częściej ludzie giną z rąk islamskich terrorystów niż dzieci z powodu przemocy stosowanej przez rodziców, ale to rodzice dzieci są piętnowani natomiast jeśli chodzi o terrorystów to lewactwo bagatelizuje te zbrodnie. Pouczają nas, że nie można oceniać wszystkich uchodźców tą samą miarą i że nie wszyscy są mordercami. No patrzcie mili państwo a rodziców dzieci można stygmatyzować o oceniać jedną miarą. A wiecie dlaczego? Ano dlatego, że taka jest lewacka moralność i lewacka ideologia.
aleyaya

Napisano: 10 sie 2016, 15:08

"O wiele częściej ludzie giną z rąk islamskich terrorystów niż dzieci z powodu przemocy stosowanej przez rodziców, ale to rodzice dzieci są piętnowani natomiast jeśli chodzi o terrorystów to lewactwo bagatelizuje te zbrodnie"
Chce Pan polemizować o przemocy ? na argumenty, bardzo chętnie. A co reszty- swoje stwierdzenie oparłam na tym, że takie jest prawo. Jedyne co pan może- to domagać sie jego zmiany.
Anioł

Napisano: 10 sie 2016, 15:17

Nie zamierzam robić rewolucji w szwedzkim wymiarze sprawiedliwości bo i nie mam takich możliwości. Ja jedynie wskazuję absurdy, które bardziej wynikają z tego, że od prawa ważniejsza jest ideologia. Chora ideologia.
aleyaya

Napisano: 10 sie 2016, 17:43

tak proszę Pana- terroryzm ( też przemoc zresztą) to chora ideologia czyli wielu- ale Sąd nie skaże wyrokiem ideologii tylko jednostkę za czyn ( waga czynu musi być udowodniona)
Proszę Pana- proszę nie mówić mi o zdrowym rozsądku, tu nie ma rozważań -bo w prawie liczą się opinie i paragrafy- czy pan tego chce czy nie chce. Mnie interesują fakty potwierdzone dowodami i nauka - i tyle w zasadzie. ;)
Anioł

Napisano: 10 sie 2016, 20:32

To chyba jakaś kpina. Pani tak na poważnie z tym wymiarem sprawiedliwości? W sytuacji gdy żaden zbrodniarz komunistyczny nie został przez 25 lat ukarany? Jest Pani taka naiwna czy tylko udaje Pani idiotkę?
Z mojego doświadczenia wiem, że zwykle za odwoływaniem się do procedur i przepisów prawa wiąże się najczęściej chęć ukrycia albo własnej niekompetencji albo wręcz szycia wyroków.
benq

Napisano: 10 sie 2016, 21:13

Sytuacja - kiedy żaden zbrodniarz komunistyczny nie został przez 25 lat ukarany potwierdza tylko tezę,że w ideologii komunistycznej odpowiedzialność jest rozproszona. Tak ? potwierdza też niewydolność prawa polskiego, międzynarodowego. Tak? czyli o tym mówię. Ja nie powiedziałam,że prawo jest dobre- ale to, że prawem jest. tak?
Zmierzając do Pana doświadczenia z prawem,( jako jednostki) z którego wynosi Pan to- że prawo zawiodło, wnioskować można, że: albo adwokat był idiotą albo ustawodawca prawa. Jest trzecia ewentualność- idiotą jest ten, który tego nie rozumie.

ps. przepraszam za zbyt wyraziste zwroty- ale zmuszona byłam dostosować treść do Pana języka.
Proszę się hamować na przyszłość.ok?
Anioł

Napisano: 10 sie 2016, 22:13

Proszę pani, to są brednie z tą odpowiedzialnością rozproszoną. Wszystko opiera się na tym, że te sprawy prowadzą sędziowie, którzy w czasach komuny wydawali rażąco niesprawiedliwe wyroki na Polaków, a nawet wyroki śmierci. To są często wspólnicy tych zbrodniarzy. To towarzystwo do dnia dzisiejszego nadal orzeka albo ich potomkowie. Oni się nawzajem kryją. To po pierwsze, a pod drugie do 2015 roku w Polsce rządził układ z Magdalenki. W czasie tamtego dealu Ciosek powiedział: "wy nie ruszacie nas, my nie ruszamy was". Niech mi tu pani nie wyjeżdża z tekstami o idiotach prawnikach. To nie są idioci lecz ludzie którzy także powinni trafić pod sąd, bo oni celowo rozmywają odpowiedzialność zbrodniarzy komunistycznych.
Bajeczki o rozproszonej odpowiedzialności są dobre dla myślących inaczej.
benq

Napisano: 10 sie 2016, 22:17

Ps.

Niech mnie pani nie przeprasza "za byt wyraziste ...". Nie jest pani w stanie mnie obrazić ani dotknąć. Zbyt długo żyję na tym świecie i zbyt dobrze znam te mechanizmy. To raczej siebie samą pani powinna przeprosić, bo to sobie pani wyrządza krzywdę takimi opiniami. Mam nadzieję, że jest pani tylko zwykłym teoretykiem a nie świadomą propagandystką.
benq

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x