Poprawność polityczna - HYdE PaRK

Strona 2 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 10 sie 2016, 22:55

Proszę Pana- to wszystko co Pan powiedział, odnosząc się do systemu komunistycznego i III RP ( tu m.in.liczne afery, m.in. afera Rywina, seksafera, afera gruntowa, afera hazardowa, czy afera agentów na Wiejskiej itd -tj: sędziowie, adwokaci, ma jeden wspólny mianownik- Prawo.Tak? z rozróżnieniem tylko na szczególnie patologiczne. Można było ( tyczy się Pana) zacząć dyskusję od słowa kluczowego- "Patologia prawa...." rozmawialibyśmy wówczas tylko o tym, bo o to Panu chodziło, z pominięciem moralności, rzetelności- czyli o chamstwie i hańbie wymiaru sprawiedliwości mówilibyśmy. Ja nie lubię chaosu.
ps. a co do "inaczej myślących"- filozofia prawa- też się przydaje.
Anioł

Napisano: 10 sie 2016, 23:33

Zbyt długo żyję na tym świecie i zbyt dobrze znam te mechanizmy. To raczej siebie samą pani powinna przeprosić, bo to sobie pani wyrządza krzywdę takimi opiniami.
Nie dogadamy się i to nie jest kwestia różnicy poglądów. Ja o tym wiem, będę pamiętać. Dzieckiem nie jestem- ale ja nie mogę i nie chce myśleć kategoriami Pana.
Anioł

Napisano: 11 sie 2016, 11:02

Proszę pani, to prawo ktoś napisał. A napisali je komuniści we współpracy z druga stroną układu w Magdalence. Napisali je tak, aby nikomu z nich włos z głowy nie spadł. Napisali je tak aby nigdy nie było możliwe wyjaśnienie największych zbrodni. Po prostu dokonali sabotażu tego prawa. Więc powoływanie się dzisiaj na to, że musimy się do tego prawa stosować jest kpiną w żywe oczy z osób pokrzywdzonych i ze sprawiedliwości.
Dzisiaj bój wcale nie toczy się o Trybunał konstytucyjny. Gdyby chodziło o sam TK to pewnie nie byłoby takiego jazgotu. Chodzi o unikalną szansę oczyszczenia wymiaru sprawiedliwości ze stalinowskich sędziów i prokuratorów a także z ich dzieci. To oni są strażnikami niesprawiedliwości. To dzięki nim zbrodniarze komunistyczni do dzisiaj pozostają bezkarni. Swoją nerwową reakcją potwierdziła to sędzia SN. To środowisko walczy nie tylko o zablokowanie zmian umożliwiających zmianę prawa, tak aby kruczkami prawnymi nie uniemożliwiano karania przestępców, ale także przeciwko dopuszczeniu do zawodu ludzi spoza ich układu no i oczywiście z obawy, że przynajmniej niektórzy z nich też mogą ponieść konsekwencje karne swojego postępowania.
Żeby to jasno zobrazować, sytuacja z naszym wymiarem sprawiedliwości jest mniej więcej taka: zamyka się człowieka w klatce a klucze od klatki kładzie na stole w takiej odległości, że biedaczyna w życiu do nich nie dosięgnie. Ale mówi się i jemu i społeczeństwu "przecież ma możliwość uwolnienia się, bo klucze leżą na stole, wystarczy po nie sięgnąć". Jest to oczywiście bezczelne kłamstwo ale jak miało się władzę to tak można było postępować. Teraz na szczęście władza zmieniła się i chce podać klucze, tak by ten pognębiony człowiek miał realną szansę na uwolnienie się, na sprawiedliwość.
benq

Napisano: 11 sie 2016, 11:05

"Proszę pani, to prawo ktoś napisał. A napisali je komuniści we współpracy z druga stroną układu w Magdalence"
ale żeby Kaczyńskiego i Pawłowicz o to oskarżać?

Diagnoza prawie dobra, tylko szkoda, że nie widzisz, iż PIS jest częścią tego układu. Dalej obowiązuje swoich nie ruszamy, a raport w sprawie WSI jest nadal tajny, zbiory tajne w IPN uległy ponownemu zamknięciu (ba nawet rozszerzono je)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2016, 11:28

Funkcjonariuszu prosowieckiej partii KORWIN, gdyby tak było jak piszesz, to własnie m.in. ty nie pisałbyś tego co piszesz. Po co dyskredytujesz PiS jeśli jest razem z wami w układzie prosowieckim? Robicie zadymę dla zadymy?
benq

Napisano: 11 sie 2016, 11:30

Wie Pan..
elmer temat podsumował. A ja nie mogę nic więcej powiedzieć, Pan mówi o faktach ( j/w)- ja wiem i w tym sensie o patologii prawa rozważanie mogę podjąć, czyli ocenić ( ale bez emocji,dla porównania - po prostu jak wykład). - ale to się nie przedkłada na moje subiektywne odczucia ( doświadczenie)- te mam pozytywne.
Anioł

Napisano: 11 sie 2016, 11:40

nie bardzo rozumiem benq.
Sugerujesz, że Kaczyński i Pawłowicz nie uczestniczyli w Magdalence?
Sugerujesz, że raport WSI jest odtajniony?
Sugerujesz, że nie ma zbioru zastrzeżonego w IPN?
A może sugerujesz:
pisanie o ww faktach jest prosowieckie?
PIS jest w układzie prosowieckim ("PiS jeśli jest razem z wami w układzie prosowieckim")?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2016, 12:04

Niczego nie sugeruję elmer, piszę wprost, że twoja rola na tym forum polega na sianiu zamętu i prosowieckiej propagandy.
benq

Napisano: 11 sie 2016, 12:16

sianie zamętu to pisanie prawdy?
Ciekawa teoria, ciekawa....
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2016, 8:53

Elmer, KORWIN i prawda? Chyba sowiecka! Twój szef nazywa jednego z największych współczesnych terrorystów, bandziorów i morderców jego ekscelencją, bije mu pokłony a ty piszesz o Piłsudskim "bandyta"? Ty się posługujesz ale jedynie półprawdami, bo to by opluwać Polaków. Sam jesteś po stronie bandziorów i terrorystów. To nic nowego. W pomocy społecznej dobrze znamy ten mechanizm kiedy jeden tzw. "meus" mówi o innych podobnych do niego, że tamci to "meusy".
polonus

Strona 2 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x