Rezygnacja ze współpracy z asystentem rodziny - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 14 wrz 2012, 20:14

Witam,
Proszę o informację, czy rodzina na własne życzenie, a raczej żądanie może zrezygnować ze współpracy z asystentem?
Rodzina nie korzysta z pomocy OPSu, a współpraca została podpisana z racji trudnosci wychowawczych z córką, i jej pobytu początkowo w placówce interwencyjnej, a później w domu dziecka.
bardzo proszę o odniesienie sie do tematu.
Z poważaniem
Arleta I.

ps. Bardzo proszę o informację na adres: [email protected]
~Arleta

Napisano: 15 wrz 2012, 17:49

Są wolnymi ludzmi. Nic na siłę.
~ex

Napisano: 16 wrz 2012, 4:00

ex, prawda, że Arleta to piękne imię. Takie nietuzinkowe, rzadkie i tajemnicze...
Ciekawe, jak ona wybrnie z postawionego przez się problemu...

P.S. Ja nie zabieram głosu, bo problematyka ustawy o więziach rodzinnych i pieczy to inna, nieznana mi i jak na razie nieznana działka.
Może lepiej forumowicze niech stworzą sobie osobny na ten temat dział, bo inaczej powstanie tutaj istny misz-masz?

Halo! Kto się czuje na siłach niech aktywuje dział pod nazwą np. \"Więzi rodzinne\" na wzór \"przemoc w rodzinie\" czy \"Bezdomność\" itp. (widoczne są wyżej).
Zabiorę w nim głos jeśli przestudiuję wnikliwie ustawę i ją przeanalizuję, czyli przetłumaczę z polskiego na nasze....
~Jerry

Napisano: 16 wrz 2012, 17:49

~Arleta, ~Jerry
Jest już \"Poradni asystenta\" i \"Dokumentowanie pracy asystenta rodziny\" na forum ogólnym. Obydwa wątki bardzo pomocne, dużo konkretnych wiadomości od osób, które znają ustawę o wspieraniu rodziny i zasady asystentury. Polecam.
~betta

Napisano: 17 wrz 2012, 2:05

Tak betta.
W wątku \"Poradnik asystenta\" Magi napisała w dniu 13.09.2012 r.:
\"Dostałam dziś propozycję zakupu Komentarza do Ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej autorstwa Pani Katarzyny Tryniszewskiej. W komentarzu uwzględniono nowelizację z 27 kwietnia 2012 r. o zmianie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. z 2012 r., poz. 579), która weszła w życie 24 maja i 8 czerwca 2012 r. Szczegółowo omówiono także zmiany, które wejdą w życie z dniem 1 stycznia 2015 r., dodatkowo analizując przepisy przejściowe obowiązujące do tej daty\".

Napisałem więc od siebie, że w tym chorym kraju wszystko jest chore, a zwłaszcza... ten kraj.

Ustawa o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej weszła w życie w styczniu 2012 r., a już w kwietniu się ją nowelizuje...
No, no.... Pogratulować....

I Ty uważasz, że ten m.in. wątek jest bardzo pomocny..., bo \"dużo konkretnych wiadomości od osób, które znają ustawę o wspieraniu rodziny i zasady asystentury\"....

Wiesz co? Dziękuję. Postoję....
~Jerry

Napisano: 17 wrz 2012, 2:56

~Jerry
Ok. Nie musisz korzystać, ale może komuś innemu się przyda.
Wiele osób pracuje jako asystenci rodziny i muszą sobie radzić mimo niedobrych przepisów. Starają się po prostu pomagać ludziom. I tyle.
A wątek z pewnością jest pomocny.
~betta

Napisano: 27 wrz 2013, 13:56

Witam mam takie pytanie pracuję z asystentem rodziny już od 14 miesięcy i czy ja mogę już zrezygnować.Nie został mi przydzielony przez sąd sama się zgodziłam.Proszę o opowiedz.Pozdrawiam
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 27 wrz 2013, 19:27

Możesz! bo żeby współpracę zacząć musiałaś wyrazić zgodę- co piszesz.
A co - zakończyliście plan ? który -(jak w założeniu ustawy) wspólnie ustaliliście z AR ?
pytam - bo piszesz ..już 14 miesięcy -tak jak byś była zmęczona

P.s uprzedzam nie mam na myśli złośliwości .
~emilka rasyłow

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x