praca asystent rodziny - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 06 gru 2011, 15:40

Mam pytanko ?? Od kiedy będą zatrudniać asystentów rodziny ?? Od 2012 roku tak jak wchodzi to \"cudowna \"ustawa?? Wiem ,że to jakaś porażka -20 rodzin i mało kasy ale szukam pracy a od czegoś trzeba zacząć . Czy jest już jakiś nabór ??
~~~ Ola

Napisano: 06 gru 2011, 16:05

idź co MOPSu z rejonu, w którym chcesz pracować i zapytaj kierowniczki. U mnie(w pomorskim) właśnie trwa rekrutacja:)
~kaja

Napisano: 06 gru 2011, 17:48

Witam. Poczytajcie dzisiejszą propozycję nowelizacji ustawy. Asystent fakultatywny a koordynator od 2016. I po ustawie......
~Marcin

Napisano: 06 gru 2011, 18:01

No właśnie..Marcin ma rację..ta cała ustawa to jedna wielka wtopa.
założenia dotyczące asystentów rodziny to fikcja
~...

Napisano: 06 gru 2011, 18:03

~~~ Ola naprawdę zastanów się czy chce zaczynać od takiej pracy ? Nie wiem jakie masz doświadczenie zawodowe ale jeśli jest nieduże to na początek taka praca cię zje.
~ale jaja

Napisano: 09 gru 2011, 11:54

TAKA nowelizacja???????????? ktoją zaproponował? a tyle było cudowania z ta ustawą... ja głupia naiwna naprawde miałam nadzieję, że owszem beda kiedyś zmiany w ustawie, po jej zwerfikowaniu przez zastosowanie w praktyce, ale zupełnie w przeciwnym kierunku zmiany!!! Nooo, noo, nie zwykłam psioczyć, ale tym razem sobie nie będę żałować, ten kraj schodzi na psy...
~mucha

Napisano: 09 gru 2011, 13:03

Popatrzcie, to jest ciekawe, otóż asystenci rodziny (oczywiście świetnie działający), którzy mógliby swoją pracą zapobiegać umieszczaniu dzieci w placówkach op-wych lub pracując z rodziną dziecka umieszczonego w placówce przyczynić się do powrotu dziecka do domu rodzinnego, nie będzie obligatoryjny - gdzie tu jest sens, gdzie logika ? I placówki dla małych dzieci mają zamykać ??? Oj odcisków sobie narobił nasz parlament pisząc ustawę NA KOLANIE !!! Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 11 gru 2011, 14:49

Rozwaliło mnie to,że sprawa z asystentem rodziny tak szybko upadła.Jedna wielka fikcja.każda gmina teraz zacznie oszczedzac skoro on nie bedzie obligatoryjny:)
i nie bedzie tworzyć tego.U mnie już zdecydowano,że nie bedzie asystentów.
~Zośka

Napisano: 13 gru 2011, 12:09

zgadzam sie z Zośką, Nie wierzę w to, że gminy skoro teraz nie będą musieli zatrudniać asystentów, to cała ta ustawa to wielka lipa.
~Piotr

Napisano: 13 gru 2011, 14:15

U nas też gmina nie ma kasy na asystentów ale....uwaga...to wychowawcy mają przejąć ich zadanie współpracy z rodziną-polegającą na wizytach w domu dziecka. Co Wy na to?
~Ela

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x