Mam pytanko ?? Od kiedy będą zatrudniać asystentów rodziny ?? Od 2012 roku tak jak wchodzi to \"cudowna \"ustawa?? Wiem ,że to jakaś porażka -20 rodzin i mało kasy ale szukam pracy a od czegoś trzeba zacząć . Czy jest już jakiś nabór ??
~~~ Ola naprawdę zastanów się czy chce zaczynać od takiej pracy ? Nie wiem jakie masz doświadczenie zawodowe ale jeśli jest nieduże to na początek taka praca cię zje.
TAKA nowelizacja???????????? ktoją zaproponował? a tyle było cudowania z ta ustawą... ja głupia naiwna naprawde miałam nadzieję, że owszem beda kiedyś zmiany w ustawie, po jej zwerfikowaniu przez zastosowanie w praktyce, ale zupełnie w przeciwnym kierunku zmiany!!! Nooo, noo, nie zwykłam psioczyć, ale tym razem sobie nie będę żałować, ten kraj schodzi na psy...
Popatrzcie, to jest ciekawe, otóż asystenci rodziny (oczywiście świetnie działający), którzy mógliby swoją pracą zapobiegać umieszczaniu dzieci w placówkach op-wych lub pracując z rodziną dziecka umieszczonego w placówce przyczynić się do powrotu dziecka do domu rodzinnego, nie będzie obligatoryjny - gdzie tu jest sens, gdzie logika ? I placówki dla małych dzieci mają zamykać ??? Oj odcisków sobie narobił nasz parlament pisząc ustawę NA KOLANIE !!! Pozdr.
Rozwaliło mnie to,że sprawa z asystentem rodziny tak szybko upadła.Jedna wielka fikcja.każda gmina teraz zacznie oszczedzac skoro on nie bedzie obligatoryjny:)
i nie bedzie tworzyć tego.U mnie już zdecydowano,że nie bedzie asystentów.
U nas też gmina nie ma kasy na asystentów ale....uwaga...to wychowawcy mają przejąć ich zadanie współpracy z rodziną-polegającą na wizytach w domu dziecka. Co Wy na to?