praca w domu dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 25 maja 2011, 17:05

ja znalazłem tak pracę w nowo powstałej placówce bo miałem sporo doświadczenia z wolontariatu. przyjeli bez znajomości, ale rzuciłem tą pracę bo już miałem dość. niska płaca, dużo pracy i to odpowiedzialnej, mało wolnego i kiepskie traktowanie.
~karl

Napisano: 14 cze 2011, 14:33

ja też bez znajomości znalazłam pracę, mimo młodego wieku mam duże doświadczenie i jestem podobno dobrym fachowce. Można znaleźć pracę w POW bez problemu, jak się jest praktykiem i ma się dobry warsztat pracy. a 1600 zł brutto to za pół etatu
~duska

Napisano: 15 cze 2011, 11:24

I co z tego???I tak zlikwidują te zakłady pracy.
~\"\"\"\"\&q

Napisano: 15 cze 2011, 14:18

~\\\"\\\"\\\"\\\"\\&q ale do tego czasu zdążysz przejść na emeryturę :)
~ale jaja

Napisano: 21 lip 2011, 2:07

Odradzam wolontariat w domach dziecka!!! Nie ma gorszej zarazy w DD niż te młode siksy: wolontwariatki. Pożyczają dzieciom pieniądze na wieczne oddanie,co uczy ich żebractwa, zdarza się ,ze częstują papierosami ale zadania z 2 klasy podstawówki nie potrafią rozwiązać z matmy.
~Leon

Napisano: 21 lip 2011, 18:40

Leon masz zupełną rację. Też się często zastanawim jak te panny wolontariuszki lub praktykantki zdały maturę i są na studiach. Co do spoufalania się z dziećmi to myślę, że to trochę wina mediów ukazujących te dzieci takie biedne, skrzywdzone, żę tylko siąśćnad nimi płakać, głasać ich i nie pozwalać im na jakikolwiek wysiłek. Żebyśmy się jednak dobrdze zrozumieli to również uważam, że są pokrzywdzone te dzieci, ale sądzę, że trzeba mieć wobec nich wymagania i przygotować ich do życia normalnego, nie leserstwa.Kochać i wymagać!
~Ola

Napisano: 21 lip 2011, 19:58

moim zdaniem- jeśli kadra daje dobry przykład a opiekunem wolontariuszy, stażystów czy praktykantów jest osoba kompetentna mająca dla nich czas, dająca wskazówki i rozmawiająca z nimi, to nie jest źle. nigdy nie zapomnę moich praktyk w jednym z DD, gdzie od opiekuna praktyk nie dowiedziałam się niczego, nie zobaczyłam żadnych zajęć, które prowadził...generalnie widziałam tą panią siedzącą i rozwiązującą krzyżówki. nie zapomnę też pani, która była moim opiekunem praktyk w pogotowiu opiekuńczym, dużo mówiła o uczciwości a po miesiacu wyleciała z hukiem za finansowe oszustwa...zastanawiam się czy problemem są rzeczywiście Ci młodzi ludzie, czy fakt, że bierze się ich a potem nie ma się dla nich czasu. ja dotychczas miałam jedną nieogarniętą zupełnie praktykantkę, ale w przeciwieństwie do tego jak robi wielu opiekunów (wiem jak pracowały np. moje koleżanki na studiach a jakie miały opinie) nie nasłodziłam jej w opinii a napisałam jak było.
~ja

Napisano: 23 lip 2011, 20:05

Nie chodziło mi o stażystki.Do tych jako placówka mamy chyba szczęście. Słowo honoru,że oprócz jednego chłopaszka(kompletny przypał) to były fajne osoby, chciały się czegoś nauczyć, nie bały się pracy z dziećmi i brania odpowiedzialności za nie. Miałem na myśli typowy wolontariat a zdarzało się że były to czasem i licealistki,które zdobywały jakieś punkty do zachowania czy coś tam.Jeżeli chodzi o praktykantki to jak widzę,że dziewczyna chce zaliczyć wszystkie godziny praktyk(np50) w 2 dni a najlepiej w jeden to proponuję żeby od razu przyniosła konspekty to jej podpiszę i będziemy mieli TO z głowy. Jeśli ktoś chce zobaczyć wszystko,jak placówka funkcjonuje rano jak wieczorem jak w weekend,jak dzieci jadą na wycieczkę jak sprzątają jak się uczą, jaka dokumentacja - jeśli ktoś jest tego ciekawy to jestem w stanie dużo z siebie dać bo wiem ,że żadne studia nie dadzą tej wiedzy co praktyki.
~Leon

Napisano: 27 sie 2011, 19:23

W Świebodzinie chętnie przyjmują, za głodowa pensję i mnóstwem nadgodzin, za które nie płacą -( ponoć to z zalecenia naszego starosty). Praca nie adekwatna do pieniędzy, powodzenia
~sonia

Napisano: 05 wrz 2011, 20:25

Czy ktoś pracuje w Domu Dziecka jako pedagog???
Jakie dokumenty powinien zebrac w teczkach wychowanków, jak napisać diagnozę?
Czy wystarczy jesli przeprowadzę obserwację, analizę dokumentów, rozmowy z wychowawcami, psychologiem?
To jest moja pierwsza i praca i proszę o pomoc.
~Magda

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x