profilaktyka - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 17 lut 2014, 10:26

spoko, ale kto wam to robił? czy sami się udzielaliście? kiedyś słyszałam, że niebieska linia realizuje takie warsztaty dla młodzieży, czy ktoś coś wie na ten temat?
~suk

Napisano: 17 lut 2014, 11:12

U nas warsztaty poprowadziły pedagog i psycholog szkolny, rodzice byli zaproszeni z dziećmi, dla których w tym samym czasie zorganizowane były warsztaty dotyczące komunikacji (prowadzone przez wychowawcę świetlicy, po odpowiednim przeszkoleniu) do tego oczywiście poczęstunek (od sponsorów) - wyszło całkiem fajnie :)

W tym roku robimy tez konferencję dla rodziców - kilka wystąpień, zajęcia dla dzieci i młodzieży prowadzone przez animatorów zabaw (studenci), jakiś przerywnik z występem artystycznym - zobaczymy, wystawa prac plastycznych dzieciaków ze świetlic środowiskowych i takie tam różności - jeszcze jesteśmy w trakcie ustalania programu.
~anka

Napisano: 17 lut 2014, 21:58

my za pieniądze z projektu zatrudnialiśmy na umowy zlecenia różnych specjalistów (spoza ops), np. z OIK-u, poradni psych-ped., pracownika do zajęć z młodzieżą, itp.
ponadto firmę zewn. do organizacji wyjazdu dla młodzieży
Sami nie robimy, taka \"polityka\" kadrowa. Za obsługę projektu tylko księgowa miała dodatek symboliczny.
~betta

Napisano: 20 lut 2014, 14:46

suk podaj adres e-mail to podesle ofertę
~Waldek

Napisano: 21 lut 2014, 10:00

~suk

Napisano: 26 lut 2014, 13:44

suk posłałem Ci oferty, pozdrawiam
~Waldek

Napisano: 06 mar 2014, 11:19

do anka czy robiliście te działania z programu ministerialnego?
Jeśli tak to w jaki sposób wpisaliście wynagrodzenia dla osób realizujących po stronie OPS, bo ktoś to przecież musi koordynować?
~jana

Napisano: 06 mar 2014, 12:32

bez programu - zapieprzamy ekstra po godzinach dla poprawy wizerunku gops :)
wszyscy zaangażowani robią to społecznie, a kasę na poczęstunek/kawkę itp. pozyskujemy od sponsorów (miejscowe sklepy, cukiernie, bank)
do tego wszyscy wplątani z organizację tego typu projektów we własnym zakresie robią domowe ciacho na imprezę :)))
...i tak się kręci kolejny rok
~anka

Napisano: 06 mar 2014, 16:04

jak ja dobrze Cię rozumiem
~just

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x