Propozycja Premiera 1000 zł - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 23 mar 2014, 1:45

dajmy więcej Panie będą miały na więcej wizyt w solarium i więcej wypasionych komórek.
Chory kraj. I całkowity brak zrozumienia problemu, brak rozwiązań systemowych a za to rozdawnictwo kasy.
~tak

Napisano: 23 mar 2014, 2:20

Przecież TK w wyroku zakwestionował rozdzielanie niepełnosprawnych. `x pani Kati nie pisała, że ktoś ma zdechnąć, sama sobie wymyśliłaś/eś to. Zdychają opiekunowie, którzy bezprawnie zostali oddzieleni od ŚP a teraz nie mają nic.
~agata

Napisano: 23 mar 2014, 9:43

Na białym blogu banuje się wszystkich którzy mają inne zdanie niż ktoś kto się podpisuje \"wykluczeni opiekunowie \" ,skoro nie można na tym blogu wyrazić swojego zdania to ten blog jest tylko dla tej osoby która banuje .Czyli tam jest towarzystwo wzajemnej adoracji i biadolenia . Przykre to bo zamiast się łączyć dalej nas dzielą . Przez właśnie takich ludzi jesteśmy słabi , ciekawe jaki mają w tym interes ?. Zostaje nam tylko brać przykład z rodziców dzieci niepełnosprawnych ,bo nasi przedstawiciele niestety są słabi nam się proponuje a raczej narzuca zasiłek a dla nich co raz to wyższe ŚWIADCZENIA, . Jestem rozgoryczona i załamana ,jak długo jeszcze pozwolimy sobie na takie traktowanie ?
.
~Ewa

Napisano: 23 mar 2014, 10:17

Ewo,jest jeszcze zielony i niebieski blog.Zapraszamy i zachęcamy do walki.My już wiemy do czego służy biały blog i Ty też to wiesz.Jest jeszcze dużo do zrobienia,nie załamuj się.
~kumka

Napisano: 23 mar 2014, 10:26

Podaj mi proszę namiary na zielony blog, na niebieski już mam .Pozdrawiam
~Ewa

Napisano: 23 mar 2014, 11:42

dajmy im te 1000 euro, tylko niech wszystkie świadczenia z których korzystają opłacą w 100 procentach, np autka dowozy, pobyt dzienny, turnusy, rehabilitantów i inne. A tu daj dla mnie bo sie poświęcam, a reszty to ja przypilnuję, żeby dobrze wykonano i na czas
~zazula

Napisano: 23 mar 2014, 12:27

Do Ewy - to jest adres zielonego blogu

https://organizacja-srodowiskowa-opiekun ... /#comments
~kumka

Napisano: 23 mar 2014, 13:35

A ja uważam, że można dać rodzicom te 1680 zł. Opodatkować i oskładkować tak jak wynagrodzenie za pracę i duża część z tych pieniędzy wróci do budżetu.
Oczywiście zweryfikować uprawnienia bo np. dziecko jest w szkole z internatem przez cały tydzień a rodzic ma ŚP bo zawozi w poniedziałek rano a odbiera w piętek - taka sytuacja to jakieś nieporozumienie, albo dziecko przez 8 godzin jest uczestnikiem warsztatów lub uczęszcza do środowiskowych domów samopomoc, a rodzice biorą ŚP.
Nie chcę wyjść na osobę bez serca, oczywiście choroba dziecka jest tragedią w rodzinie ale nie można nadużywać przywilejów.
~Ewa

Napisano: 23 mar 2014, 14:06

nie zazdroszcze rodzicom tych pieniedzy ale domagam sie sprawiedliwosci , na mysli mam weryfikacje wszystkich ....ale to wszystkich niepelnosprawnych
~gosc

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x