Propozycja Premiera 1000 zł - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 23 mar 2014, 14:22

jak nie zrobia tego skalowania, weryfikacji czy kryterium dochodowego to żaden budzet tego nie wytrzyma. Te roszczeniowe, rowrzeszczone i chamskie baby, szanatzujace perfidnie cały naród i chcace ustwić sie do konca zycia na nieszczesciu dzieci sa poprostu przerażajace. Mówie o tych z TV typu hatwich i ta druga co raz płacze a za chwile siedzi z durnym usmieszkiem. Nie do pomyslenia, żeby opiekę nad własnym dzickiem uzalezniać od pieniedzy.
~marcin

Napisano: 23 mar 2014, 14:30

piszmy wszyscy na adres mpips i kancelari premiera i opisujmy te sytuacje ewidentnych wyłudzeń. Pokazujmy gdzie sa luki, i ze trzeb acos z tym zrobić. Im wiecej dostana przykładów tym łatwiej bedzie uszczelnic ten system. Prawda jest taka, że każde dziecko wymaga calodobowej opieki, zdrowe także. Nie może byc tak że nie ma stopniowania niepełnosprawnosci przed 16 rokiem życia, bo w tej chwili mozna dostac takie samo orzeczenie a co za tym idzie płace minimalna i na alergię i na porażenie czterokończynowe. A zaraz do tego wróca wnuczkowie \"opiekujacy się \" babcią, która widza na oczy dwa razy w roku na wielkanoc i boże narodzenie.
~maja

Napisano: 23 mar 2014, 15:16

Ty maja niemądra niewiasto pomyśl zanim coś napiszesz...Pieprzenie o \"wnuczkach\" się przeterminowało...Pozbawiono świadczenia pielęgnacyjnego 95% opiekunów osób dorosłych !!!! Uważasz ich wszystkich za hochsztaplerów i złodziei !!! Jeżeli są w tej grupie wyłudzacza to cię zapewniam że nie jest ich więcej niż w hołubionej przez rząd grupie opiekunów dzieci....
~jms58

Napisano: 23 mar 2014, 15:19

poczytajcie sobie komentarze na tv24 jak teraz ludzie postrzegają rodziców? jako naciągaczy, płaczków przed kamerami skandal

ludzie w studiach w Polsacie i TVN, TVP INFO gadają już nie o rodzicach ale o drugiej grupie która też cierpi z powodu rodziców bo rodzicom jest mało

taką sobie metę szyją rodzice w Sejmie, mało, mało mało ale jakby zapytać kogoś tam gdzie pracujący mąż to każdy cicho i taka prawda, sami rodzice dzieci piszą komentarze, że wstyd im za tych ludzi protestującyh
~xxx

Napisano: 23 mar 2014, 15:20

w obu grupach są niestety wyłudzacze i niestety upadł dobry pomysł (na pewno lepszy niż SZO) na ich odsianie :(
~Iks

Napisano: 23 mar 2014, 15:49

W każdej grupie społecznej ,zawodowej są ludzie nieuczciwi,nie wiem tylko dlaczego szuka się ich najczęściej w obszarach ludzi najbiedniejszych....Wyłudzone 520 zł bardziej śmierdzi od skasowania dużej bańki za przekręty powiedzmy przy rozliczaniu podatku VAT....??
~jms58

Napisano: 23 mar 2014, 16:02

Perfidni kłamcy uważacie,że Te matki to wyłudzacze Hanba WSTYD za takich urzędasów z MOPS czy GOPS Skandal................
~Kr

Napisano: 23 mar 2014, 16:06

\'dlaczego szuka się ich najczęściej w obszarach ludzi najbiedniejszych\'

Nie wiem stary, nie mam styczności z wyłudzaczami dużych baniek przy rozliczaniu VATu, ja mam styczność z tymi co wyłudzają świadczenia rodzinne i pomoc społeczną.

\'Perfidni kłamcy\'

Twoja stara.

\'uważacie,że Te matki to wyłudzacze\'

Oczywiście.

\'Hanba WSTYD za takich urzędasów\'

Twoja stara.

\'Skandal................ \'

j/w
~Iks

Napisano: 23 mar 2014, 16:07

jms58 pozbawiono, ale Trybunał kazał przywrócić, dlatego napisałam, że zaraz wrócą wnuczkowie itp. Potrafisz sobie wyobrazić, co się stanie gdy każdemu opiekunowi bedzie sie nalezało 1300 zł miesiecznie na rękę ? bez wzgledu na dochód w rodzinie Przeciez jak się rozejrzec to każdy ma w rodzinie kogoś ze znacznym stopniem, jak nie babcie to dziadka. Czy myslisz , ze ktos pójdzie do pracy widząc, ze moze siedziec w domu dostajac tyle samo ? Wisz jaka lawina może ruszyć ?
~maja

Napisano: 23 mar 2014, 16:12

Znów słyszę w programie o dzieciach i ich opiekunach ,zaraz ma być w TV wywiad z rodzicami . Szlak mnie trafi , czyżby reszta polityków zapomnieli że my jeszcze żyjemy a właściwie wegetujemy ? A może myślą że nas głodem wykończą i PO problemie? Róbmy coś póki TV interesuje się takimi sprawami potem zostanie nam tylko pisanie skarg , listów i biadolenia na blogu . Trzeba za wszelką cenę znalezć się w sejmie i pokazać ,że my od prawie roku nie mamy NIC ,rodzice mają ( choć ciągle im mało ) a my NIC nie mamy .
~Ewa

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x