Ta, bo Romcio pewnikiem samotnik, to ta wisienka samą rozkoszą dla niego.Romcio pisze:Kryterium dochodowe-,,wisienka na torcie"
Ta, bo Romcio pewnikiem samotnik, to ta wisienka samą rozkoszą dla niego.Romcio pisze:Kryterium dochodowe-,,wisienka na torcie"
Jak ktos złożył takie propozycje to akurat kaftan możesz mu zafundować.No ewentualnie dorzucę ci małą cegiełkę.Iks pisze:Przynajmniej 4 tysiące złotych netto na osobę w rodzinie i osobista pielęgniarka dostępna 24 na dobę. Oczywiście kwota świadczenia równa średniej krajowej - dożywotnio. Kaftan z długim rękawem gratis.
Nie.wwo pisze:I jeszcze ja. To tak mam rozumieć to skalowanie, że dzieci nie będą skalowane - bo rodzice nie chcieli skalowania, tylko skalowaniu będą poddawani dorośli - bo tak się domagali ich opiekunowie i teraz ich orzeczenia musza zawierać pkt. 7 ze wskazaniem całkowitej lub ograniczonej samodzielnej egzystencji.
Tak, tak, szczególnie kobieta po amputacji piersi, czy osoba z przeszczepem nerki czy ze stomią, mające znaczny stopień sa niezdolne do samodzielnej egzystencji. I to tylko przykładu, co do których jestem pewna, ze mają ten znaczny stopień, ale jednocześnie sa sprawne zarówno fizycznie i intelektualnie.urek pisze:Jakie lżejsze?chyba logiczne że ktoś posiadający orzeczenie o znacznym stopniem niepełnosprawności bez możliwości samodzielnej egzystencji nie może być w stanie lekkim.