Wkurzony, na temat starożytnego Kodeksu Hammurabiego nawet w głowie mi dyskutować...
To inne czasy. Mentalność społeczeństwa, osobowość przywódcy, warunki geopolityczne.
Myślę, że w wątku \"Zespoły interdyscyplinarne. Komu to potrzebne?\" wystarczająco wyraziłem swoje stanowisko.
Ale...
Stary, dajmy spokój sporom akademickim, tudzież dywagacjom politycznym...
Będziemy zdrowsi!
haha akcja się rozwinęła.
Nie jestem za karą śmierci ale jak widzę, że więźniowie mają lepiej niź spora część społeczeństwa to nóż mi się w kieszeni otwiera.
Polecam jak ktoś nie widział:
The Life of David Gale
film pokazujący, że prawo z prawdą i sprawiedliwością ma niewiele wspólnego.
Trynkiewicz w świetle prawa odsiedzial swoje i powinien wyjść na wolność, tylko okaże się, ze za nasze pieniądze będzie miał ogon do końca życia.
wiem, że skaczę po tematach jak pijana pchła ale tyle się w nocy wydarzyło.
Jerry co się wydarzyło w NY 11 września i na ten przyklad w smoleńsku nigdy nie wyjdzie na światło dzienne.
w sprawie pana T, mam identyczne zdanie. Odsiedział swoją karę, wobec powyższego jest wolnym człowiekiem. Szkoda tylko - że będziemy go utrzymywać (tj. jego \"asystę\" ) - za nasze pieniądze. A na nim jednym się nie skończy. Nie mniej jednak próba podłożenia \" dowodów\" w celi była kompromitująca, jak również to , iż została skazany i osadzony za takie czyny jako osoba poczytalna, a pod koniec kary w warunkach więziennych, usiłowano zdiagnozować i przyporządkować mu \" P..ze strachu