szkolenia - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 wrz 2012, 12:27

Potrzebuję dobrego i fajnego (!) szkolenia na temat praktyki pracy zespołów Interdyscyplinarnych.
Kto coś ciekawego wie na ten temat. Najlepiej szkolenie 2 dniowe. Mamy tak dużo pracy z NK, że zaczynam się zastanawiać, czy my sami sobie nie wymyślamy tej obróbki tych procedur.
~lena

Napisano: 13 wrz 2012, 15:29

Jerry i tak Ci napiszę że to marnowanie kasy i że szkoda czasu na byle co. Oczywiście on już porobił wszystkie możliwe i wtedy problemu jakoś dla niego nie było ;)
~!

Napisano: 13 wrz 2012, 22:21

!, twoją zaczepkę puściłbym mimo uszu, ale...
Widać, że nie poczytałaś/eś innych moich wypowiedzi w tym temacie, bo nigdzie nie napisałem, że \"porobiłem wszystkie możliwe\" szkolenia. Pisałem tylko o tym, iż sens szkoleń jest wypaczony jeśli ma dotyczyć spraw oczywistych, gdyż jest to strata czasu. I owszem, marnotrawienie kolosalnych pieniędzy.
Może, kiedy byłem żółtodziobem w tych czy innych tematach to byłem i pełen nadziei na to, iż się poduczę. Ale niebawem to już było tak, że ja więcej wiedziałem od \"szkoleniowców\".
I dlatego w swoich wypowiedziach w innych wątkach jakby zachęcałem do samokształcenia, bo to klucz to wiedzy czy do jej poszerzenia. Czy coś w tym złego? To cię oburza i ma być powodem twoich drwin ze mnie?
Poczytaj gdziekolwiek na tym forum i przekonasz się: ludzie idą na łatwiznę i proszą o gotowce (np. jak sporządzić plan pracy grupy roboczej) zamiast samemu usiąść i wysilić się na myślenie.
~Jerry

Napisano: 14 wrz 2012, 9:42

O gotowce to zawsze proszą na każdym forum, bo lepiej iść na gotowe. Taka mentalność. To tak wchodząc w temat.
~elka

Napisano: 20 wrz 2012, 19:08

też jestem zainteresowana dobrym szkoleniem ale nie takim w stylu odgrywania scenek tylko konkrety prawne
~Ola

Napisano: 21 wrz 2012, 0:25

Ola, samokształcenie to podstawa! W ops masz na pewno dostęp do LEX-a. Znajdź akt prawny, a przy interesującym Cie artykule znajdziesz podświetlony na niebiesko link do orzeczeń sądowych lub komentarzy prawnych.
Warto je przeczytać w zaciszu i skupieniu....
~Jerry

Napisano: 25 wrz 2012, 14:39

Polecam SPS z Krakowa:
https://www.sps.org.pl/s142_szkolenia_dl ... rnych.html

Czy dzielenie się swoją wiedzą jest takie złe? Czasem ktoś może mieć fajny pomysł - więc czemu go nie upowszechnić? Tzw. \"gotowce\" i tak trzeba dostosować do swoich potrzeb, więc nie widzę nic złego że ktoś zapyta o jakiś wzór.
~Julia

Napisano: 25 wrz 2012, 22:47

Jutro mnie wysyłają na szkolenie do Krakowa /trzeba wydać kasę/.
Pokarmię sobie gołębie.
~ex

Napisano: 26 wrz 2012, 17:28

lena i ola podajcie swoje meile przeslę wam ofertę
~no pewnie

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x