Złóż jedynie pismo do podmiotu,który Cię wskazał na członka do ZI, czyli
do szefa OPS. Rezygnuję z dniem....z członkostwa w ZI. I tyle.
Nie musisz podawać przyczyny. Macie zapewne Uchwałę Rady Gminy
określającą sposób powoływania i odwoływania członków ZI. To sobie
zerkną, co z tym fantem zrobić. Będzie pewno zamieszanie jak to było
w moim przypadku, bo drugiego takiego wołu nie znajdą/ wołu to o mnie/.
Wstępnie rozmawiałem z szefem
Niestety kategorycznie odmówił mi zgody na rezygnację w ZI. Wściekł się na mnie, tnawrzeszczał, że chcę go zniszczyć, trzasnął drzwiami i... tyle go widziałem...
A ja mam zwyczajnie dość! Żaden argument do niego nie dociera i nie ma znaczenia, że nie wyrabiam, że obażają się na mnie szefowie innych jednostek, gdy proszę żeby się zdyscyplinowali i zazęli przychodzić na posiedzenia (przecież 1 na kwartał to żaden wysiłek. A niech to diabli, rozważam odejście z opsu, może gdzieś się zaczepię.
Ja przez rok byłem wołem. Odwala.łem robotę za wszystkich. Mój ZI był widmem. Poza tym nie miałem żadnej taryfy ulgowej.Teren i wszystko to
co się robi w tym naszym kołchozie. Bałem się, że jak zrezygnuję to będzie zemsta ze str.szefa. Jednak się odważyłem.
(To tak przy okazji tematyki Świąt i kolędowania, a i do postu nawiązując , gdzie mowa o pracy \"woła\"- o proszę ..jak się zrymowało)
Michał jeśli tak strasznie męczy Cię ta praca- czujesz się poniewierany i masz po prostu dość - to chyba nie masz wyjścia i musisz zagrać Va bank- jak facet.
Inaczej do następnego roku stał będziesz jako wół przy szopie.