Świetlica Środowiskowa - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 19 lip 2012, 11:46

to zależy co regulamin organizacyjny OPSu mówi o zatrudnieniu, czy jest tam stanowisko wychowawcy, jesli nie ma trzeba zmienić regulamin i takie stanowisko utworzyć.
ja bym się kłóciła, u nas nazwa stanowiska zależy od czasu pracy, spójrz na nowe zapisy w związu ze zmianą w pieczy zastępczej... nie widzę powodu dla którego nie miałabyś mieć stanowiska po 8 latach to już straszego wychowawcy w placówce wsparcia dziennego..
jestes sama, to ile masz dzieciaków?
https://www.lex.pl/du-akt/-/akt/dz-u-2012-190
~ja

Napisano: 19 lip 2012, 22:21

Dzięki za odpowiedż.W regulaminie organizacyjnym OPSu o zatrudnieniu nie ma zapisu stanowiska wychowawcy.W grupie mam 15-ścioro dzieci.Pracuję na kp 40 h tygodniowo.
~lili

Napisano: 19 lip 2012, 23:00

nie wiem czy słusznie ale wydaje mi się, że nie możesz pracować jako opiekunka.. musi być opiekun dziecięcy czy jakoś tak, bo mam wrażenie, że zatrudniona jesteś na takich zasadach jak opiekunki środowiskowe. przypuszczam, ze opiekuna dziecięcego też nie macie w regulaminie więc i tak musicie go zmienić, najlepiej tak aby było stanowisko wychowawcy.
~ja

Napisano: 21 lip 2012, 14:38

Witam.W regulaminie ujęte jest stanowisko opiekunki dziecięcej ale Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społ.definijuje że opiekunka dziecięca pracuje z dziećmi do lat 4 oraz z dziećmi niepełnosprawnymi.Rozmowa z p.Dyrektor nie zmieniła tego stanu rzeczy.Z kim mam rozmawiac jeszcze?
~lili

Napisano: 21 lip 2012, 18:20

podejrzewam, że jesteś po prostu zatrudniona na stanowisku opiekunki dziecięcej ... nie wychowawcy tylko opiekunki ... ale zatrudniając się powinnaś mieć tego świadomość ... miałaś?
~Marianna

Napisano: 13 wrz 2012, 15:51

Pani dorota dodała wpis:
\"wojewoda war-maz uchylił uchwałę na ośrodek wsparcia w ramach ops - jest to samodzielna jednostka organizacyjna gminy\"

Szukamy od dłuższego czasu tego dokumentu o którym Pani mówi ale nie możemy go znaleźć. Czy może Pani podać więcej szczegółów. Ewentualnie czy ktokolwiek coś wie o takim dokumencie który usamodzielnia ośrodki wsparcia i usuwa je ze struktur OPS.
~tomek

Napisano: 14 wrz 2012, 1:07

ale czy ośrodek wsparcia o którym piszę pani Dorota to świetlica, czy środowiskowy dom?
~ja

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x