System zmianowy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 12 sty 2012, 13:27

Zdzisia czyżbyś była dyrektorem???
~Anka

Napisano: 12 sty 2012, 18:04

U mnie psycholog i pedagog nie mają nocy, kp na 3 zmiany (po 12 godzin, czasami po 8), kn na 2 zmiany (rano, po południu).
Zdzisia uważa, że najlepiej się nie odzywać i o nic nie walczyć. Widać, że pojęcie o pracy w placówce ma raczej marne albo jest samotna i nikt na nią nie czeka.
Heniu walczcie o swoje, bo nic nie tracicie, a możecie tylko zyskać.
~bella

Napisano: 13 sty 2012, 10:40

Wiesz Bella mam wrażenie,że jesteś bardzo mądrą osobą, dziękuję za wsparcie :)
~Henia

Napisano: 13 sty 2012, 12:55

do casus- 30 dzieci
~Teresa

Napisano: 13 sty 2012, 13:23

w mojej placówce (23 miejsca - obecnie dzieci mniej) jest 7 wychowawców, 1 pr. soc, dwóch pedagogów (1,5 etatu), psycholog
na I zmianie na ogół jest pr. soc.a ze 2 razy w tygodniu dodatkowo jest psycholog lub pedagog - jeśli jest wolne w szkole to dodatkowo dochodzi jeden wych. albo pedagog albo psycholog
na II zmianie najczęściej dwóch wych albo wych i ktoś ze specjalistów (psych. - pedagog) - bywaja takie miesiące że i po dwóch wychowawców jest - w sumie trzy osoby
na III zmianie (nocka) jest najczęściej dwóch wych. albo wych i pedagog lub psycholog (mają wtedy najlepszy czas na uzupełnienie dokumentacji)

dodam, ze na I i II zmianie najczęściej są dodatkowo po jednej osobie pomocniczej (z zakresu to niby do sprzatania itp. ale w życiu wiecie jak jest - i te osoby pomagają oragnąć całość)
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 13:34

zanaczę jeszcze że tak to wygląda od poniedziałku do piątku - I zmiana - 7-15; II zmiana - 14-22; nocka 22-8; w weekendy i świeta są dwie zmiany I - 8 - 20 i II od 20 do 8 i dyżur na każdej nma dwóch pracowników - wych. lub wych plus pedagog lub psych.
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 15:17

Heniu-dzięki za miłe słowa. Moja \"mądrość\" to poi prostu doświadczenie wieloletniej pracy w placówce. O ile osoby nie mające umów na stałe mogą się czuć zagrożone i boją się postawić., o tyle reszta powinna walczyć o wspólne prawa, tam gdzie można idąc na ustępstwa(czasami i tak trzeba) Po prostu nie dajmy się wykorzystywać. Pomoc społeczna to jeden z najbardziej \'dziadowskich\" resortów.Fajnie gdzieś napisał etatysta, że dzięki temu, że nas nie rozpuszczają jesteśmy pełni empatii w stosunku do naszych klientów (zwłaszcza dotyczy to rodzin naszych dzieciaków) ;).
Jeśli zwierzchnicy nie chcą nas wspierać, to chociaż niech nie utrudniają życia.
~bella

Napisano: 18 sty 2012, 20:42

Monika świetna organizacja- wobec tego mam pytanie - czy przy takiej obsadzie jesteś zadowolona z efektywności pracy?( jak się domyślam pełnisz funkcję dyrektora). Czy jeżeli chodzi o \"zmianowość\" wprowadziłabyś jeszcze jakieś poprawki ? Proszę o Wasze opinie jaka zmianowość sprzyja dobrej organizacji pracy?
Dziękuję, pozdrawiam

~Henia

Napisano: 19 sty 2012, 0:17

~Teresa...no nieźle...psycholog na nockach :)) robi diagnozę i terapię między 23 a 4 nad ranem??:))) To jakieś mega nieporozumienie.Dziwię się,że ten psycholog się na to zgadza...
~Piotr

Napisano: 19 sty 2012, 0:24

~monika...nocka to Twoim zdaniem \"najlepszy czas na uzupełnienie dokumentacji\"???No nie sądzę... ja chodzę wyspany a papiery uzupełniam kiedy dzieciaki są w szkole.Pozdrawiam :))
~Piotr

Strona 3 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x