Szkolenia online z obsługi SI KDR
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Szkolenia online z obsługi SI KDR
hehe… zatem poproszę Michu95 o jakieś pytanie z serii "Trudne Sprawy", on tam na pewno ma zbunkrowany zbiór takich trudnych pytań 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ubu, zależy na kiedy termin sobie zarezerwowałeśubu pisze: 17 paź 2019, 11:34 hehe… zatem poproszę Michu95 o jakieś pytanie z serii "Trudne Sprawy", on tam na pewno ma zbunkrowany zbiór takich trudnych pytań![]()

Na ile przed rozpoczęciem wysyłacie linkiHerka pisze: 16 paź 2019, 12:03 Prowadzący będzie prowadzić szkolenie z siedziby firmy, a użytkownicy przed rozpoczęciem dostaną dane dostępowe i odpowiednie linki na maila.

- Herka
- Starszy referent
- Kontakt:
Pytać można o wszystko, niekoniecznie o nowe funkcjonalności. Ale tak jak zawsze: w sprawach technicznych zawsze jakoś pomożemy, ale w prawnych dylematach już gorzejmichu95 pisze: 17 paź 2019, 12:25 ubu, zależy na kiedy termin sobie zarezerwowałeśJeżeli chodzi o pytania z zakresu KDR to pewnie tylko o działanie nowego systemu będzie można pytać, więc moje zbunkrowane pytania się nie przydadzą
![]()

Rano koło 8:30-9:00 w dniu szkolenia.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
w sumie to mam już pierwsze pytanie wraz z sugestią do dobrej zmiany jaka ma nastąpić
odnośnie nowej wersji systemu ma się rozumieć, czy szata graficzna (chodzi o kolor, tło przypominające grafikę na kartach KDR tradycyjnych zostanie zmienione, bo na starym nic nie widać, wszystko się zlewa, bo kolor sam w sobie jest taki niewyrazisty, żeby nie powiedzieć brzydki
a sugestia jest taka iż niesamowita odmianą była by możliwość wybierania sobie samemu kolorów tła w programie, myślę że po cierpieniach jakich doznały nasze oczy, była by to miła odmiana, wybrał bym kolor zielony, aby me obolałe już oczy trochę odpoczęły 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Potwierdzam, obecnie wszystko się zlewa. Mogłoby być tak jak np. w systemie CEIDG (obsługa działalności gospodarczej) - Ministerstwo Przedsiębiorczości i Technologii, wszystkie obowiązkowe rubryki są na czerwono, po wypełnieniu rubryki dostają normalne tło. Bardzo byłoby to pomocne w SI KDR (np. gdy zaznaczam że chcę zamówić elektroniczną to od razu na czerwono pali się nr telefonu, e-mail i wizualizacja, gdy tylko tradycyjna - to te pola nie będa poświetlone)
- Herka
- Starszy referent
- Kontakt:
Zainteresowanych informuję, że kolejne planowane terminy szkoleń to 13 i 20 listopada 

SOFTIQ
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przecież tam nei ma z czego się szkolićHerka pisze: 07 lis 2019, 15:51 Zainteresowanych informuję, że kolejne planowane terminy szkoleń to 13 i 20 listopada![]()
Ciekawe, czy zostało wprowadzone np.
Sprawdzanie czy dziecko nie przekroczyło 25 lat.
Przy zamawianiu karty czy jest kolumna drugie imię.
i wiele wiele innych które zgłaszałem
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Pewnie, że bez szkolenia sobie poradzisz, gdy już pracowałeś na SI KDR. Tylko czasem o pewnych rzeczach trzeba się samemu dowiedzieć np. tu był temat jak znaleźć wnioski, które zniknęły: pomocy-207280574, tak samo o przechodzeniu bezpośrednio do błędu (wcześniej tak to nie działało). Jest jeszcze kilka takich rzeczy, więc oferta szkolenia jak najbardziej na +naitsyrk85 pisze: 08 lis 2019, 0:27Przecież tam nei ma z czego się szkolićHerka pisze: 07 lis 2019, 15:51 Zainteresowanych informuję, że kolejne planowane terminy szkoleń to 13 i 20 listopada![]()
Ciekawe, czy zostało wprowadzone np.
Sprawdzanie czy dziecko nie przekroczyło 25 lat.
Przy zamawianiu karty czy jest kolumna drugie imię.
i wiele wiele innych które zgłaszałem
Co do propozycji "sprawdzania wieku" - to bardzo dobra propozycje dałeś, sam jestem ciekaw czy też to dodali. Też chciałbym, aby kilka moich propozycji weszło w życie, ale niestety... np. ktoś dawał propozycje odnośnie powiadomień sms (aby szły częściej, aż ktoś odbierze) itp. Zauważ jednak, że teraz wszystko poszło w dobrym kierunku. Dziś dodawałem wniosek i jest zdecydowanie lepiej jak wcześniej.
Oprócz Szkolenia online z obsługi SI KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
opłata za kartę czy bez opłaty
utracony link do mobilnej karty?
Błąd przy zamówieniu kart
zły termin ważności karty, pomóżcie
Karty tylko dla rodziców a teraz same dzieci?
Brakujące oświadczenie
wniosek o nową formę i przedłużenie
karty elektroniczne i przedłużenie
brak wystarczających danych do automatycznego wyznaczenia terminu ważności
nie mogę wprowadzić wniosku dla członka rodziny który był już jej posiadaczem
rodzina zastępcza a wiek dziecka czy przyznać kartę
Przyszły karty i nie moge potwierdzic odbioru
zmiana nazwiska a przyznana karta
KDR przedłużenie karty
karta elektroniczna - niezarejestrowana
Karta elektroniczna - proszę o szybką pomoc