Też byliśmy uchodźcami - HYdE PaRK

Strona 12 z 13    [ Posty: 127 ]

Napisano: 09 wrz 2015, 11:04

UE wprowadza obowiązkowe kwoty uchodźców dla krajó członkowskich. Obowiązkowe to powinno być wypłacenie przez Niemcy odszkodowania Polsce za zniszczenia II wojny światowej i za uśmiercenie milionów Polaków, którzy nawet nie mieli szansy zostać uchodźcami. Jak widać bezczelność oprawców nie zna granic.
vickey

Napisano: 09 wrz 2015, 13:07

Panie elmer czy zgodzi się pan ze mną iż jednym z ciekawszych wątków współczesnej filozofii społecznej jest temat cywilizacyjnie zróżnicowanej ludzkości .?
- No tak, musi się pan z tym zgodzić.
Panie elmer czy zgodzi się pan ze mną, iż kwestia Migracji, uchodźców- jak najbardziej wpisuje się w wątek j/w
- No tak, zgadza się pan.
A teraz tłumaczę z Litewskiego na Polski chaotyczne, zdaniem pana, słowa. ok.? zaczynamy .
Pana pogląd/stanowisko na temat "Uchodźców .." permanentnie nawiązuje do stwierdzenia,że zgoda społeczeństwa polskiego na osiedlenie się tych odmiennych kulturowo ludzi wiąże się z niebywałym zagrożeniem ( terroryzm, dominacja, konflikt.) pan broni swojego stanowiska z zaciekłością , bezkompromisowością. Wszystkie pana refleksje na ten temat, opinie- można sformułować w jednym zdaniu " Cywilizacje zupełnie nie łączą ludów, lecz dzielą je i nigdy dzielić nie przestaną" ( Koneczny). Pan wyśmiał jednego z największych politologów ( w Polsce postać " zapomniana ") podzielając jednocześnie jego koncepcję myślenia- czy się to panu podoba czy nie, takie są fakty.Nasuwa się pytanie albo pan jest przenikliwie zdolny albo głupi - w sytuacji kiedy zaprzecza sam sobie. Mało tego pan konsekwentnie oscyluje w kierunku myśli ' cywilizacja póki jest żywotna ,dąży do ekspansji, toteż gdziekolwiek się zetkną, walczyć ze sobą muszą, walka trawa, dopóki jedna z cywilizacji nie zostanie unicestwiona"
Więc nieświadomie pan wchodzi na grunt rozważań filozoficznych i wpisuje się pan w treść koncepcji, które pan wcześniej wyśmiał. Pana wypowiedzi są spójne ale sposób wyrażania czyli aparat słów towarzyszący temu-bywa porażający, agresywny, uporczywy dla odbiorcy .
"Trudno się z panem asymilować"
Emilka.

Napisano: 09 wrz 2015, 13:45

Dwa pierwsze pytanie NIE.

kobieto Emilko - sztuka czytania ze zrozumieniem się kłania. Gdzie ja wyśmiałem Feliksa Konecznego? Cytat poproszę :lol:
Znowu w twojej wypowiedzi chaos i brak zrozumienia słów, treści. Sama sobie zaprzeczasz.
"permanentnie nawiązuje do stwierdzenia,że zgoda społeczeństwa polskiego na osiedlenie się tych odmiennych kulturowo ludzi wiąże się z niebywałym zagrożeniem ( terroryzm, dominacja, konflikt.) pan broni swojego stanowiska z zaciekłością , bezkompromisowością. Wszystkie pana refleksje na ten temat, opinie- można sformułować w jednym zdaniu " Cywilizacje zupełnie nie łączą ludów, lecz dzielą je i nigdy dzielić nie przestaną" ( Koneczny). Pan wyśmiał jednego z największych politologów ( w Polsce postać " zapomniana ") podzielając jednocześnie jego koncepcję myślenia- czy się to panu podoba czy nie, takie są fakty".

Napisz więc jeszcze raz to po Polsku o co ci chodzi.
To co piszesz to chaos i jeszcze raz chaos.

PS. Konecznego nie musisz mi cytować, znam jego koncepcje. Trudno ci będzie w nich znaleźć koncepcje usprawiedliwiające przyjmowanie emigrantów muzułmańskich
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2015, 13:51

Emilka, jeśli twoi rodacy Litwini przestaną dyskryminować mniejszość Polską to wtedy będziesz uprawniona do tych wynurzeń. Największym nieszczęściem ludzkości są wszelkiej maści tzw. inteletualiści. Od najmłodszych lat człowiek staje się ofiarą tzw. socjalizacji. Jednym z efektów zamierzonej socjalizacji jest wyprodukowanie inteletualisty, który potrafi myśleć wyłącznie w zakresie oczekiwanym przez panów tego świata. Dlatego najczęściej zwykli, prości ludzie mają dużo więcej zdrowego rozsądku i mądrości od tych wytresowanych małp, co to powtarzają jedynie slogany wciśnięte im do umysłów. Przy tym są oni przekonani, że myślą samodzielnie. Są tak dalece zindoktrynizowani, że nie są w stanie wyciągać prostych, logicznych wniosków w najmniej skomplikowanych sytuacjach. Każdą sytuację starają się, jak najbardziej skomplikować z obawy aby ktoś nie uznał ich za głupich. Żyją więc z jednej strony w wiecznym strachu przed etykietą ciemnogrodu, więc starają się jak mogą, prześcigając się w wymyślaniu kolejnych bredni. Z drugiej są tak napuszeni swoim oczytaniem i nagromadzoną wiedzą, że nie zauważają iż prosty człowiek jest zwyczajnie mądrzejszy od nich. Słusznie ktoiś kiedyś powiedział o takich ludziach, chyba nawet Dorn, wykształciuchy. Są to bowiem ludzie, którym zdobyte wykształcenie i wiedza blokują zdrowy rozsądek. Większość teori służy jedynie ogłupianiu ludzi w wiadomym celu. Chodzi o to by ich wydymać.
pantarei

Napisano: 09 wrz 2015, 13:59

panie elmer ale pan jest kłamczuchem.
jakie koncepcje z Teorii konfliktów pan jeszcze zna?, które warto przywołać, a który z nich elmer tak niefortunnie z " rasą " wyjechał i zaprzepaścił niemalże swój dorobek? nie pamiętam nazwiska.
Emilka.

Napisano: 09 wrz 2015, 14:14

Pani kłamie a ja jestem kłamczuchem. Ciekawa koncepcja
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2015, 14:20

bardzo ciekawa koncepcja z panem w roli kłamczucha. Co pan studiował jako dziecko ?/ no bo teraz to pan już stary chłop jest .
Emilka.

Napisano: 09 wrz 2015, 14:26

kłamczuch, żeńska wersja Pinokia :lol:
Gdzie ja wyśmiałem Feliksa Konecznego? Cytat poproszę :lol:

tego to ja w ogóle nie bardzo rozumiem (ten chaos):
"jakie koncepcje z Teorii konfliktów pan jeszcze zna?, które warto przywołać, a który z nich elmer tak niefortunnie z " rasą " wyjechał i zaprzepaścił niemalże swój dorobek? nie pamiętam nazwiska".
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2015, 14:59

Nasi dziadkowie przewracają się w grobach.W czasie drugiej wojny światowej walczyli o Polskę ,nie uciekali z kraju lecz zostali i walczyli ,bronili własnej ojczyzny.Prawdę mówiąc zachód wypiął się na nas.A teraz co tsunami młodych ,zdrowych mężczyzn ,którzy pozostawili na pastwę losu starszych ludzi ,swoje ojczyzny.Okazuje się ,że nasi przodkowie walczyli o Polskę ,której warunki dyktują nadal Niemcy.Druga sprawa ,zobaczcie jak używają swoich dzieci w tłumie ,w którym nie wiadomo co może się wydarzyć.Trzymają je na ramionach i pchają się mając za nic bezpieczeństwo własnego dziecka.Jak można mieć zaufanie do takich ludzi i wpuścić i do swojego kraju?
Gość

Napisano: 09 wrz 2015, 15:01

Pan żartuje panie elmer, ja mam coś zrobić? to rozkaz?
Wyśmiał pan zarówno koncepcję Konecznego jak również Samuela H- przy omawianym temacie ' Uchodźcy..cywilizacja" obie teorie są jak w pysk. Koneczny- gość na 5, wyprzedził resztę o kilka lat świetlnych w precyzyjnym i trafnym ujęciu problemu konfliktu między cywilizacjami/teoria konfliktów/ - przestrzegał przed tym co stało się kilkadziesiąt lat później czyli 11 września w USA. Huntington? spokojnie można zestawiać te dwie teorie- wiele podobieństw z Konecznym. Jego pan też " olał", choć pana myślenie wpisuje się w ten nurt. Przywołując ich, pisałam " oby nie potwierdziły się koncepcje Konecznego i Samuela.." itd, przyznając jednocześnie- że wariant taki nie jest wykluczony ( patrząc na to co się teraz dzieje) Co do reszty..nie ma co tłumaczyć panie elmer, jak to panu powiedzieć....pewna myśl indyjska przyszła mi do głowy, ale to wprowadzi pana w bezpowrotny chaos :lol:
Emilka.

Strona 12 z 13    [ Posty: 127 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x