WAŻNE - REWOLUCJA W POMOCY SPOŁECZNEJ PO CICHU - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 23    [ Posty: 227 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 07 gru 2013, 0:26

Ustawa wejdzie w 2018, minister od kasy zwany obecnie Szczurek nie znajdzie kasy na tak kosztowną reformę.
~BR

Napisano: 07 gru 2013, 0:45

Szczurek to figurant, chodzi o zaoszczędzenie kasy właśnie.

Z.
Praktykant
Od: 16 wrz 2009, 11:03
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2013, 0:54

https://odyssynlaertesa.files.wordpress. ... rc3b3w.jpg

Powyżej: narada nad zmianami w ustawie o pomocy społecznej - uczestniczy K-Mysz, Szczurek i inne szkodniki... :)
~Adamobojca

Napisano: 07 gru 2013, 2:14

Satyryk z kolegi widzę... ;)
~Wkurzony

Napisano: 07 gru 2013, 2:51

Ilustracja adekwatna ;)

Z.
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2013, 11:15

https://nowyobywatel.pl/2013/04/15/trzec ... e-systemu/
Ciekawy artykuł w kontekście nadchodzących zmian.

Z.
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2013, 13:44

Dziekuje ~~Z. za ten artykuł, jest on rzeczywiscie bardzo ważny w aspekcie zmian i przewidywanych zmian bowiem w sposób szczególny zwraca uwagę na to, że NGO ma związane rece ponieważ ustawodawca nie daje trzeciemu sektorowi szans na rozwój, a tylko namiastkę tego co moze robić ( NGO)
Pozwolisz, że rozwine troche temat bo jest mi bardzo bliski jako, że od lat zabiegam o to aby pracownicy socjalni mieli prawo do zakladania działalnosci gospodarczej jako profesjonalna grupa zawodowa.
Taką sytuację ogranicza przez swoje zaniechanie w sektorze pomocy społecznej rząd RP ( a szczególnie niekompetentni w MPiPS ministrowie i dyrektorzy departamentu).
Pionowe zarządzanie państwem w sposób destrukcyjny od lat odbija się czkawką wszystkim obywatelom, ale jak widać do tej pory nie znalazł się nikt, kto potrafiłby w sposób skuteczny zwrócić na to uwagę premierowi Tuskowi i zmusić go do dymisji
lub uwagę jegoskierować tak aby jego ambicją stała się ochrona slabszych przez państwo silne siłami natury zamiast pastwienie się nad nimi ( słabszymi, dysfunkcyjnymi) poprzez kolejne niezgodne z prawem- byle jak i naprędce ) stanowione ustawy
~dzibar

Napisano: 11 gru 2013, 13:55

Dodam namiastkę tego co robić może NGO w zakresie pomocy społecznej bowiem aby sie mógł w pełni rozwinac w tym zakresie trzeba by było delegowac wladzę rządu poprzez ustawodawstwo ( a wiec zmiany w ustawie o pomocy społecznej i ustanowienie o zawodzie pracownika socjalnego ustawy, która w sposób bardzo precyzyjny okreslałaby prawa, obowiązki oraz dała narzędzie do pracy socjalnej w postaci koncesji na rozpoczęcie działalnosci gospodarczej w zakresie pracy socjalnej
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 11 gru 2013, 13:56

czy koleżanka dzibar myśli że my Polacy nie umiemy czytać i wyciągać wiosków? Przypomiasz mi moją mame, ona jak przyjdę to pyta - widziałeś ten film, ja - nie i nie interesuje mnie on, mama - no to ci opowiem.. ja- nie nie , mama - no to i tak ci opowiem .... koszmar
~er

Napisano: 11 gru 2013, 14:07

Tymczasem to co robi rząd to notorycznie zaciska pasa pomocy społecznej powodując, że staje się ona systemem patologicznym bardziej przypominającym przemoc społeczna niż pomoc społeczna, a do tego na usługach rządu.
Tak wiec wszelkie ustawy dotyczące obecnie pomocy spolecznej, a nie dotyczące zmiany w ustawie o pomocy społecznej i zaniechana ustawa o zawodzie pracownika socjalnego to dowód na to, że rząd oczyszcza sobie teren aby tak naprawdę trwać i nie zmieniać nic wokól - chyba, że dotyczy to przyjemnosci zabezpieczania własnych potrzeb, a nie realizowania zobowiązań wobec wyborców.

Ta smutna prawda nie ma nic wspólnego z transformacją spoleczną i poziomym zarządzaniem dlatego jest dla mnie tajemnicą poliszynela dlaczego te zmiany nie następuja i kto jest temu winien
( bo winne sa konkretne osoby i należałoby je wskazać palcem i PO prostu zrezygnować z ich usług.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 3 z 23    [ Posty: 227 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x