WOLNE MIEJSCA - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 21 kwie 2013, 7:34

a ja napisałam gdzieś że u mnie jest 5000?!

zadałam proste pytanie: co jest w ofercie opiekuńczo-wychowawczej ... a w odpowiedzi usłyszałam obelgi ... coś nie tak
~Marianna

Napisano: 21 kwie 2013, 11:55

Nie nadymaj się Panzer. Sam często podkreślasz jak mało zarabiasz. Koszty pracy to największy procent w kosztach utrzymania placówki(w szpitalach to miedzy 80 a 90%). Ja wolałbym posłać dzieci do placówki w której zarobki nie są na poziomie najniższej krajowej.
~kapek

Napisano: 21 kwie 2013, 12:25

Marianno a kogo obchodzi oferta. Najważniejsze by placówka i kadra spełniały formalne wymagania. To co się robi z dziećmi i tak nikogo nie obchodzi i nikt o tym nie ma pojęcia (z wyjątkiem dzieci i pracowników placówek). Powiaty płacą za pozbycie się problemu, a nie za efekty.

Kapek 100% racji. Zabawni są ludkowie, którzy cieszą się z niskiego kosztu utrzymania u nich w placówkach ;) Jeśli są placówki, które jak pisze Marcin mają koszt utrzymania wychowanka na poziomie 7600, to czystym frajerstwem jest zażądanie za taką samą usługę tylko 3000 zł. To nie konkurencja tylko dumping ;)
~etatysta

Napisano: 21 kwie 2013, 14:30

Niestety Etatysto muszę Ci przyznać rację.

Z wpisów wnioskuję, że nawet kadra placówek nie jest zainteresowana tym co placówki mają w swojej ofercie opiekuńczo-wychowawczej.

A szkoda, bo być może punkt zainteresowania przesunąłby się z dotychczasowego pt:\"KASA\" na \"DZIECKO, JEGO POTRZEBY I POMYSŁ NA ICH REALIZACJĘ\".
~Marianna

Napisano: 21 kwie 2013, 15:23

Marianno punkt zainteresowania nie przesunie się nigdy, bo nikt nie jest zainteresowany w znalezieniu optymalnej placówki nie swojemu dziecku. Dlatego Twój przykład z przedszkolem jest daleko nietrafiony.
Polski system wygląda w ten sposób, że zabiera się dziecko rodzicom i umieszcza tam gdzie jest to najwygodniejsze. Zarówno rodzice, dziecko, jak i sama placówka mają tu niewiele do gadania, a osoba decydująca o miejscu w którym dziecko będzie dorastać nigdy nie widziała na oczy ani dziecka ani placówki.
Gdyby komuś zależało na tym by placówki robiły coś ponad \"zapewnienie całodobowej opieki\", to podniesiono by wymagania (i płace) dla pracowników oraz sprofilowano by placówki. A tak mamy \"worki\" (jedne tańsze, drugie droższe), do których urzędnicy wrzucają to co im zbywa i zapominają o problemie. Przypomną sobie jak dziecko przyjdzie po wyprawkę.
~etatysta

Napisano: 21 kwie 2013, 16:48

:(((((((((((((((((((((((((, ale prawdziwe.
~k...

Napisano: 21 kwie 2013, 18:14

Kochani ja przypominam że temat mojego postu jest o wolnych miejscach jakie posiadamy (dokładnie 2 miejsca jeszcze).
~OLEK

Napisano: 21 kwie 2013, 21:26

OLEK czy Ty nie zrozumiałeś, że w toku dyskusji wychodzi na to iż powinieneś trochę zareklamować Twoją placówkę?
~kapek

Napisano: 24 kwie 2013, 15:07

Panie Olku a jaki to powiat i gdzie kierować dokumentację?
Pozdrawiam
~Karol)

Napisano: 24 kwie 2013, 15:32

powiat działdowski
Telefon do Naszego PCPR - w Działdowie: 23 698 01 34
~Jarek

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem