Wyprawka pieniezna na usamodzielnienie - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 16 lip 2010, 12:50

Witam, chciałbym dowiedzieć sie na co moge przeznaczyc pieniadze ktore otrzymalem z tzw. wyprawki... Czy np moge zakupic telewizor?
~Adrian

Napisano: 16 lip 2010, 12:51

ewentualnie czy istnieje jakis wykaz rzeczy ktore mozna zakpic a ktore nie?
~Adrian

Napisano: 16 lip 2010, 13:25

Chyba mozesz, ale niech wypowie sie ktos obeznany w tym temacie
~Olga

Napisano: 16 lip 2010, 13:57

Nie ma takiego wykazu. To jest zależne od indywidualnych potrzeb. Najlepiej skonsultuj to z pracownikiem \"swojego\" PCPR-u/MOPR-u.
~Ja

Napisano: 20 lip 2010, 11:53

Pytalem, i powiedziano mi ze nie moge! nie rozumiem tego skoro tv jest mi potrzebny, bo jakos chyba trudno wyobrazic sobie dom bez telewizora
~Adrian

Napisano: 20 lip 2010, 12:12

Ale z drugiej strony patrząc, są istotniejsze rzeczy, bardziej niezbędne..
~Ja

Napisano: 25 lip 2010, 13:02

Tak ale skoro mam prlake mam lodowke i inne potrzebne rzeczy to na sile mam kupowac cos co mi jest nie potrzebne byle by wydac pieniadze ktore mi przyznano?
~Adrian

Napisano: 26 lip 2010, 10:32

wyprawka to jednorazowe swiadczenie przyznane na zaspokojenie NIEZBĘDNYCH potrzeb osoby usamodzielnianej, Tobie widac przyznali pomoc i masz z tym problem, nalezysz do nielicznej grupy osób która już posiada sprzęt wymieniony przez Ciebie
~lila

Napisano: 26 lip 2010, 12:24

Skoro masz wszystko to po co Ci przyznali?
~Ola

Napisano: 27 lip 2010, 11:26

Bylem w rodzinie zastepczej, skonczylem nauke i dostalem wyprawke gdy odchodzilem z rodziny zastepczej! teraz mam mozliwosc zamieszkania z moja dziewczyna na zalatwionym mieszkaniu, duzo rzezczy typu pralka itp mamy pozalatwiane lub mamy wziete kredyty, oczywiscie kredyt na tv tez moge wziasc jednak chcialem przeznaczyc pieniadze z wyprawki... Spytam jescze raz czy orjentuje sie ktos czy moge je wydac na tv czy nie?
~Adrian

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x