zamknięcie niebieskiej karty - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 23 paź 2013, 17:37

Niektóre osoby na tym forum wypowiadają się częściej niż inni, chętnie odpowiadają na zadawane pytania i wielu użytkowników korzysta z ich wiedzy i doświadczenia. Niestety wypowiedzi ad personam: \"nie wszędzie jest tak jak u Ciebie, .coś wiesz - coś czytasz ..bo to widać, zadziwiające są Twoje dwa poziomy rozumowania\" - (to tylko przykłady z bieżącego wątku) i ewentualnie szukanie błędu w słowie są przykładami agresywnego języka, którym posługują się osoby - specjaliści i poważni ludzie pracujący z ofiarami/sprawcami przemocy w celu wyeliminowania tejże.
Nie oczekuję celnej/ bolesnej riposty ani wniosków z jakichkolwiek przemyśleń. Pozdrawiam serdecznie:)))
~Ewa

Napisano: 23 paź 2013, 20:15

Oredownikami rzekomej skuteczności zespolow są zwykle osoby na stanowiskach kierowniczych lub teoretycy pracy socjalnej. Razi Fikcja tych specjalistycznych grup, w których w ostatecznym rozrachunku ciężar wykonywania diagnoz, monitorowania, pisania do instytucji, użeranie się ze sprawcami oraz ODpowiedzialnosc za tragedie rodzinne i stres obarcza pracownikow socjalnych. Decyzje, postawy, jak nazwy wskazują to samodzielne, osobiste wybory ofiar. Osobiste czyli WŁASNE a nie narzucone przez przepisy. Jak ktoś ma wole zmiany, determinację, to skończy ze znecaczem bez pomocy jakiś grup roboczych - od tego i tak jest SAD i PROKURATURA. A jeśli chodzi o to co dzieją się po ZK to właśnie taki jest schemat-znecacz albo zostanie zastraszony surowa kara i na pewien czas spauzuje albo dalej będzie robił swoje i dojdzie do eskalacji przemocy.
~Pielęgniarz socjalny

Napisano: 23 paź 2013, 20:18

Ewa jesteś nadwrażliwa- tak mi się wydaje . Nie jesteśmy dziećmi. Cytaty , które przywołałaś z wypowiedzi j/w - ..emanują agresją słowną ? hmm...jaką ?
Szukanie błędu w słowie , jak piszesz - są przykładem agresywnego języka..? i znowu moje hmm..
( aktywnie udzielasz się na dziale Pomoc społeczna - więc język agresji - no nie zaprzeczysz ..? )

P.S Nie będzie riposty - rozumiem Twoje emocje . Warto pamiętać -że forum to wirtualny kontakt i trzeba zachować dystans- bo nie odzwierciedla rzeczywistości i prawdy o ludziach
oglądałaś Salę samobójców- reż . Komasy ?
aha..mówiąc o specjalistach - myślałaś o sobie - bardzo bym sobie tego życzyła.
Cepluuutko bardzo pozdrawiam. Beata

~emilka

Napisano: 23 paź 2013, 20:21

To w końcu jak masz na imię - Emilka czy Beata? Pozdrawiam ozięble! Pielegniarz
~Pielęgniarz socjalny

Napisano: 23 paź 2013, 20:44

a Ty jesteś pielęgniarzem socjalnym czy pracownikiem socjalnym ?
Bez zbędnych czułości ! Beata

~emilka

Napisano: 23 paź 2013, 20:50

Biorąc pod uwagę zakres działań jakie zgodnie z oczekiwaniami społecznymi mam wykonywać (\"testy ciążowe\" w patologicznych rodzinach, ocena stanu zdrowia dzieci i osób starszych, zajmowanie się chorymi psychicznie i niepełnosprawnymi) to jestem pielęgniarzem socjalnym a także policjantem obyczajowo-socjalnym i nauczycielem społecznym... Bez pensji i przywilej tych grup zawodowych...
~Pielęgniarz socjalny

Napisano: 23 paź 2013, 20:54

\"prowincjonalni półinteligenci, za..biście, wali mnie to\" to są kwiatki z ust emilki vel Beatki. Stygmatyzowanie, insynuowanie poddawanie w wątpliwość cudzych kompetencji typu \"coś wiesz, coś czytasz, ALE...\" to jest rzeczywiście agresja, tym gorsza, że bardziej wyrafinowana, a sumie prymitywna jeśli wziąć pod uwagę, że autorką jest osoba uważająca się za specjalistę.
~...

Napisano: 23 paź 2013, 21:00

Biorąc pod uwagę moje mój zakres czynności , który wykonuję w realu- ( terapeuta - pracuję z osobami chorymi psychicznie i dziećmi -terapia Si- niepełnosprawnymi - jako trener edukacji seksualnej , z rodzinami niewydolnymi wychowawczo i patologicznymi - a także z przemocą- koordynator NK) - to w rzeczywistym świecie- wykonuję tę robotę jako Beata. Z pensją 3.500 brutto + terapia prywatna + uznanie kierownika - bo ma 3 w 1- i tylko g....i by się nie cieszył- oraz z przywilejem dla tych grup zawodowych.

~emilka

Napisano: 23 paź 2013, 21:15

do ~...

Tak ludzie , którzy tego typu, którzy nic nie robią - a są zobligowani do tego - z racji urzędu i funkcji -( tam była mowa o ZI - przemocy ) tak właśnie myślą - czyli ..wali mnie to ..
a moje słowa - i się nie wycofuję z tego ale powtórzę raz jeszcze to :
półinteligenci - tak! prowincjonalni , niekompetentni - romansujący z zawyżonym poczuciem własnej wartości - konformiści.

P.S
Ty też jesteś specjalistą pracy socjalnej - a to zobowiązuje .
~emilka

Napisano: 24 paź 2013, 0:08

W normalnych warunkach bycie specjalistą zobowiązuje... pracodawcę do płacenia jak specjaliście. I zapewniam, że w innych branżach 3500 brutto wywołuje tylko śmiech...
~Pielęgniarz socjalny

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x