Zły katolik czy dobry ateista. Kogo wybrałby Bóg? - HYdE PaRK

Strona 6 z 15    [ Posty: 144 ]

Napisano: 18 wrz 2012, 0:21

Bo Bóg nie działa tak jak pracownik socjalny - w ramach KPA procedur :) Niekiedy działa szybciej, niekiedy wolniej - możnaby rzec używając ludzkich standardów. Generalnie szanuje naszą wolną wolę i nie zmusza do niczego - pozwala nam być ekspertami naszego życia. Pozwala aby istniało zło? Moim zdaniem na to On nie zezwala. Widocznie musi istnieć zło, żeby można było dostrzec dobro. Gdyby istniało samo dobro nie byłoby w czym wybierać i wolna wola nie byłaby wolna, a wyłączne dobrą wolą byłaby.
~poważnie

Napisano: 18 wrz 2012, 0:24

Adaś Ty się nie denerwuj, cierpienia nie wytłumaczysz, wiary też. Tylko się zdenerwujesz i będziesz źle spał :) wyluzuj.
~socjalnaLUB

Napisano: 18 wrz 2012, 0:27

do i
może Ty pracujesz do 22. Ja skończyłam po 15 tej. Zapewniam Cie ze po 15 tej nie leci kasa na moje konto, tylko z niego wypływa :) pozdrawiam :)
~socjalnaLUB

Napisano: 18 wrz 2012, 0:40

\"i\" ma rację. Najwięcej zabaw na tym forum jest w godzinach pracy:)

A co do Boga - umarłbym gdyby nie zło;)
To zło jest Bogiem nie uważacie?
~Adam

Napisano: 18 wrz 2012, 0:43

Adaś punk widzenia zależy od punku siedzenia. Mój znasz :) Dobrej nocki :)
~socjalnaLUB

Napisano: 18 wrz 2012, 0:46

do socjalnaLUB
wróć do poprzedniej strony
~i...

Napisano: 18 wrz 2012, 0:48

Śpij dobrze. Ja ostatnio nie umiem spać więc posiedzę. Czasem do 3.00 siedzę ale to raczej w weekendy. W dni powszednie idę ok. północy.

A pomodliłaś się przed snem? Na pewno nie.
~Adam

Napisano: 18 wrz 2012, 0:50

nie trafiłeś :), przygotowuję się z synem do I komunii i modlitwa jest codziennie :) ale to tak na marginesie, ha ha
~socjalnaLUB

Napisano: 18 wrz 2012, 0:54

do i wróciłam i nadal się tam nie widzę w godzinach pracy. zaczynam 7.30 do 15.30. sory.
~socjalnaLUB

Napisano: 18 wrz 2012, 1:22

czy ja napisałem, że socjalnaLUB czy ogólnie o czasie trwania dywagacji?? bez sory.
~i...

Strona 6 z 15    [ Posty: 144 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x