w całym tym wywodzie zapomniałaś o \"misji\" kleru, przykazaniach, cnotach kapłańskich itp.
tak jak nauczyciel, prac. społ. i ksiądz jest pod czujnym okiem mediów
a ujawnianie pedofilów z wykonywanych zawodów to jak najbardziej słuszny kierunek
Nie wiesz Jan co to jest spójność? - to jest brak spójności, a wiec kiedy myślisz co innego nie mówisz, a mówisz co innego niż robisz;
innymi słowy udajesz, że jesteś tym kim nie jesteś ( mogłabym tutaj pare znanych przykładów z forum podać ).
Innymi słowy spójny człowiek jest po prostu sobą odpowiada za swoje czyny i slowa bez wzgledu na to gdzie jest i co robi to postępuje spójnie jak jest zły to postepuje źle jak jest dobry to postępuje dobrze, problem w tym, że dużo osób przybiera maski i są to osoby niespojne, wtedy nie żyja naprawdę tylko przedstawiaja teatr życia na użytek publiki ( a czesto po prostu dla swojej zabawy leczac wlasne kompleksy).
O osobach spójnych mówi się często\" co w sercu to na języku\"
O niczym nie zapomniałam i oczywiście rozumiem, że każdy taki przypadek jest ogromną stratą dla autorytetu tej instytucji, która mimo wszystko robi dla społeczeństwa o wiele więcej dobrego niż złego. Dlatego piętnujmy konkretnych ludzi a nie całą instytucję. A tak się dziwnie składa, że zazwyczaj największą \"troskę\" o kondycję KK przy takich okazjach przejawiają ludzie niewierzący i lewacy. Jest to czysty faryzeizm, bo tym ludziom akurat nie chodzi o dobro KK.
W Piśmie Świetym jest napisane, że Pan Jezus odpowiedział faryzeuszom ( kiedy zarzucili zwrocili uwage, że Jego uczniowie nie myja rak przed jedzeniem ), że nie czyni nieczystym człowieka to co je ale nieczystym czyni człowieka to co mowi bo słowa pochodzą z serca, a w sercu rodzi to co robimy czyli czynimy albo dobrze albo źle i wtedy krzywdzimy bliźnich poprzez obelgi, kradzieże, zabójstwa itp.
Pewnie, że środowisko księży jest kryminogenne. 30% to homoseksualiści. Żaden sukienkowy mnie nie przekona, że całkowicie wyzbył się potrzeb seksualnych, rodziny, życia i że nie ma z tym problemu. Jeżeli tak mówi to znaczy, że albo ma rodzinę i kłamie, albo ma problem ze zdrowiem i seksualnością, albo jest p.e.d.a.łem i radzi sobie w inny sposób lub sobie z tym nie radzi - i tu w tym momencie skłania się ku pedofilii. Znałem wielu chłopaków co na księży poszli - Wy też, więc przypomnijcie sobie lepiej jacy oni byli. Czy naprawdę wszystko było z nimi ok? Bardzo szanuję księży, którzy zrzucili sutanny aby założyć rodziny. Mimo, że takie coś powszechnie wywołuje obrazę moherów, to ja szanuję takie postawy i uważam, że to jest podstawa do jakichś ludzkich zmian i naprawy środowiska. Ich odwaga i odwaga ich partnerek jest wielka.
Zwracam uwagę administratorowi, że betonowy zrównał homoseksualizm z przestępczością. To jakieś kuriozum, podobnie jak ataki na KK. Uważam ten wpis za haniebny. Ale to zaraz dzibar zostanie zaatakowana za swoje wpisy a nie betonowy.
Karolku - idź klepnij z 50 zdrowasiek, to ci może miłość do bliźniego ponownie rozkwitnie. Rzucasz się jak typowy obrońca krzyża. Zresztą - z kim i o czym ja tu dyskutuję?