13 Grudnia 1981 - HYdE PaRK

Strona 8 z 9    [ Posty: 89 ]

Napisano: 19 gru 2010, 19:40

z tego co wiem, to akurat perkozy nie moga się pochwalić specjalnie pofałodwaną kora mózgową. Aż dziw, że w ogóle potrafisz wyciągać jakieś wnioski z rozmowy. Szkoda tylko, że z reguły błędne.
~Łukasz

Napisano: 19 gru 2010, 19:52

Kto nie myśli jak Ty , tego na stos !
~do Łukasza

Napisano: 19 gru 2010, 20:29

a ja muszę mysleć tak jak inni?
~Łukasz

Napisano: 19 gru 2010, 21:44

ty Łukaszu w ogóle nie myślisz a jeno powtarzasz cudze myśli czyli ojcorydzykowe itp a myślisz, że myślisz.
~przecież ...

Napisano: 20 gru 2010, 0:58

łukaszku, twoje próby na nic. nie jesteś w stanie mnie obrazić w najmniejszym nawet stopniu. żałość z lekka mnie tylko bierze, jak czytam co piszesz... aż tak moherek czaszkę uciska?
~perkoz

Napisano: 20 gru 2010, 9:39

perkoz

nudzisz mnie
~Łukasz

Napisano: 20 gru 2010, 9:52

Jako niespełniiony radny (całe szczęście) przeżywasz frustracje związane z faktem iż w demokracji jest więcej niż jedna partia, a też i myśleć można inaczej niż PIS!
~do Łukasza

Napisano: 20 gru 2010, 14:00

Kim byśmy byli gdyby nie socjalizm? Krowy i kozy paślibyśmy u dziecica. Parobkowalibyśmy za talerz zupy, a problemy mieszkaniowe rozstrzygnęłyby czworaki. Władzę absolutną trzymaliby dziedzic i proboszcz. Przed wojną mieliśmy wolność, kapitalizm i głód oraz salony. Obecnie społeczeństwo podobnie się rozwarstwia. Polska cecha narodowa. Socjalizm dziesiątkom milionów parobków dał godność bycia robotnikiem, rolnikiem, żołnierzem. Dał oświatę, służbę zdrowia dla każdego. Teraz w imię wolności dewaluuje się te wartości medialnie uzasadniając że biednym one nie przysługują, że nie każdy może być bogaty. Zrównano do powierzchni ziemi poziom nauczania w szkołach, przy okazji robiąc z analfabetyzmu i adhd normę. Zniesiono dyscyplinę. Rzeszom przeciętnych ludzi wpaja się, że za służbę zdrowia trzeba płacić podwójnie, że markowe kierunki studiów są dla zamożnych, nie uzdolnionych, że noramlna rodzina musi mieć pół miliona długu. Normalnie regres społeczny. Zniesiono wszelką motywację do nauki - nawet zasadniczą służbę wojskową. Musimy być \"ełropejsikami\", nie możemy już być Polakami. My już nie mamy kraju. Mamy krainę nadwiślańską z bogatym folklorem zwanym tradycją i patriotyzmem.
~betonowy

Napisano: 20 gru 2010, 15:24

Racja, jak mówi Olga Lipińska: wycina nam się korzenie, historię, niweczy wszystko, co działo sie po 1945 r.
~MARTA

Napisano: 20 gru 2010, 16:12

betonowy
socjalizm może zrobił z parobków robotników, rolników czy żołnierzy... tylko pozbawił ich człowieczeństwa.
Wy może nie macie kraju. Ja mam.

MARTA
Korzeni nikt nie poodcinał, jak widać korzenie się mają dobrze (vide Kwaśniewski, Balcerowicz, Miller, Jaruzelski, itd. itd. i mnóstwo innych mniej na świeczniku stojących). Kiedyś dogadali się z liberałami i się potworzyły dzikie szczepy jak PO.

Wy może nie macie kraju. Ja mam.
~Łukasz

Strona 8 z 9    [ Posty: 89 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem