13 Grudnia 1981 - HYdE PaRK

Strona 9 z 9    [ Posty: 89 ]

Napisano: 20 gru 2010, 16:31

Dziś demonstracje też tłumi się krwawo. Dziś pracownik nie ma prawa głosu, nie ma prawa do związków zawodowych, nie może liczyć na swoją partię. Dziś z niesprawiedliwości ginie kilka razy wiecej ludzi niż kiedyś. Dziś w nocy nie można wyść na spacer na ulicę.
~betonowy

Napisano: 20 gru 2010, 16:35

Łukasz, w socjaliźmie tez Kaczyńscy studiowali i doktorat, jak najbardziej...
Okresy historyczne trzeba umiec zamykać. Skończył się socjalizm to nie można wyciąć ludzi z tego okresu i zostawić tylko urodzonych po 1970 r. !!!
~MARTA

Napisano: 20 gru 2010, 16:45

betonowy, ty na przepustce, czy skąd się urwałeś?
~perkoz

Napisano: 20 gru 2010, 17:17

Obecna epoka też już chyli się ku upadkowi. Ile jeszcze lat do pełnego bankructwa nam zostało? 3? 4? Socjalizm trwał 45 lat. Ile zajęła wyprzedaż dorobku \"zbrodniczego reżimu\", który współtworzyli nasi rodzice, dziadkowie? 25? Bylibyście na swoich stołkach, gdyby nie wasza rodzina współtworząca \"reżim\"? Legitymacje partyjne spłonęły, czy jeszcze leżą grześ zakurzone w szufladzie - tak na wszelki wypadek? Idźcie zwyzywać swoich rodziców od zbrodniarzy-przyznają wam rację? Za mojego życia historia była już kilka razy na nowo pisana - zależy od tego kto był przy władzy i kto miał media. Jak dzisiaj wygląda ordynacja wyborcza? To ma być demokracja? Jakby była w Polsce demokracja to w sejmie zniknęłoby 90% połów.

Kiedyś żyli ludzie i dzisiaj żyją. Ludziom zawsze było ciężko. Opluwanie tych od których się wywodzimy jest wysoce nieetyczne i niekulturalne.
~betonowy

Napisano: 20 gru 2010, 17:19

no tak, niezrozumiały bełkot wiele tłumaczy...
~perkoz

Napisano: 20 gru 2010, 17:25

Powiedz mi kim byli Twoi rodzice to powiem Ci czy należeli do partii. - nadal niezrozumiałe?
~betonowy

Napisano: 20 gru 2010, 17:30

wal się betonie od moich rodziców. mnie tam twoi nie interesują, oszołomku. co ty drugi macierewicz z kaczyńskim jesteś i na podstawie członków rodziny będziesz wskazywał, kto dobry a kto zły?
~perkoz

Napisano: 20 gru 2010, 17:42

To Ty generalizujesz - partyjny - zły, niepartyjny-dobry.

Wtedy taka była rzeczywistość, że każdy znaczący, liczący się w społeczeństwie obywatel na stanowisku musiał należeć do partii. To był warunek awansu zawodowego z robotnika, czy też rolnika. Oszołomstwem jest twierdzenie, że wszyscy z partii byli źli. Ci ludzie nie zostali zutylizowani, unicestwieni po zmianie systemu. Funkcjonują w społeczeństwie do dziś. dawniej PZPR, dziś PIS. PO, SLD, samorządy. Nadal współtworzą władzę w samorządach, sejmie. Nie wyrżnięto w społeczeństwie ludzi po 20 roku życia jak może co niektórzy by chcieli. To właśnie dziś jest gorzej wybić się ambitnej jednostce, bo każdy co się wychyli zostaje zaszczuty, zniweczony w \"demokratycznych\" mediach.
~betonowy

Napisano: 20 gru 2010, 17:45

niby oczywiste rzeczy piszesz, ale nie wiadomo o co ci chodzi...
ja generalizuję? skąd ten wniosek?
~perkoz

Strona 9 z 9    [ Posty: 89 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x