Ładny kwiatek:) - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 16 lip 2008, 21:51

Dostałam zaproszenie na szkolenie z byłym narkomanem. Wójt każe mi jechać aż do Zakopanego, a ja nie wiem, czy mam mu powiedzieć, że jedne z wykładowców to narkoman? Kwiatek to to, że razem z nim szkoli dyrektor państwowej instytucji, która w sumie jest przeciwna niewykształconym ozdrowieńcom w roli specjalistów... Jechać? Poradźcie coś proszę, bo jestem nowa w tej pracy...
~Lucy

Napisano: 16 lip 2008, 21:57

Jeśli był narkomanem to jego doświadczenie jest kopalnią wiedzy. Nie widzę żadnego problemu w tym, że osoba niegdyś uzależniona opowiada o zjawisku uzależnienia od narkotyków.
~pracownik socjalny

Napisano: 16 lip 2008, 22:08

Dzięki. Przemyślę to. Nie wiem tylko, czy to wójtowi powiedzieć, czy nie?
~Lucy

Napisano: 16 lip 2008, 22:12

a ilu dniowe to szkolenie? jak kilku to nawet sie nie zastanawiaj, piekne widoki sobie pooglądasz. Z drugiej strony zgdadzam sie z pracownikiem socjalnym, osoby które kiedys były uzaleznione sa najlepszymi terapeutami bo wiedzą wszystko od innej strony i odpowiedzą Ci na wszystkie pytania
~Olla

Napisano: 16 lip 2008, 22:15

Uważam, że nie ma w tym nic złego żeby jechać. Każdy z nas może zbłądzić, ale nie należy takiego kogoś izolować. Dziwne, że pisze to pracownik ops-u- chyba(?), bo nawet jeżeli jest nowy w tej pracy to nie trafił tam chyba przez przypadek czy po znajomości, tylko liczył się z kim ma pracowć. Mamy XXI wiek a ciągle jesteśmy tacy zamknięci i niedotykalni... Dziwne, bo wydaje mi się, że narkoman czy alkoholik to przede wszystkim człowiek. To chyba jakieś nieporozumienie, że ten temat został poruszony na tym forum...
~gośka

Napisano: 16 lip 2008, 22:20

Nie wiem dokładnie ilu, nie pamiętam. 2 albo 3. Ja nie mam nic przeciwko kiedyś uzależnionym, bo sama z nimi pracuję, ale jakoś mam wątpliwości, pewnie niesłuszne, ale jakoś mi głupio przed szefem, bo nie wiem, jak zareaguje. Szef wraca w sierpniu po urlopie, to napiszę, co on na to. W koncu to nie ja muszę podjąc decyzję:) On jest fanem innej osoby tam szkolącej i pewnie pojadę. Dzięki!!!!
~Lucy

Napisano: 16 lip 2008, 22:31

Goska. Forum to forum. Zyjemy w XXI wieku jak piszesz, więc chyba wolno wymieniać poglądy, by nie być zamkniętymi:). Nie pisałam nic o izolowaniu narkomanów. Nie wypaczaj prosze mojej wypowiedzi. Pytałam tylko, czy warto jechać na szkolenie prowadzone przez narkomanów?. Szkolenie to jest chyba jakaś formuła, która ma swe zasady. Są wykładowcy-eksperci i ci, którzy sie szkolą. Ja jestem przyzwyczajona do szkoleń merytorycznych, stąd moje watpliwości, ale wcale nie jestem przeciwna. Po prostu tylko pytam... Nie jest pracownikiem OPS tylko pedagogiem, ale to nie przeszkadza chyba pytać... A to konkretne szkolenie to jest takie pół na pół- wykładowcami są i eksperci i narkoman.
~Lucy

Napisano: 16 lip 2008, 22:44

Jeżeli poczułaś się urażona moją wypowiedzią, to przepraszam, nie miałam zamiaru Cię obrażać, takie moje zdanie. Za bardzo rzuca mi się w oczy określenie \"narkoman\", można inaczej. Myślę, że nie musisz mieć wątpliwości, bo to są zawsze inne doświadczenia. No i prowadzą te szkolenie dwie przeciwności. A zresztą szkolenie w Zakopanem to chyba jakieś wyróżnienie, no nie?
~kasia

Napisano: 16 lip 2008, 22:46

Tzn. gośka w/w
~Gośka

Napisano: 16 lip 2008, 22:52

Kasiu, nie poczułam się urażona Twoją wypowiedzią, tylko Gośki... Chyba, że Gośka i Kasia to jedna osoba...??? Wtedy Gosia wydaje mi się mało wiarygodna w tak kategorycznym wygłaszaniu poglądów na temat mnie nurtujący. Pozdrawiam Was obie na wszelki wypoadek, bo idę do kina i nie mam jak pisać:). Pa! Dzieki Kasiu/Gosiu za rozmowę.
~Lucy

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x