Czy można od tak zlikwidować Kartę w placówkach? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 5 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 25 mar 2011, 23:22

pracuje z osoba która kiedys pracowala z kn,wcale nie uważam ze jestem gorsza lub lepsza od niej.obydwie staramy sie pracowac jak najlepiej.może najlepiej byłoby uśrednic zarobki,wprowadzic dla wszystkich jednakowe prawa i obowiązki a nie tylko dla wybranych ?
~zosia

Napisano: 25 mar 2011, 23:36

Dobra, cieszcie że KN ma być likwidowana. Hurra wygraliście. Będzie na pewno lepiej. Zobaczycie.
Zosiu o jakich to jednakowych obowiązkach piszesz?
~pele

Napisano: 25 mar 2011, 23:39

Zosiu to nas zrównają z Wami a nie Was z Nami. Uważasz, że to dobrze?
~etatysta

Napisano: 26 mar 2011, 0:26

W 2004 mogliście walczyć!!! Przez tyle lat nie zrobiliście nic aby nas zrównano z Wami, (była Was zdecydowana większość) to teraz witajcie w naszym gronie i nie oczekujcie współczucia.
~www

Napisano: 26 mar 2011, 17:54

Etatysto nam z kp nie zalezy na tym zeby Wam zabrali, my mamy nadzieje, ze jak nas zrownaja to moze w koncu sie zjednoczymy i bedziemy walczyc razem. My i Wy jakkolwiek dziwnie to brzmi. W koncu ten podzial przestanie istniec, moze w koncu pokazemy, ze jestesmy ludzmi wyksztalconymi i wspolnie powalczymy o lepsze warunki. szkoda, moze nie uwierzysz ale naprawde szkoda mi ze karciani dostana po tylkach , bo wiekszosc moich \"najstarszych\" i \"najlepszych\" wspolwychowawcow jest na karte, sam sie nie zalapalem, a gdybym sie zalapal walczylbym jak i Wy. Tyle tylko, ze my kodeksowi juz stracilismy nadzieje, a nowa ustawa nam ja daje, moze zludna ale zawsze. Mam nadzieje ze w przyszlosci nie bedzie podzialow na kn i kp i wszyscy bedziemy mieli dobre warunki.
~hey

Napisano: 27 mar 2011, 21:19

do etatysty-podobają mi się Twoje wypowiedzi -jestes mądrym człowiekiem
~shedow

Napisano: 27 mar 2011, 22:35

etatysto na miejscu kp jakbyś się zachowywał
~Spartan

Napisano: 28 mar 2011, 10:10

Uważam,ze likwidacja karty nauczyciela to skandal. Zatrudniając sie w placówce podpisałem umowę która gwararantowała mi okręslone warunki pracy a teraz jedna ustawa mi to zabiera. Podobno prawo nie działa wstecz a jednak w Polsce wszystko można. Nie obawiam sie pracy na kodeksie pracy ale uważam że jest to niesprawiedliwe. Jestem nauczycielem dyplomowanym i wiele musiałem zrobić aby nim zostać. Obecnie nowo zatrudnieni zarabiają na poziomie nauczycieli mianowanych (osby bez doświadczenia zawodowego zatrudnione bezpośrednio po studiach). Gdzie tutaj jest sprawiedliwośc. Dlaczego nie docenia sie doswiadczenia, wiedzy, umiejętnosci. W każdej grupie zawodowej zmiany dotyczą nowo zatrudnionych -np w policji zmiany dotyczace systemu emerytalnego będą dotyczyły nowo zatrudnionych.
Jeszcze jedna uwaga do pracowników kp- wy również stracicie na likwidacji kn. Straciliście argument za wzrostem wynagrodzeń. Straciliście argument, że kartowy choć pracuje mniej zarabia więcej.
Nikt nie zyska na likwidacji kn. Kartowi stracą na uposażeniu a kodeksowi nie dostana więcej.
~Paulina

Napisano: 28 mar 2011, 10:56

na pocieszenie karty nie zlikwidują Wam tak szybko:)podwyzki u mnie w pracy w ogóle nie maja nic wspólnego z likwidacja lub bytem karty tylko od srodków jakimi dysponujemy-dostalismy w zeszłym roku i w tym też mamy dostać:)!co do obowiązków-to np.zwiekszona ilość dyżurów nocnych,praca po 12godz a nie po 6 lub 8,jeden weekend wolny w mcu a nie więcej,zrównanie urlopów itp.a i tak nie będzie lepiej póki nie zmieni się u nas polityka dotycząca adopcji,zwiekszenie ilości rodzin zastepczych,zatrudnianie terapeutów,praca z rodziną.Nikt chyba nie wierzy że z zabraniem karty wszystko ulegnie zmianie!
~zosia

Napisano: 28 mar 2011, 20:42

no właśnie-ulegnie tylko pozornej zmianie.niektórzy dyrektorzy- Ci z KP wierzą, że karta to samo zło, najchętniej widzieliby pracowników super wykształconych, oczywiście na szkolenia pieniędzy nie ma, zarabiających 1000złotych, natomiast ich własna wysokość pensji ich nie przeraża i nie uważają, że za dużo zarabiają
A kiedy sami nie byli dyrektorami, to chcieli więcej zarabiać i nie przeszkadzało im, że ich placówka miała kłopoty finansowe
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.najgorsi dla kn są dyrektorzy z kp, którzy awansowali z innych stanowisk
~kl~`

Strona 5 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x