członek ZI (policjant) na posiedzeniu ZI (na którym Zespół podjął decyzję o zakończeniu procedury) zwrócił się z pytaniem czy może otrzymać informację o tym, że ZI w dniu takim a takim podjął decyzję o zakończeniu procedury. Czy możemy takie pismo przygotować?
Nie przekazuje dokumentów ale dane o zakończeniu procedury (wnioskującym była policja) czy bezpieczniej byłoby aby ten policjant napisał taką notatkę, że w dniu takim a takim uczestnicząc jako członek ZI w posiedzeniu zadecydowano o zamknięciu procedury w rodzinie takiej i takiej? co myślicie?
Informuje się o zakończeniu procedury podmioty biorące w niej udział. W Twoim przypadku powiadom pisemnie Komisariat Policji, bo macie z tegoż podmiotu przedstawiciela w ZI.
Dwie opcje są poprawne:
1. Policjant jest na posiedzeniu ZI- gdzie jako podmiot dowiaduje się o zamknięciu procedury NK. Gość może napisać sobie notatkę z informacją o tym fakcie- przewodniczący potwierdza to podpisem lub niekoniecznie.
2. Zakładam, że nie chce mu się pisać notatki - prosi o pisemne potwierdzenie o zamknięciu NK ( bo jest podmiotem..)- zgodnie z zapisem w Rozporządzeniu i zapewne tak uczynisz. Powinnaś.
Oni tego dokumentu potrzebują do swojej teczki NK.
Racja Emilka u mnie stosuje się obie formy:) raz że dzielnicowy z grupy roboczej musi mieć notatke z każdej grupy dla przełożonego a dwa to jego przełozony oczekuje formalnej informacji od przewodniczącego Zespołu o zakończeniu procedury. i co wazniejsze a z czym sie nie zgadzam to to że przełożony tegoz dzielnicowego ,,smieszny" pan naczelnik uznaje sprawe za zakończona w momencie kiedy dostanie takie pismo od przewodniczącego a nie z chwilą podjęcia decyzji o zakończeniu na grupie roboczej..
kto nas zrozumie jak nie my sami:) pchamy ten sam wózek a nie rozumieją nas tylko ci którzy na tym wózku siedzą i wydaje im sie że za wolno jadą:)
ps. hmm? miłe aczkolwiek nie wychwytuje w swoich wypowiedziach znamion ujmującej inteligencji:)
hmmm..i do tego skromny.
Pewien pan.. zajmuje się przemocą ! zna przepisy prawne! myśli logicznie lecz nieschematycznie..no fajnie. Witamy na forum.
ps. proszę na mnie uważać..;) proszę pana.
hmmm... uważać..? nie należe do osób strachliwych.. poza tym znajomośc nie tylko pewnych przepisów prawa czy też ujęjetność ich prawidłowego interpretowania pozwala mi pewne zapisy znaków literowych traktowac jako niedosłowne i dwuznaczne w tym też ,,ps. proszę na mnie uważać.. proszę pana." miłego wieczoru Pani życzę:) Pozdrawiam