do ameby- Konkurs im. Wieniawskiego... - HYdE PaRK

Strona 2 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 11 paź 2016, 21:46

Z przeprosinami dla wyjątkowego Anioła:

https://www.youtube.com/watch?v=BGLR25EJtfE

Przepraszam, dzisiaj mam nie najlepszy dzień, ale to mnie nie usprawiedliwia. Zachowałem się, jak zwykły dupek.
ameba

Napisano: 11 paź 2016, 22:03

Do Pana poprzedniego postu
Bardzo ładne i inspirujące jak muzyka, którą grają, stąd utkwiły Ci w podświadomości -jeszcze z 2011 roku.Zostały zauważone po raz kolejny przez Ciebie. Wiedza jest pojęciem najtrudniejszym do zdefiniowania, proszę o tym pamiętać;) ponieważ owa wiedza nie jest wolna od błędów zmysłowych, dotyczy to każdego z nas.
[Anioł.]

Napisano: 11 paź 2016, 22:16

co zaś się dotyczy "I'm Sorry..", daj spokój, nic się nie stało;), ale dziękuję, bardzo ładne,może zmienią program i zagrają w IV etapie, zobacz!
IV etap
1. H. Wieniawski - jeden z koncertów na skrzypce i orkiestrę:
I Koncert skrzypcowy fis-moll op. 14
II Koncert skrzypcowy d-moll op. 22
2. Jeden z koncertów na skrzypce i orkiestrę, do wyboru spośród:
L. van Beethoven – Koncert skrzypcowy D-dur op. 61
J. Brahms – Koncert skrzypcowy D-dur op. 77
M. Bruch – II Koncert skrzypcowy d-moll op. 44
A. Dvořák – Koncert skrzypcowy a-moll op. 53
M. Karłowicz – Koncert skrzypcowy A-dur op. 8
K. Lipiński – II Koncert skrzypcowy Wojskowy D-dur op. 21
S. Prokofiew – I Koncert skrzypcowy D-dur op. 19
N. Paganini – I Koncert skrzypcowy D-dur op. 6
J. Sibelius – Koncert skrzypcowy d-moll op. 47, pierwsza wersja***
D. Szostakowicz: I Koncert skrzypcowy a-moll op. 77
K. Szymanowski: I Koncert skrzypcowy op. 35
Brenda Lee - I'm Sorry ;)
[Anioł].

Napisano: 11 paź 2016, 22:35

Aniele, Ty wiesz ....
ameba

Napisano: 11 paź 2016, 22:48

Wiem, przecież Cię znam;) Tyle rozmowy. Wrócimy do tematu Konkursu ...przy kolejnych etapach
[Anioł.]

Napisano: 11 paź 2016, 23:27

Jednym z możliwych utworów do zagrania w IV etapie jest koncert znakomitego polskiego skrzypka Karola Lipińskiego, który był porównywany z samym Nicolo Paganinim, z którym także razem koncertował. Niektórzy uważali nawet, że Lipiński był większym wirtuozem skrzypiec od Paganiniego. W tamtych czasach Karol Lipiński zrobił wręcz oszałamiającą karierę. Niestety, dzisiaj wie o tym stosunkowo wąskie grono osób.

Gdybym był skrzypkiem, w IV etapie wybrałbym zdecydowanie ten ostatni utwór z listy ;)
ameba

Napisano: 11 paź 2016, 23:35

jestem pod wrażeniem treści postu, wiedzieć takie "smaczki" to jest to. Co do ostatniego utworu z listy Konkursu,ja też mam swoją propozycję, ale nie mogę powiedzieć niestety, ;)
Dobranoc, dziękuję za rozmowę
[Anioł.]

Napisano: 12 paź 2016, 9:58

Zawsze pozostaje nadzieja, że może kiedyś zaistnieją okoliczności, w których jednak będzie możliwe poznanie Twojej propozycji co ;) Na pewno jest to coś wyjątkowego
ameba

Napisano: 12 paź 2016, 20:55

Aniele, czy potrafisz powiedzieć mi. kto w 1996 roku zdobył pierwszą nagrodę w konkursie im. Wieniawskiego?
ameba

Napisano: 12 paź 2016, 23:37

To już koniec ameby! A dlaczego? A dlatego, że ameba okazała się być naprawdę amebą, co należało dowieść! :lol:
ameba

Strona 2 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x