do ameby- Konkurs im. Wieniawskiego... - HYdE PaRK

Strona 3 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 13 paź 2016, 9:25

Tak jak kapusta nie będzie różą, tak ameba nie będzie aniołem ( choćby z nazwy) - chociaż z mojego punktu widzenia anioł okazał się fałszywym aniołem ( duchem) , a ameba po prostu wielką amebą ( samą w sobie - cielesność )która wyrosła ponad forum to nie zmienimy faktu, że standardy tego forum są na tyle ograniczane, że ni dają szans ( lub marne) swobodę wypowiedzi i wymianę myśli (o wypowiedziach na forum już nie wspomnę)
Jak mówić o kulturze z człowiekiem głodnym, któremu chleb na myśli - potrzeba dużo determinacji, aby to mieniać, a i tak na efekt końcowy można się nie doczekać.
Ale nadzieja umiera ostatnia i dobrze się dzieje, że ma sie wyobraźnie - bo ta bywa nieograniczona..............." a słowo ciałem się stało.............."
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 13 paź 2016, 9:51

https://www.youtube.com/watch?v=rAz93ck6cRk
Jesteś szalona.......nie jesteś aniołem...........
LAUREACI

I nagroda: nie przyznano
II nagroda: Reiko OTANI – Japonia
III nagroda: Akiko TANAKA – Japonia
IV nagroda: Asuka SEZAKI - Japonia, Łukasz BŁASZCZYK - Polska
V nagroda: Anna RESZNIAK - Polska
VI nagroda: Maria Małgorzata NOWAK - Polska

https://www.wieniawski.pl/ximks.html

A propos Japonii ( standardy) powiem nieskromnie, ze twórcą hymnu państwowego Japonii był noworudzianin - Polak ( z mojego rodzinnego miasta )
"Narodowy hymn Japonii PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator
Czwartek, 14 Wrzesień 2006 17:36

Całą Polskę obiegła wieść, że autorem narodowego hymnu Japonii jest Noworudzianin Franz von Eckert, który mieszkał przy obecnej ul. Kościelnej. I rzeczywiście informuje o tym tłumaczona na język polski „Kronika Wittiga”.
Nadal trwają ustalenia dokładnego adresu, ponieważ w Archiwum Państwowym istnieje numeracja hipoteczna wskazująca adres Kirchenstraβe 115/116.

3 listopada br. przy Miejskim Ośrodku Kultury odbędzie się uroczyste odsłonięcie popiersia Franza Eckerta. Wyznaczony do uroczystości data - 3 listopada to nie jest przypadkowy dzień - to Dzień Kultury w Japonii, a także dzień, w którym 126 lat temu Hymn Kimi Ga Yo został wykonany po raz pierwszy w pałacu cesarskim w związku z urodzinami japońskiego Tenno. Obelisk będzie przypominał , że właśnie w Nowej Rudzie urodził się i dzieciństwo spędził Franz Eckert.

Poniżej podajemy notę biograficzną Franza Eckerta, warto się z nią zapoznać, ponieważ Jego życie związane było z naszym miastem.

Franz Eckert – nota biograficzna

Franz Eckert urodził się 5 kwietnia 1852 roku w Neurode (obecnie Nowa Ruda) na Dolnym Śląsku, zmarł 8 sierpnia 1916 roku w Seulu w Korei. Znany jako niemiecki kompozytor oraz m.in. twórca zachodniej wersji japońskiego hymnu narodowego Kimi Ga Yo."
https://archiwum.um.nowaruda.pl/index.ph ... i&Itemid=2
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2016, 11:29

Reiko Otani w 1996 r. - Międzynarodowy Konkurs Skrzypcowy im. H. Wieniawskiego.Co do propozycji myzycznej, faktycznie jest wyjątkowa, podobnież jak "jednokomórkwowiec",( pani dzibar ubiegła moją myśl niestety, jak zwykle wie co powiedzieć). Przy całej jednak powadze dla piękna sztuki muzycznej to nie sądzę, aby jakikolwiek utwór był w stanie wyrazić całą teorię uczuć do ameby, moją oczywiście.
[ Anioł]

Napisano: 13 paź 2016, 15:56

Aniele drogi, oto specjalna dedykacja dla Ciebie - wiersz Leona Pasternaka:

Wiesz ty co, moja mała
Już nie kłóćmy się lepiej.
Noc wszystko pochłonie,
Zasnuje, zasklepi.
Dokuczliwe udręki
I niezgody, i rany
Może będą mniej boleć,
Mniej dokuczać nad ranem.
Każde słowo dziś jątrzy,
Wszelką treść przeinacza,
Może jutro już będzie
Co innego oznaczać.
Zapomnijmy więc krzywdy,
Choćby tylko na niby,
Przecież wiesz, jaki jestem
Niespokojny, drażliwy.
Przecież wiesz, że od dawna
Zadręczamy się w gniewie,
Być nie mogąc ze sobą,
Być nie mogąc bez siebie.
A tu cicho, spokojnie,
Za oknami piosenka,
Więc nie szarpmy się dłużej,
Moja miła, maleńka.
Wytłumaczę ci wszystko
Swymi łzami, ustami.
Szept nie zniknie palący
Aż się ciemność usiwi.
Niech się bodaj nam zdaje,
Że jesteśmy szczęśliwi.
ameba

Napisano: 13 paź 2016, 18:27

A oto cała lista uczestników II etapu według kolejności uczestnictwa w przesłuchaniach:

Mone Hatori (Japonia)
Hanna Asiejewa (Ukraina)
Anna Malesza (Polska)
Maja Syrnicka (Polska)
Amelia Maszońska (Polska)
Richard Lin (USA)
Aleksander Kuzniecow (Rosja)
Wasyl Zacicha (Ukraina)
Arsenis Selalmazidis (Grecja)
Shiori Terauchi (Japonia)
Jung Min Choi
Celina Kotz (Polska)
Ryosuke Suho (Japonia)
Yuna Toki (Japonia)
Veriko Tchumburidze (Gruzja/Turcja)
Luke Hsu (USA)
Robert Łaguniak (Polska)
Ewa Rabczewska (Ukraina)
Amalia Hall
Maria Kuzniecowa (Francja)
Bomsori Kim (Korea Południowa)
Wiera Łopatina (Rosja)
Maria Włoszczowska (Polska)
Yukino Nakumura (Japonia)
Siemon Guriewicz (Rosja)
Seiji Okamato (Japonia)
ale miernota dzibarowata pisze
Jesteś szalona.......nie jesteś aniołem...........
LAUREACI

I nagroda: nie przyznano
II nagroda: Reiko OTANI – Japonia
III nagroda: Akiko TANAKA – Japonia
IV nagroda: Asuka SEZAKI - Japonia, Łukasz BŁASZCZYK - Polska
V nagroda: Anna RESZNIAK - Polska
VI nagroda: Maria Małgorzata NOWAK - Polska
i kto tu jest szalony no qrwa kto jak nie miernota dzibarowata
do dzibar

Napisano: 13 paź 2016, 19:14

Ponieważ nie pytałem o listę uczestników a o to kto zdobył I nagrodę, odpowiedź Zdzisławy była prawidłowa.
ameba

Napisano: 13 paź 2016, 20:05

Aniele, jesteś naprawdę fantastyczna. Zobacz, jak bezbłędnie wytypowałaś Amelię Maszońską. Gratuluję trafności wyboru :). A to lista 26 uczestników II etapu:

Do II etapu przeszło 26 uczestników:
Hanna Asieieva (Ukraina)
Kim Bomsori (Korea)
Jung Min Choi (Korea)
Semion Gurevich (Rosja)
Amalia Hall (Nowa Zelandia)
Mone Hattori (Japonia)
Luke Hsu (USA)
Celina Kotz (Polska)
Maria Kouznetsova (Francja)
Alexander Kuznetsov (Rosja/Szwajcaria)
Richard Lin (Tajwan/USA)
Vera Lopatina  (Rosja)
Robert Łaguniak (Polska)
Anna Malesza (Polska)
Amelia Maszońska (Polska)
Yukino Nakamura (Japonia)
Seiji Okamoto (Japonia)
Eva Rabchewska (Ukraina)
Arsenis Selalmazidis (Rosja/Grecja)
Ryosuke Suho (Japonia)
Maja Syrnicka (Polska)
Shiori Terauchi (Japonia)
Veriko Tchumburidze (Gruzja/Turcja)
Yuna Toki (Japonia)
Maria Włoszczowska (Polska)
Vasyl Zatsikha (Ukraina)
ameba

Napisano: 13 paź 2016, 22:16

Żartujesz :)ale numer;) ameba wiesz, przyszła mi przez chwilę taka myśl pisząc o Maszońskiej, żeby zakład zrobić z Tobą, kto z Polaków przejdzie dalej, bardzo szkoda,że zapomniałam ostatecznie o tym, uciekła mi ta myśl, ojejjj..byś przegrał, bym nagrodę miała jakąś;)

ps.1 a tak na poważnie częściowo zasugerowałam się jej biografią, tym kto był i kto jest jej profesorem, gdzie się uczyła itd, bo na podstawie muzyki ( od strony wykonania ) nie potrafiłabym jej wytypować. Przejdzie dalej..
ps.2 co ważne.Wiersz Pasternaka piękny, niczym dzisiejszym dniem pisany, podyktowany ;)
[Anioł.]

Napisano: 14 paź 2016, 8:31

........ameba z całym szacunkiem dla twojej cielesnej wielkości i pokornej w prostocie niezależności myślenia kolokwialnie ująłeś to mówiąc o sobie, że jesteś dupkiem ( bo w kuluarach pewnie tak o tobie mówią ) - ja to nazywam PO imieniu inwigilacją i manipulacją oraz nękaniem z wyrafinowaniemą zabawą z aniołkiem z piekła rodem i zbawicielem samozwańczym, który dwoi się i troi bawiąc się moim kosztem aby wykorzystując kolejny nick do dzibar zwrocić na mnie uwagę i wykorzystać dla swoich celów swoją pozycję admina i wcielasz się w kolejne postacie.Nie jest to takie bezcelowe biorąc osttnie afery pod uwagę.
Nie potrzebuję waszej uwagi, dziękuję za zainteresowanie.
Co ma wisieć - nie utonie, a ja nie zamierzam tańczyć jak wy zagracie.
"Bóg mówi prawdę każdemu człowiekowi,niech więc Pan działa"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2016, 11:21

Pani dzibar
Z całym szacunkiem dla Pani "polotu pisarskiego" pragnę jednak zwrócić uwagę, iż "weszła' Pani jak by nie było do rozmowy częściowo prywatnej powiedzmy sobie. W związku jednak z tym, iż relacja ameba- [Anioł] przebiega na forum ogólnodostępnym, to jestem w stanie zrozumieć Pani obecność na tym wątku. Proszę jednak trzymać się kluczowego zagadnienia, czyli tego co dotyczy Wieniawskiego, oznacza to, że propozycje disco- polo, które Pani załącza w tym temacie, absolutnie przy poziomie Wieniawskiego są niedpouszczlane moim zdaniem. Prywatnie Pani gust muzyczny mnie nie interesuje, ale w tym przypadku jako autor wątku oczekuję powściągliwości w Pani fantazjach muzycznych.Pomijam kwestię Pani insynuacji co do mojej osoby i ameby, ale skoro Pani nie widzi w tym niestosowności to jak mniemam i ja nie pomogę. Proszę się jednak postarać o jako taki poziom kultury osobistej.
[Anioł.]

Strona 3 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x