do ameby- Konkurs im. Wieniawskiego... - HYdE PaRK

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 17 paź 2016, 20:07

z bólem serca przyznaję Skarbie ( z przyzwyczajenia napisałam tak;),że Celina wczoraj, dała koncert jak nikt. Pisłam w tym czasie, nie miałam czasu ogladałć, ale słuchałam, odwórciłam się jak zaczęła grać- automatycznie.Moja Maszońska nie dała rady. Jesteś lepszy w typowaniu, czyli wiesz o co chodzi w Mozarce, Bachu, ale jakie to ma znaczenie, typowanie nasze? tak naprawdę. Pozostali nijak..średnio. Tak mi się zdaje.
[Anioł.]

Napisano: 17 paź 2016, 20:12

Bardzo cieszę się, że tak szybko wyjaśniłaś wszystkim tę pomyłkę w pisowni. Oczywiście chodzi jedynie o przyzwyczajenie a jak wiadomo przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka. A już niektórzy gotowi byli pomyśleć, że Ty to tak na serio ... I tak oto zrobił nam się z tego świetny dowcip ;)
ameba

Napisano: 17 paź 2016, 20:19

z przyzwyczejenia.., że mówię tak do Ciebie codziennie, prywatnie.
[Anioł.]

Napisano: 17 paź 2016, 22:47

Daj spokój, jeszcze sam jestem gotowy uwierzyć, że prowadzę prywatne rozmowy z Aniołem, w dodatku z całkowicie prywatnym Aniołem. Jak wiadomo Anioły mają mnóstwo zajęć i nie mają czasu na prywatne życie. Poza tym każdy Anioł musi posiadać nieposzlakowaną opinię, więc nie można nawet stwarzać takiego wrażenia, że jest inaczej. Gdzież mi tam do niebieskich salonów. Mogę co najwyżej pobujać w obłokach albo chodzić z głową w chmurach.
ameba

Napisano: 18 paź 2016, 10:16

A jednak uwierzyłem Skarbie (tak naprawdę nigdy nie wątpiłem), rozmawiam z prawdziwym Aniołem. Znowu dedykacja dla Ciebie, tym razem w innym stylu i spoza głównego tematu, ale tak myślę - zresztą mówiłem Ci już o tej piosence:

https://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM
ameba

Napisano: 18 paź 2016, 11:10

Bardzo lubię U2- mam tę płytę, ta piosenka jedna z moich bardziej ulubionych- Dziękuję. Ale po co ja Ci to tłumaczę, piszę, mówiłam przecież, mówiłam... nie? gaduła jestem..
[Anioł.]

Napisano: 24 paź 2016, 9:24

Wracając do konkursu Wieniawskiego oto wyniki:

I NAGRODA Veriko TCHUMBURIDZE, Gruzja/Turcja 
II NAGRODA Bomsori KIM, Korea Południowa
II NAGRODA Seiji OKAMOTO, Japonia
IV NAGRODA Luke HSU, USA
V NAGRODA Richard LIN, Tajwan/USA
VI NAGRODA Maria WŁOSZCZOWSKA, Polska
VII NAGRODA Ryosuke SUHO, Japonia

Jak więc widzisz nasz faworytka, o której mówiłem Ci, zresztą ty także ja typowałaś jest na drugim miejscu, więc pomyliliśmy się o włos. Zresztą konkursy rządzą się swoimi prawami i niektóre werdykty bywają dziwne. Oczywiście Gruzinka była świetna i przy tak wyrównanym poziomie każda z nich mogła być zwyciężczynią. Wstyd się przyznać ale wczoraj byłem tak zmęczony, że w trakcie koncertu laureatów po prostu usnąłem, nie obejrzawszy do końca ;)
Gość

Napisano: 24 paź 2016, 9:27

Nadal jestem zmęczony i dlatego zapomniałem podpisać się ;)
ameba

Napisano: 24 paź 2016, 12:18

Mnie wstyd nie jest, raczej żal :roll: ponieważ też nie obejrzałam, ale szans nie było.
Gruzinka świetna, ale utrzymuję, iż Bomsori KIM powinna mieć pierwsze miejsce, zamiast Marii Włoszczowskiej jak choćby Twoja Celina. To moje zdanie, nie mniej chciałam podkreślić słuszną Twoją uwagę co do tego,że Konkursy rządzą się swoimi prawami i werdykty są jakie są. Wydaje mi się, że miejsce II i do tego jeszcze ex aequo jest średnio satysfakcjonujace, ja bym nie chciała. Albo jestem w czymś lepsza albo gorsza - co oznacza, że muszę popracować, żeby być lepszą a później najlepszą, a nie jakieś tam równorzędne, takie samo ..
Znalazłam fajne ekspersyjne zdjęcie Bomsorii KIM, jej włosy, postawa, mina
https://www.polskieradio.pl/8/1343/Artyk ... niawskiego
[Anioł.]

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem