Dobrze że kler strzela sobie w kolana. Szybciej upadnie. - HYdE PaRK

Strona 6 z 14    [ Posty: 133 ]

Napisano: 29 lip 2013, 11:17

Tak Polacy nie gęsi a Pani nie krowa stadionowa tylko dlaczego strzela Pani Kościołowi w Polsce w plecy tego to nie rozumiem ponoć czytuje Pani Pismo ŚW i jest Pani Katoliczką. Rozumiem że ksiądz murzyn jeszcze wciąż wzbudza trwogę ale naprawdę ks Bashabora nie gryzie i nie rzuca czarów więc bez obawy:)
~ruah

Napisano: 29 lip 2013, 11:57

~~~ruah nie strzelam kosciołowi w plecy wrecz przeciwnie staram się ustrzec kosciol przed złymi praktykami, ktore nie maja nic wspólnego z wiara natomiast wprowadzaja zamieszanie, chaos i niepotrzebne zamieszanie, ktore moze zamiast przekonania wzbudzać niechęc zbytnią nachalnoscią - Polacy nie gesi..................., no a tym bardziej krowy ( własnie dlatego, ze czytam Pismo Św. uważam, że mam możliwość weryfikacji Slowa Jezusa ( czyli ze żródła) z przekazem księzy i narzedzia oraz forma moim zdaniem jest nieodpowiednia - ale to jest tylko moja opinia, ktora wcale nie musi się podobać
Ja osobiscie mam to szczęście, że czerpie u źródła, szukałam i znalazłam, ale tez wiem z jaka determinacja to robiłam - dlatego, jestem bardzo wyczulona na wszelkie manipulacje i nazywanie mnie krowa nic tu nie zmieni
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 29 lip 2013, 12:11

i jeszcze jedno: nie mam nic do ksieży z innego kraju ( uwazam nawet, ze maja większy zapał niż niż krajowi) natomiast robienie cyrku z wiary bądź modnych obecnie mszy o uzdrowienie to bardzo niewłasciwe - moim zdaniem - prawie forma wiwisekcji bo nauka wiary nie powinna sie kojarzyć z nauka tylko ten proces powinien byc naturalny natomiast teraz jest wypaczony i nie daje szansy na poznanie Jezusa tylko utrwala zle nawyki zwiazane z kojarzeniem wiary i Ducha Św. z czymś co nie ma z nią nic wspólnego, a wiec duchem stadionowym ( a sam fakt, ze użyto krowe w polemice ze mna świadczy o obłudzie adwersarza)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2013, 12:16

tak więc twierdzi Pani, że Odnowa w Duchu ŚW jest odstępstwem od wiary katolickiej i nie jest częścią kościoła katolickiego? Ks. Bashabora jest koordynatorem Odnowy w Duchu Św w Ugandzie. Jeśli tak Pani twierdzi to głosi Pani herezje gdyż min. Odnowę niejako zainicjował i bardzo popierał Papierz Jan Paweł II. Czy i on się mylił i głosił herezje? Jest Pani niewątpliwie u źródła ale ja zachecam aby wypłynęła Pani na głębię.
~ruah

Napisano: 29 lip 2013, 13:59

Aby jakość szła w parze z ilością potrzeba wyjątkowych umiejętności ( charyzmy, charakteru, ducha w przekazie ), a rozsmakowanie, a potem powrót na stare śmieci, a do tego obludda wszechobecna ( nowomoda) - to nie głebia tylko głęboka woda na którą się rzuca niedoświadczonych chrzescijan ( i tu widze droge na skroty i niebezpieczeństwo) i wielu z nich krzywdzi sie poprzez manipulacje przekaźnikowe nazywanie Janowymi czy Piotrowymi (w średniowieczu - teraz inczej właśnie takie spędy, ktore maja łączyć przyjemne z pożytecznym )
Już raz w pomocy spolecznej rzucono mnie na głeboka wode i wiem czym to się skończyło ( od czterech lat sadze sie z b/ pracodawca) więc nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji, nie jestem na etapie kiedy się gada i nie chce byc na tym etapie na zewnątrz, aby kogokolwiek namawiać. Ja daję przykład swoim życiem
To co zrobiłam moim zdaniem słusznie to założyłam post pt.Biblia i mam nadzieje, ze pare osób wzięło sobie do serca czytanie i polubiło - jest wiec szansa, że to będzie zdrowy nawek świadomych katolikow ( ZA MOICH CZASÓW NIKT NIE UCZYŁ JAK MAMY SIE UCZYC INTELIGENTNIE) teraz jest wiele możliwości oraz Internet

Każdy ma wolna wole i robi to co uważa za słuszne, a ja z natury nie lubię tłumów więc nie chcę byc postrzegana jako ta która glosi herezje lub jak krowa ( jak mnie nazwano powyżej) tylko dlatego, ze mam inne zdanie niż ~~ruah.
A to czy ja jestem iźnie czy też głębi to jest wyłącznie sprawa miedzy Bogiem, a mną i nie podlega jakiejkolwiek dyskusji z kimkolwiek
~dzibar

Napisano: 29 lip 2013, 14:10

normalne ględzenie dzibarowatej niedouki.
~i...

Napisano: 29 lip 2013, 14:17

nie jest twoją prywatną sprawą jeśli oczerniasz Kościół i rekolekcje na które jadą bardzo dobrze zorientowani ( czytaj uformowani ) katolicy, na rekolekcje które ty nazywasz spędem więc nie dziw się słowu krowa bo spęd kojarzy się z bydłem. Jeżeli więc jest zgoda kościoła na spotkanie na stadionie to nie ma w tym nic złego czyli nie jest to też manipulacja.
Jeśli nie wypłyniesz na głębię wiary to utkniesz w mule. Pan w Apokalipsie św Jana potępia kościół letni w Laodycei i radzi by nabyć ,, balsamu do namaszczenia twych oczu byś widział \"
Na stadionie nie było letniości ale wielkie, potężne uwielbienie Boga, radość, śpiew a gdy lud wielbi i chwali Boga wtedy On przebywa w chwale swego ludu i tak też było. Bóg się objawił w całej mocy stąd uzdrowienia i uwolnienia i słowa poznania.
~ruah

Napisano: 29 lip 2013, 16:17

kurcze jak czytam tę polemikę to muszę przyznać, że po raz pierwszy zetknąłem sie z murem jakim jest Dzibar niejako osobiście i teraz rozumiem wasz bezsilny gniew drodzy forumowicze. Bardzo bardzo wam współczuję
~hahaha

Napisano: 29 lip 2013, 16:32

~~ruah wmawianie mi na chama twoich opinii i racji przy jednoczesnym obrażaniu mnie i wmawianiu oziebłosci oraz, ze oczerniam kosciol bo mi spedy nie odpowiadają to przegiecie, ja nie potrzebuje pouczeń bo pilnie uczyłam sie na lekcjach religii, miałam rodzicow, którzy wskazali mi drogę przez swoja postawę w życiu, a kiedy zmarli ja sama szukałam i odnalazłam dla siebie własciwa droge.
Nie odpowiadaja mi obecne ruchy i mam swoje zdanie na ten temat, wyrazilam swoja opinię, podoba mi sie postawa Papieża Franciszka, ktory wspaniale odnalazł sie w patologicznej rzeczywistosci afer zwiazanych z kosciołem, natomiast dla mnie spedy to socjotechnika i manipulacja i jest to moja prywatna opinia na ten temat.
Tobie to odpowiada - mnie nie; mam wolna wole i wybieram, lubie płynność, tak byłam wychowana i nie odpowiada mi urabianie ideologii do wszystkiego co dzieje się wokól na tym świecie, gdzie wszystko trzeba \"zwarzyc, zmierzyć\". Niektóre gesty wiecej mówia niz słowa, a ja je rozumiem i to mi wystarczy.
Kiedyś mowiono, że nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu i ja to tak postrzegam

Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2013, 16:40

ależ my polemizujemy, rozumiem że nie jestes przyzwyczajona do dyskusji na tym forum bo jak napisał hahaha stawiasz przysłowiowy mur o który każdy z forumowiczów się juz rozwalił.
Problem w tymże twoje zdanie jest oszczerstwem i szkodzi i tak też jest odbierane. Gmatwasz sie w wypowiedziach, trudno z tobą polemizowac i faktycznie pozostań przy własnym jedynym słusznym zdaniu - tak będzie zdrowiej dla ciebie.
~ruah

Strona 6 z 14    [ Posty: 133 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem